دبیر انجمن داروسازان تهران  هم در خصوص شرایط توزیع شیرخشک در دوران جنگ 12 روزه اظهار داشت: زمانی که جنگ 12روزه رخ داد در بحث شیرخشک دچار بحران شدیم که ناشی از برنامه‌ریزی اشتباه بود نه کمبود.

قحطی شیرخشک نداشتیم مشکل از بی برنامگی است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، اواخر مهر 1402کمبود شیرخشک، مسیر عرضه را تغییر داد. برای هر نوزاد سهمیه محدود و ضرورت ثبت کد ملی و تاریخ تولد در سامانه تی‌تک درنظر گرفته شد.

قیمت شیرخشک هم افزایش یافت اما قرار شد مشابه طرح دارویار، این افزایش قیمت از سوی بیمه سلامت و سازمان هدفمندی به چرخه تامین برگردد .

پرداختی‌های زمانبر و عدم‌تخصیص‌ بموقع چالش‌های زیادی برای تولیدکنندگان و داروخانه‌دارها رقم زد؛ موضوعی که  با حضور 2کارشناس مورد بررسی قرار گرفت.

هانی تحویل‌زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک و محمدرضا کشاورز، دبیر انجمن داروسازان تهران در این برنامه درباره چالش‌ها و نقاط قوت بازار شیرخشک ایران به چند نکته اشاره کردند که بخشی از آن را می‌خوانید.


قیمت ارزان شیرخشک در ایران 



تحویل‌زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک در این باره نکات قابل توجهی را مطرح کرد: تولید شیرخشک از 45میلیون قوطی (حدود 5سال پیش) به حدود 65میلیون قوطی در سال رسیده  و افزایش مصرف هم داریم.
کاهش زاد و ولد و افزایش میزان تولید و مصرف نشان می‌دهد که شیرخشک در جایی دیگر مصرف یا حیف و میل می‌شود.
 شیرخشک محصولی است که هم در زمان تامین ارز مواداولیه و هم با عرضه سوبسید می‌گیرد و باعث افزایش مصرف و کمبودهاست.
شیرخشک در دنیا چیزی حدود 2.5تا 4یورو قیمت دارد اما در ایران 0.8تا یک دلار و به‌صورت دستوری قیمت‌گذاری می‌شود.
از زمان تغییر سیاست‌های ارزی قرار بود به کل زنجیره تامین شیرخشک (تولیدکننده، توزیع‌کننده و داروخانه‌ها) 16هزار میلیارد تومان پرداخت شود که هیچ مبلغی دریافت نکردیم.‌



بحران شیرخشک در جنگ به‌دلیل برنامه‌ریزی اشتباه 



کشاورز، دبیر انجمن داروسازان تهران  هم در خصوص شرایط توزیع شیرخشک در دوران جنگ 12 روزه اظهار داشت: زمانی که جنگ 12روزه رخ داد در بحث شیرخشک دچار بحران شدیم که ناشی از برنامه‌ریزی اشتباه بود نه کمبود.
 از زمان جنگ تحمیلی 8ساله تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده‌ایم و به‌طور حتم تکیه به تولید داخل ارزنده‌تر است.
کل ارز حمایتی داروخانه‌ها حدود 6همت است که پرداخت نشده اما می‌توان با پرداخت بموقع تاب‌آوری زنجیره را افزایش داد.
یکی از چالش‌های کمبود بعضی برندهای شیرخشک، اجبار خانواده‌ها برای تغییر است که منجر به عارضه بیرون‌روی در کودکان می‌شود و خانواده‌ها نسبت به این تغییر مقاومت می‌کنند.
نیازمند واقعی‌شدن قیمت شیرخشک هستیم و یارانه هم باید به شکل هدفمند به خانواده‌های دهک‌های پایین پرداخت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha