به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، عباس شیری، فعال کارگری و بازرس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ساختمانی کشور، با اشاره به صدور احکام کانون کارگران ساختمانی سراسر کشور بعد از سه سال گفت: نزدیک به سه سال از برگزاری انتخابات کانون کارگران ساختمانی کشور میگذرد، اما متأسفانه در دولت گذشته به دلیل مسائل و ملاحظات سیاسی، صدور احکام کانون کارگران ساختمانی انجام نشده بود. از اقدامات مهم و ارزشمند خانم رضایی، معاون روابط کار وزیر کار، صدور این احکام است که زمینهساز برگزاری انتخاباتی دقیقتر و با کیفیتتر در ماههای آینده خواهد بود.
شیری گفت: طی این مدت نزدیک به سه سال، پیگیریهای متعددی صورت گرفت و حتی رئیس تشکلهای کارگری و کارفرمایی کشور نیز نسبت به صدور احکام تمایلی نشان ندادند. اما پس از جلسات متعدد با معاون روابط کار وزیر کار، ایشان با تلاشهای فراوان، اقدام به صدور احکام کردند که نقطه عطفی در این زمینه بود.
این فعال کارگران ساختمانی گفت: در دوران عدم صدور احکام، انجمنهای کارگران ساختمانی به صورت مستقل و پراکنده فعالیت میکردند و امکان انجام فعالیتهای منسجم و مؤثر وجود نداشت، اما با صدور احکام و تعیین متولی، کانون کارگران ساختمانی میتواند نمایندگی بیش از یک میلیون کارگر را بر عهده گیرد و در جلسات مختلف وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و سایر نهادها حضور فعال و مؤثر داشته باشد.
شیری گفت: در دوره ریاست مرحوم نوربخش در سازمان تأمین اجتماعی و وزارت آقای ربیعی، تعاملات بسیار خوبی میان تشکلها و سازمان تأمین اجتماعی برقرار بود و تعداد قابل توجهی از کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند که از بهترین دورههای حمایت از کارگران بود. خیلی از سهمیههای کارگران ساختمانی در آن دوران تخصیص داده شد. فکر میکنم نزدیک به ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در آن دوره تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی بیان کرد: در آن زمان بازرسیها هم اصولی بود، کارگران از طریق تشکلها احصا و بازرسی میشدند و کسانی که واقعا کارگر ساختمانی بودند به تأمین اجتماعی معرفی میشدند و تحت پوشش بیمه قرار میگرفتند. مانند الان نبود که بازرسیها کارگران واقعا ساختمانی را از حقوق خود محروم کند. اما از سال ۱۳۹۹ به دلیل مشکلات مالی و تغییرات قانونی، این روند کاهش یافت و تعداد کارگران بیمه شده به شدت کاهش پیدا کرد.
این فعال کارگران ساختمانی گفت: با مطرح شدن قانون اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی، طرحی برای افزایش منابع به مجلس رفت و ۴ سال طول کشید که این طرح به نتیجه برسد که در نهایت طرح مصوب، حداقل فعلا، نتوانسته کاری از پیش ببرد. از سال ۹۹ تا ۱۴۰۴ کمتر از ۵۰هزار کارگر تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. مثلا در استان قم در این مدت، ۴۶۰ کارگر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. در حالیکه نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار کارگر در نوبت بیمه داریم.
شیری در پاسخ به این سوال که «در حال حاضر وضعیت بیمه کارگران ساختمانی به چه صورت است؟» گفت: مدتی پیش جلسهای بین کانون عالی کارگران کشور، انجمنها و سازمان تامین اجتماعی تشکیل و شیوه نامهای نوشته شد که این شیوهنامه ایرادات زیادی داشت؛ انجمنهای کارگران ساختمانی به این شیوهنامه ایراد گرفتند و البته اگر بندهای آن اصلاح شود میتواند نتایج خوبی داشته باشد.
نظر شما