به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حسينعلي شهرياري در مراسم بزرگداشت روز پرستار که ديروز در تالار ابن سيناي مشهد برگزار شد، افزود: يکي ديگر از مشکلات اصلي در اين مقوله غيرواقعي بودن سرانه درمان است، در سال 84 شوراي عالي بيمه سرانه درمان را حداقل 7 هزار تومان اعلام کرد ولي اين سرانه در حال حاضر 4 هزار تومان است که با در نظر گرفتن تورم نصف سرانه واقعي درمان است.
او گفت: قانونگذاران تصميم داشتند که سهم مردم از سلامت را به 30 درصد برسانند که متاسفانه با روند حاضر شاهد حرکت معکوس آن خواهيم بود و ممکن است اين ميزان به 70 درصد نيز برسد.
وي با بيان اين که دولت و مجلس در رابطه با بهداشت و درمان و پرستاران تلاشهاي زيادي کردهاند، افزود: با اين وجود اين تلاشها چشمگير نبوده و تنها ميتواند جنبه تسکيني داشته باشد.
شهرياري در رابطه با دادن مجوز استخدامي به مراکز بهداشتي درماني گفت: مجلس هفتم در اولين سال خود مجوز استخدامي سالانه 6 هزار نفر کادر بهداشت و درمان را گرفت يعني بايد در 5 سال 30 هزار نفر به تعداد در نظر گرفته شده توسط دولت اضافه شود که تقريبا 50 درصد آن شامل استخدام کادر پرستاري ميشود.
او افزود: اگر اين استخداميها دچار مشکل است علت آن مربوط ميشود به حوزه وزارتخانه چرا كه دست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي براي استخدام باز است.
نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي با عنوان اين مطلب که در سال گذشته نيز طرحي در مورد تعرفهگذاري خدمات پرستاري در کميسيون بهداشت و درمان مجلس مطرح شد که خوشبختانه کليات آن تصويب شده است، ادامه داد: ولي نگرانيهايي در اين طرح وجود دارد كه طرح در صحن علني مجلس دچار مشکل و چالش شود، با اين حال به اطلاع پرستاران ميرسانيم که هفته گذشته بيش از 50 امضا جمع شده است تا اين طرح در اولويت دستور کار مجلس قرار بگيرد.
شهرياري در اين رابطه تصريح کرد: ما در جلسهاي با حضور وزير بهداشت و رييس سازمان نظام پرستاري کشور به اين نتيجه رسيديم که بايد کل جامعه پرستاري با نمايندگان مجلس هماهنگي داشته باشند تا وقتي اين طرح وارد صحن علني ميشود خيلي دچار چالش نشود.
وي سهم پرداختي و کارانه پرستاران را عادلانه ندانست و توضيح داد: اين موضوع احتياج به مصوبه مجلس يا قانون ندارد چرا كه هيات امنا دانشگاهها دستشان باز است تا سهم پرداختي به کادر پرستاري را بيشتر از سهم کادر اداري و مالي بکنند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در رابطه با ساعت کار پرستاران عنوان کرد: يک دستور کار در وزارت بهداشت و درمان وجود داشته و قرار است در هيات دولت مطرح شود تا به واسطه آن ساعت کار پرستاران با توجه به سابقه کاري آنها کاهش پيدا کند.
شهرياري تعيين شرح وظيفه پرستاران را نيز در دست هيات امناي دانشگاهها دانست و گفت: دانشگاهها اين قدرت را دارند تا شرح وظايف را به گونهاي تبيين کنند تا مشکلي به وجود نيايد.
او با بيان اين مطلب كه چند سالي است كاركنان دولت در انتظار تصويب لايحه خدمات کشوري هستند ولي تاكنون به اين خواسته آنان جامه عمل پوشانده نشده است، عنوان کرد: در اين لايحه براي کادر بهداشتي درماني جايگاه ويژهاي ديده نشده بود و تنها براي کارمندان آموزش و پرورش ضريب حقوق 1/1 در نظر گرفته شده و بقيه در همان حد قبلي باقي مانده بود که با تلاش يک ماه و نيم کميسيون بهداشت و درمان مجلس، کادر بهداشت و درمان نيز به اين لايحه افزوده شد.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي به تلاش براي قائل شدن حق سختي کار براي کادر پرستاري و خدمات درماني بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: براي پرستاران شاغل در بخشهاي ويژهيي مانند اورژانس، سوختگي، رواني، مراقبتهاي ويژه، عفوني و يا افرادي که با اشعه سر و کار دارند، سختي کار در نظر گرفته شده است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: اگر موارد در نظر گرفته شده در لايحه خدمات کشوري به اجرا درآيد، اكثر مشكلات پرستاران حل خواهد شد ولي متاسفانه اين لايحه با مشکلات و چالشهايي همراه شده است، از خواستههاي خود کوتاه نخواهيم آمد و به همين دليل قرار شد که رييس مجلس و رييسجمهور با رايزني اين مشکل را حل کنند ولي نکته اصلي و مهم اين است که ما به هيچ عنوان از صحبتهايمان برنميگرديم و اگر لازم شود اين موضوع را به مجمع تشخيص مصلحت نظام خواهيم فرستاد.
او در پايان ابراز اميدواري کرد: از آن جايي که رويکرد تمام نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، در اولويت قرار دادن موضوع بهداشت و درمان است اميدواريم امسال وضع بهتري را شاهد باشيم.