انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در نامه‌ای به سازمان غذا و دارو اعلام کرد که اجرای همزمان الزام ذخیره سه‌ماهه دارو و تداوم مشکلات نقدینگی، مطالبات معوق و قیمت‌گذاری فعلی، پایداری تولید داروهای زیستی را با خطر جدی مواجه می‌کند.

ذخیره سه‌ماهه دارو بدون تأمین نقدینگی امکان‌پذیر نیست

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سالم‌خبر،انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در نامه‌ای به مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، نسبت به تبعات اجرای همزمان الزام تأمین ذخیره سه‌ماهه دارو و تداوم مشکلات نقدینگی، مطالبات معوق و قیمت‌گذاری فعلی هشدار داد

این انجمن اعلام کرد که بدون اصلاح سیاست‌های اقتصادی و تأمین منابع مالی، تحقق این الزامات می‌تواند پایداری تولید داروهای بیولوژیک را با چالش جدی مواجه کند.

انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در واکنش به ابلاغیه سازمان غذا و دارو درباره الزام ثبت اطلاعات در سامانه رولینگ فورکست و رعایت حداقل سقف تولید و ذخیره‌سازی دارو، اعلام کرد که تحقق ذخیره استراتژیک سه‌ماهه دارو نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌های مالی و اصلاح برخی سیاست‌های موجود است.


در این نامه آمده است که طولانی شدن چرخه وصول مطالبات از بیمه‌ها و شرکت‌های پخش، بخش قابل توجهی از سرمایه در گردش شرکت‌های دارویی را بلوکه کرده و توان تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه و حفظ ذخایر دارویی را کاهش داده است.


انجمن بیوتکنولوژی پزشکی تأکید کرده است که بدون بازنگری در نظام قیمت‌گذاری دارو، امکان حفظ توان رقابتی و استمرار تولید پایدار وجود نخواهد داشت و نمی‌توان مسئولیت تأمین پایدار دارو را صرفاً با ابلاغ تکالیف جدید بر دوش تولیدکنندگان گذاشت.

در این نامه همچنین به تفاوت شرایط قیمت‌گذاری داروهای داخلی و خارجی اشاره شده و آمده است که در حالی که قیمت برخی داروهای وارداتی متناسب با نرخ ارز تعیین می‌شود، تولیدکنندگان داخلی با محدودیت‌های بیشتری در اصلاح قیمت مواجه هستند؛ موضوعی که به اعتقاد فعالان این صنعت، شکاف قابل توجهی در شرایط رقابت ایجاد کرده است.

انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران همچنین از سازمان غذا و دارو خواسته است در کنار الزام به افزایش ذخایر دارویی، برای اصلاح قیمت‌گذاری، تسریع در پرداخت مطالبات و تأمین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان نیز اقدامات عملی انجام دهد.

فعالان صنعت بیوتکنولوژی معتقدند در غیر این صورت، اجرای تکالیف جدید بدون رفع مشکلات ساختاری، می‌تواند تأمین پایدار برخی داروهای راهبردی و زیستی کشور را با مخاطره مواجه کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha