پس از ماه‌ها پیگیری رسانه‌ای درباره مشکلات بازار دستکش‌های پزشکی، مدیرکل تجهیزات پزشکی سرانجام به این موضوع واکنش نشان داد؛ اما فعالان این حوزه تاکید دارند که پاسخگویی زمانی می‌تواند به حل مسئله منجر شود که از سطح توضیحات و وعده‌ها فراتر رفته و آثار آن در زنجیره تأمین دیده شود.

پاسخگویی دیرهنگام مدیرکل تجهیزات پزشکی درباره دستکش / ۹ ماه تأخیر و یک پرسش: تولیدکننده تا کی منتظر بماند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کانال خبری تجهیزات پزشکی و دارو سلامت ایران، پس از ماه‌ها فشار و پیگیری مستمر رسانه‌ای، مدیرکل تجهیزات پزشکی سرانجام درباره موضوع دستکش به پاسخگویی پرداخت. این واکنش، فارغ از محتوای آن، بار دیگر اهمیت مطالبه‌گری رسانه‌ای را در تنویر افکار عمومی، روشن شدن ابعاد مطالبات صنفی و واداشتن مسئولان به پاسخگویی درباره مشکلات زنجیره تأمین نشان می‌دهد.

با این حال، صرف ارائه توضیحات و طرح موضوع، تا زمانی که به اقدام عملی و اصلاحات ملموس منجر نشود، نمی‌تواند پاسخ نهایی به مطالبات باشد. پاسخگویی در سطح گفتار ضروری است، اما زمانی می‌تواند اعتماد فعالان حوزه را جلب کند که آثار آن در روند تأمین کالا و رفع گلوگاه‌های واقعی زنجیره تأمین دیده شود؛ در غیر این صورت، از نگاه منتقدان، نتیجه چیزی جز خرید زمان برای حل مسئله نخواهد بود.

مسئله اساسی اینجاست که تولیدکننده نمی‌تواند منتظر بماند تا مسئولان تصمیم بگیرند که آیا و چگونه باید برای یک مشکل اقدام کنند. تولید متوقف نمی‌شود تا یک دستگاه اجرایی پس از ماه‌ها بررسی، تازه درباره نحوه مواجهه با چالش‌های موجود تصمیم بگیرد. هر روز تأخیر، می‌تواند هزینه و آسیب بیشتری به زنجیره تولید و تأمین وارد کند.

به گفته فعالان این حوزه، در ۹ ماه مدیریت ایشان، در موضوع حیاتی دستکش‌های پزشکی اقدام مؤثری صورت نگرفته و تنها پس از آغاز فشار رسانه‌ای، موضوع وارد مرحله پاسخگویی شده است. در چنین شرایطی، نمی‌توان از تولیدکننده انتظار داشت تولید خود را متوقف کند و منتظر بماند تا شاید تصمیمی گرفته شود یا اصلاحی صورت گیرد.

همزمان، شماری از تأمین‌کنندگان، از جمله فعالان بازار دستکش و سایر گروه‌های تجهیزات پزشکی، همچنان نسبت به عملکرد این مدیریت معترض‌اند و از استمرار مشکلات سخن می‌گویند.

اگر پاسخگویی صرفاً به ارائه توضیحات و وعده بررسی و تصمیم‌گیری محدود بماند، این روند چیزی جز گفتاردرمانی نخواهد بود. آنچه امروز مورد انتظار تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان است، وعده تصمیم‌گیری در آینده نیست؛ بلکه اقدام مشخص، اصلاح رویه‌های موجود و مشاهده نتیجه آن در زنجیره تأمین است.

مطالبه‌گری رسانه‌ای زمانی به نتیجه می‌رسد که پاسخگویی از دایره حرف فراتر رود و در میدان عمل، آثار خود را بر تولید، تأمین و رفع گلوگاه‌های واقعی تجهیزات پزشکی نشان دهد.

تا زمانی که فاصله میان حرف و عمل باقی باشد، پیگیری رسانه‌ای و مطالبه‌گری ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha