سلامت نیوز: عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب با بیان این كه گزگز و خواب رفتگی دست بر اثر اضطراب بسیار شایع است، عنوان كرد: افراد بسیار مضطرب كه بسیار تند، نامنظم و پشت سر هم نفس میكشند هم ممكن است دچار گزگز و خواب رفتگی شوند.
دكتر سید مسعود نبوی در گفت وگو با ایسنا، در توضیح علت خواب رفتن و گزگز دست گفت: عوامل مختلفی باعث بروز گزگز و خواب رفتن دست میشوند. منشأ ایجاد این عارضه به سیستم اعصاب محیطی و سیستم عصبی مركزی باز میگردد. در خصوص سیستم اعصاب محیطی، ممكن است اعصاب و ریشه آنها درگیر شود. به عنوان مثال این امكان وجود دارد كه بیماریهایی نظیر دیابت، نارسایی كلیه و اختلالات تیروئید، عصبهای دست را درگیر كنند كه گزگز از علائم شایع درگیری عصب دست است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان این كه گزگز دست میتواند در صورت بروز بیماریهای اعصاب مركزی همانند بیماری ام.اس، تومور، ضایعات نخاعی و سكته مغزی نیز تظاهر یابد، عنوان كرد: گاهی اوقات هم گزگز دست به دنبال بروز اختلالات متابولیكی چون كمبود كلسیم رخ میدهد.
دانشیار و رییس گروه نورولوژی دانشگاه شاهد، ادامه داد: از سوی دیگر، افراد بسیار مضطرب كه بسیار تند، نامنظم و پشت سر هم نفس میكشند هم ممكن است دچار گزگز و خواب رفتگی شوند. مصرف برخی داروها نیز عوارضی چون گزگز دست را در پی دارند.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب با اشاره به این كه بروز گزگز دست بر اثر اضطراب بسیار شایع است، گفت: البته خواب رفتن دست در افرادی كه زمینه اضطرابی خاصی ندارند اما گاهی دچار استرس و در نتیجه گزگز میشوند، شیوع كمتری دارد. اما عمده افرادی كه مضطرب هستند و دستهایشان گزگز میكند، همزمان تنفسهای تند و نامنظم هم پیدا میكنند.
وی افزود: این افراد عمدتا به دلیل كمبود كلسیم در اطراف عصب دست و پایشان دچار تحریك پذیری عصبی میشوند كه یكی از علایم آن گزگز، مورمور و خوابرفتگی دست و پا است.
این متخصص مغز و اعصاب تاكید كرد: اگر گزگز و مورمور طولانی شده و تداوم یابد و قسمت عمدهای از یك عضو بدن به عنوان مثال یك دست، تنه و یا صورت را درگیر كند، باید به پزشك مراجعه و به كمك تكنیكهای تصویربرداری یا گرفتن نوار عصب و آزمایشات لازم، منشا بروز عارضه تشخیص داده شود.
به گفته نبوی به عنوان مثال اگر فرد در حال عادی نشسته و بر اثر فشاری كه بر روی اعصاب پا وارد شود فرد به صورت مقطعی دچار گزگز مقطعی شود و این مشكل دیگر تكرار نشود، نگران كننده نبوده و طبیعی است.