محمدرضا مشهدي عضو هيات مديره انجمن حمايت از بيماران تالاسمي ايران در گفت و گو با ایسنا با اعلام اين مطلب گفت: در حالي كه بسياري از كشورهاي همسايه از قرص دسفرال استفاده ميكنند بيماران تالاسمي كشورمان حتي از دريافت كافي دسفرال تزريقي نيز محروم هستند.
وي افزود: از يكسال پيش دسفرال علاوه بر تزريق خون كه قسمت اصلي درمان بيماران مبتلا به تالاسمي را تشكيل ميداد به صورت سهميهاي در اختيار بيماران قرار گرفت و با وجود اعتراضات انجمن تاكنون تغييري در اين شرايط حاصل نشده است.
وي با بيان اينكه توزيع دسفرال به بيماران به صورت سهميهاي و براي هر بيمار به ميزان 60 ويال در ماه است خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه برخي از بيماران در هر ماه به 30 تا 40 ويال دارو نياز دارند و برخي به 100 تا 120 ويال، در اين شرايط به يك بيمار بيشتر از ميزان مورد نياز وي دارو تعلق ميگيرد. بنابراين بيماران ديگر با كمبود شديد دارو مواجه ميشوند.
اين عضو انجمن حمايت از بيماران تالاسمي تاكيد كرد: در ماه گذشته انجمن اعتراض كتبي خود را به مركز مديريت پيوند و بيماريهاي خاص و داروخانه 13 آبان ارائه داد كه هر دو اين مراجع در پاسخ، مسوول اين تصميم گيري را معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كردند.
مشهدي با بيان اينكه سهميه بندي دارو به اين شكل، غيرمنطقي و بدون هيچ پايه و اساس علمي صورت گرفته، خاطرنشان كرد: نرسيدن دسفرال به ميزان مورد نياز به بيمار موجب ايجاد صدمات جدي و حتي غيرقابل جبران به بيماران تالاسمي شده و از اين رو، انجمن خواستار حذف سهميه بندي داروي دسفرال براي بيماران است.
وي گفت: از مسئولان امر خواستاريم تا دست كم براي بيماراني كه مشكل حاد دارند و بدون دسفرال كافي دچار آسيبهاي جدي ميشوند، دارو را به ميزان تجويز شده در نسخه پزشك در اختيار بيمار قرار دهند.
مشهدي همچنين ابراز عقيده كرد: در حال حاضر 15 ميليون ويال دسفرال در كشور مورد نياز است و اين در حالي است كه مسئولان خبر از ورود 9 ميليون ويال دارو به كشور دادهاند، البته به نظر ميرسد كه با وجود مشكلات زياد در توزيع دارو حتي اين ميزان دسفرال نيز در اختيار بيماران قرار نميگيرد.
به گزارش ايسنا، در اين رابطه دكتر محمود هادي پور با اعلام اينكه تزريق دسفرال موجب دفع آهن اضافي ناشي از تزريق خون از بدن بيماران تالاسمي ميشود، گفت: كمبود اين دارو در بدن بيمار، موجب پديد آمدن عوارض جبران ناپذيري مثل بروز ديابت، تاخير در رشد فرد و به وجود آمدن بيماريهاي قلبي و كليوي ميشود.
اين داروساز ابراز عقيده كرد: احتمالا مسئولان فكر ميكنند اگر متوسطي براي توزيع دارو در نظر بگيرند از هدر رفتن دارو جلوگيري ميشود، در حالي كه با اين كار صدمات جبران ناپذيري به بيمار وارد ميآيد.
وي به متوليان توزيع دارو پيشنهاد داد تا دارو را به ميزان تجويز شده از سوي پزشكان متخصص به بيماران توزيع كنند.