سلامت نیوز : پژوهشگران انگلیسی هشدار دادند: زنان باردار دیابتی 4 برابر بیشتر از دیگران با احتمال به دنیا آوردن نوزادان دچار مشکلات جسمی رو به رو هستند.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ، پژوهشگران دانشگاه نیوکاسل و دفتر آمار منطقه‌ای زایمان انگلیس در تحقیقات جدید خود دریافتند بالا بودن میانگین قند خون در زنان باردار خطر تولد نوزادان دچار مشکلات جسمی را 4 برابر بیشتر می‌کند.

این تحقیقات نشان داد: یک کودک از هر 13 کودکی که از مادران دچار دیابت نوع اول یا دوم به دنیا آمده‌اند، با یک مشکل جسمی نظیر یک نوع بیماری قلبی یا مشکل در ستون فقرات مواجه بوده‌اند.

این تحقیقات از 401 هزار و 149 مورد بارداری از جمله 1677 زن باردار دچار دیابت در شمال انگلیس انجام شده است.

خانم روث بیل پژوهشگر گفت: خبر خرسند کننده این است که با وارد عمل شدن متخصصان قبل و در جریان بارداری می‌توان این بستر را فراهم کرد که زنان دیابتی نوزادان سالم به دنیا بیاروند یعنی کاهش نسبت گلوکز مورد مصرف، درصد تولد کودکان سالم را بیشتر می‌کند.

وی افزود: زنان دیابتی باید بدانند که چگونه خود را برای بارداری آماده کنند و وقتی به فکر بارداری هستند یا از بارداری خود آگاه شدند، باید با پزشک خود در تماس باشند.

بر پایه این گزارش، این تحقیقات زنانی را که در دوره بارداری دچار یبماری دیابت شده‌اند، شامل نمی‌شود.

دیابت یا بیماری قند وقتی ایجاد می‌شود که هورمون انسولین به عنوان تنظیم‌ کننده قند خون یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌ شود یا اینکه بافت ‌های بدن به درستی به آن پاسخ نمی‌دهند لذا سوخت و ساز قند در بدن مختل می‌‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پر ادراری ظاهر می‌شود.

هورمون انسولین که از سلول‌های جزایر لانگرهانس در غده لوزالمعده به درون خون ترشح می‌شود، کارکردهای مختلفی در بدن دارد و از جمله ورود قند را از خون به درون سلول‌‌ها تسهیل می‌کند تا سلول‌ ها بتوانند برای تامین انرژی خود از آن استفاده کنند.

در صورت کمبود یا عدم تاثیر انسولین، قند نمی‌‌تواند وارد سلول‌‌ها شود و در نتیجه قند خون بالا می‌رود.

بالا رفتن قند خون علاوه بر ایجاد علائم حادی که در بالا به آن اشاره شد، در درازمدت باعث آسیب رساندن به تقریباً هر عضو حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، چشم و کلیه‌‌ها می‌شود.

دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم می‌کنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلول‌ های مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ می‌دهد.

این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.

دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولاً در میانسالی بروز می‌کند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلول‌های بدن به انسولین رخ می‌دهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی می‌توان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.

کنترل دقیق دیابت و طبیعی‌کردن قند خون در هر دو نوع این بیماری می‌‌تواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند.

دیابت نوع دوم بسیار شایع‌‌تر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.

سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابت تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.

این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha