طبق آمار به طور تقريبي يك نفر از هر 10 نفر دست كم يك بار سابقه خونريزي شديد از بيني داشته است كه ممكن است اين خونريزي جزئي و يا شديد باشد.
وي گفت: ضربه يا تروما از شايعترين علت خونريزي بيني است. ضربه هاي شديد باعث شكستگي بيني شده و ضربه هاي خفيفي نظير دست كاري بيني با انگشت، آسيب به ناحيه ليتل وارد آورده و باعث از بين رفتن موكوس محافظ آن ناحيه مي شود.
دكتر خسرونيا، حفظ خونسردي را از مهم ترين عامل مؤثر در بروز خونريزي بني عنوان کرد و تصريح كرد: فرد دچار خونريزي در وهله نخست بيمار بايد نشسته و بالاتنه خود را به جلو خم كرده و دهان خود را باز كند و آن را قورت ندهد و تنها اگر پنج دقيقه قسمت جلوي بيني را در سمت خونريزي به روي تيغه بيني با انگشت دست بفشاريم بسياري از خونريزي بيني مهار مي شود.
دكتر خسرونيا، استفاده از كمپرس آب سرد را تنها در صورتي كه فرد به علت گرما به خونريزي بيني مبتلا شده است مؤثر دانست و گفت: پايين آمدن فشار خون نيز يكي از علتهاي خونريزي بيني است كه در اين صورت كمپرس آب سرد مؤثر نيست.
وي استفاده از داروهاي ضد انعقادي، استفاده از قطره مكروسديم، اجتناب از دستکاري داخل بيني و استفاده از پماد مناسب بر روي تيغه بيني را براي قطع خونريزي مفيد اعلام كرد.
نظر شما