سلامت نیوز : روانپزشکان آمریکایی بر اساس یک مطالعه جدید که به مدت شش سال به طول انجامید دریافتند که بازنشستگی کامل می‌تواند برای سلامت روان انسان مضر باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا ،محققان در این مطالعه بر روی ۱۲ هزار و ۱۸۹ نفر آزمایشاتی را امتحان کردند و طبق نتایج آن‌ها دریافتند بازنشستگانی که کارهای پاره وقت یا موقتی انجام می‌دهند کمتر به بیماری‌های عمده مبتلا می‌شوند و بدنشان بهتر کار می‌کند.

این یافته‌ها پس از احتساب وضعیت سلامتی جسمی و فکری فرد پیش از بازنشستگی به دست آمد.

محققان داده‌های مربوط به افراد مورد مطالعه که ۵۱ تا ۶۱ سال سن داشتند را در آغاز تحقیقات خود در سال ۱۹۹۲ بررسی کردند.

طی شش سال بعدی، داوطلبان هر دو سال یک بار مورد مصاحبه قرار گرفتند تا اطلاعات مربوط به وضع سلامتی، مالی، تاریخچه اشتغال و زندگی در بازنشستگی آن‌ها جمع آوری شود.

پژوهشگران تنها بیماری‌هایی را ثبت کردند که توسط پزشکان تشخیص داده شده بود و عواملی چون جنسیت، سطح تحصیلات و ثروت مالی را در محاسبات خود وارد کردند.
یکی از این پرسشنامه‌ها به صورت کلی مربوط به سلامت روانی این بازنشستگان می‌شد.

یافته‌ها نشان داد افرادی که پس از بازنشستگی مشغول به کارهایی مرتبط با حرفه اصلی خود شدند در مقایسه با کسانی که به طور کامل دست از کار کشیده بودند، سلامت روانی بیشتری داشتند.

با این حال این موضوع در مورد کسانی که بعد از بازنشستگی در خارج از حیطه تخصص خود مشغول فعالیت شدند صدق نمی‌کرد.

محققان معتقدند که دلیل این وضع احتمالا این است که بازنشستگانی که مشغول کارهایی نامربوط با تخصص خود می‌شوند ممکن است مجبور به تطبیق با یک محیط تازه و متفاوت باشند که باعث فشار روانی می‌شود.

همچنین نتایج این تحقیقات نشان داد بازنشستگانی که مشکلات مالی دارند بیشتر احتمال دارد پس از بازنشستگی در زمینه‌ای متفاوت مشغول کار شوند.

نتایج این مطالعه که در دانشگاه ایالتی مریلند انجام شد در نشریه روان‌شناسی بهداشت شغلی چاپ شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha