حسينعلي شهرياري در گفتوگو با(ايسنا)، با اشاره به راههاي پيشگيري اين بيماري گفت: بايد با استفاده از آموزش به گونهاي فرهنگ سازي كنيم تا افراد به اين بيماري مبتلا نشوند، چرا كه افراد پس از ابتلا هزينههاي بسياري را براي جامعه به ارمغان ميآورند بنابراين بايد در اين زمينه شعار «پيشگيري بهتر از درمان» را محقق كرد.
وي با بيان اينكه ايدز قابل درمان نيست و تمام مراقبتهايي كه پس از مبتلا شدن افراد انجام ميشود در جهت افزايش طول عمر بيماران است، تصريح كرد: ما در زمينه آموزش و فرهنگ سازي دچار مشكل هستيم، چرا كه مسائل را آنگونه كه شايسته است تدوين نكردهايم و در اين زمينه بايد آموزش را به عنوان پيشگيري از مدارس راهنمايي آغاز كنيم.
نماينده مردم زاهدان در خصوص آمار اعلام شده مبتلايان اظهار داشت: تعداد مبتلايان به ايدز در ايران بيش از 100 هزار نفر است اما آمار انتشار يافته توسط وزارت بهداشت از ميان گروههاي آسيب پذيري بدست آمده كه شناسايي شدهاند؛ به همين دليل رقم آن بسيار پايين است و دليل اين امر عدم غربالگري درست مبتلايان و بيماران ايدزي در ايران است.
وي در اين زمينه ادامه داد: طبق برنامههاي سازمان جهاني بهداشت و با توجه به اينكه مبتلايان به ايدز به موقع شناسايي نميشوند، بايد هر تعداد بيماري كه شناسايي ميشود ضرب عدد 5 و يا 7 شود تا به آمار واقعي نزديك شويم.
شهرياري استراتژي وزارت بهداشت براي كنترل ايدز را برنامههاي مفصلي دانست كه مورد تاييد سازمان جهاني بهداشت نيز قرار گرفته است كه از جمله اين برنامهها را توزيع سرنگ در زندانهاي ايران براي معتادان تزريقي براي عدم انتقال ايدز نام برد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در خصوص فراوردههاي خوني آلوده به ايدز نيز گفت: طي چند سال گذشته تمام فراوردههاي خوني از نظر بيماري ايدز و هپاتيت بررسي و كنترل شدهاند و دراين زمينه نگراني وجود ندارد.
وي در پايان تاكيد كرد: در رابطه با برنامههاي آموزشي در جهت پيشگيري از ايدز خلا قانوني وجود ندارد و وزارت بهداشت براي پيشبرد اهداف خود در اين زمينه نيازي به وجود قانون ندارد؛ اما با استفاده از رسانههاي عمومي خصوصا صدا و سيما ميتوان افراد جامعه را نسبت به اين بيماري آگاه كرده و هشدارهاي لازم را به آنان داد.