دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳
کد خبر: 56435
سلامت نیوز : وزیر بهداشت و درمان می‌گوید:«70 درصد بیمارستان‌های كشور فرسوده‌اند.» یعنی آن روز كه بلا بیاید و زلزله چند ریشتری زندگی را در هم پیچد ،هیچ پناهی برای مصدومان ومجرحان وجود ندارد، بلكه پزشكان و پرستاران خود به جای كمك كردن به مصدوم، اگر زنده مانده باشند، باید به دنبال مامن وپناهگاهی بگردند. گواه این موضوع هم دو بیمارستان اهر و هریس در آذربایجان‌شرقی است كه با زلزله‌ 6.2 ریشتری از خدمت بازمانده و خود نیازمند کمک شدند! این وضعیت البته در پایتخت اسف‌بارتر است به‌طوری كه 80 درصد بافت بیمارستانی آن را بیمارستان‌های فرسوده تشكیل می‌دهند؛ از بیمارستان سینای 138 ساله گرفته تا شهدای تجریش 58 ساله. اكنون 2دستگاه دولتی در كشور بیمارستان‌سازی می‌كنند؛ وزارت راه و شهرسازی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و البته هر دستگاه مسئول و ناظر بر ساخت و ساز خود است؛ ساخت و سازی كه وزیر بهداشت تاكید دارد براساس استانداردهای بیمارستان سازی دنیا باشد و به فوندانسیون و مقاوم‌سازی آن توجه جدی شود تا در زمان بروز حوادث احتمالی، بیمارستان فرو نریزد و نقض غرضی صورت نگیرد. البته وزیر بهداشت امیدوار است كه با بهره‌برداری هر چه سریع‌تر از 67 هزار تخت بیمارستانی در حال طراحی، مطالعه و ساخت در سراسر كشور، نفس راحتی بكشد و خیالش از بابت بافت فرسوده بیمارستان‌ها راحت شود؛ تخت‌هایی كه ساخت و تجهیز آنها بی‌شك نیازمند اعتبارات مكفی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ مرضیه وحید دستجردی می‌گوید : علت آن است كه پیش از این در استان‌ها و شهرستان‌ها و به ویژه از دولت نهم تاكنون، بیمارستان‌های جدید احداث شد اما در تهران این كار صورت نگرفت به طوری كه جدیدترین بیمارستان ساخته شده بخش دولتی تهران، مركز قلب تهران است. در مجموع بافت بیمارستان‌های كشور فرسوده است. البته بیمارستان هریس هم جزو همان بیمارستان‌های نوساز بود كه با زلزله 6 ریشتری فرو ریخت. او با بیان اینكه اكنون 67هزار تخت بیمارستانی در كشور در حال طراحی، مطالعه و ساخت است، می‌گوید: تقریبا 55 درصد از این تخت‌های بیمارستانی، بیمارستان‌های جایگزین هستند كه جایگزین بیمارستان‌های فرسوده می‌شوند، 50 درصد مابقی نیز تخت‌های جدید برای مراكزی هستند كه تخت بیمارستانی ندارند و با كمبود مواجهند. امسال 14 هزار و 400تخت از مجموعه این تخت‌های بیمارستانی به بهره‌برداری می‌رسند. در هر حال به همان نسبت كه تخت‌های جدید بیمارستانی به‌دست ما برسد به همان نسبت از میزان بافت فرسوده كم خواهد شد. دستجردی می‌گوید: «طی دوسال گذشته توانستیم با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت و راهبردی ریاست‌جمهوری به توافق برسیم به‌طوری كه با ساخت بیمارستان‌های جایگزین 35 بیمارستان در استان تهران و استان البرز موافقت شد و كمیسیون ماده 20015 آن نیز تایید شد.

سال گذشته برای تعدادی از این بیمارستان‌ها ردیف بودجه‌‌ای گذاشته شد وامیدواریم امسال هم وضعیت بودجه‌ای اجازه دهد كه برای بقیه این 35 بیمارستان ردیف بودجه‌ای گذاشته شود تا به این ترتیب بیمارستان‌های جدید جایگزین تهران هم به‌تدریج زیر ساخت بروند.» اما این بیمارستان‌ها چه زمانی ساخته می‌شود؟نمی‌توان پاسخ واضحی برای این سوال داشت. واقعیت ماجرا هم فرسودگی بیمارستان‌های تهران است. بیمارستان سینا 138 سال و بیمارستان شهید اكبرآبادی حدود 99سال عمر دارد. بیمارستان امام‌خمینی(ره) 78 سال و بیمارستان شهدای تجریش 58 سال عمر دارد. با توجه به بافت فرسوده بیمارستان‌های تهران از خیرین هم برای مشاركت در ساخت بیمارستان‌های جدید و جایگزین دعوت كردیم و بر همین‌اساس ساخت برخی از این بیمارستان‌ها آغاز شده و كلنگش را به زمین زده‌اند و حتی تعهد كرده‌اند كه در مدت زمانی دو ساله بیمارستان‌ها را تحویل دهند. دستجردی می‌گوید:« وزارت راه و شهرسازی نیز بیمارستان جایگزینی را در بیمارستان امام خمینی(ره) به‌عنوان مركز سرطان و همچنین بیمارستان جایگزینی در بیمارستان شهدا را در حال ساخت دارد. اگر مجموعه این تخت‌ها و بیمارستان‌ها به بهره‌برداری برسد، نفس راحتی می‌كشیم و خیال‌مان از بابت بافت فرسوده آسوده می‌شود.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha