سلامت نیوز : محمدرضا مشهدی در گفتوگو با فارس افزود: متأسفانه شرکتهای تولیدکننده داخلی در اول سال بیش از توان تولید، نسبت به تولید داروی دفروکسامین تعهد کردهاند. از سوی دیگر شرکت خارجی در ابتدای سال، تهیه کمتر از 30 درصد نیاز کشور را به عهده گرفت که با توجه به اشتیاق بیشتر بیماران به دریافت داروی خارجی این میزان به هیچ وجه پاسخگوی نیاز جامعه تالاسمی ایران نیست.
وی ادامه داد: مشکلات انتقال ارز نیز بر مشکلات افزوده است. در شرایط حساس کنونی رفع مسئولیت چاره کار نیست. برخی از پزشکان به جای اصلاح روشهای غیرمنطقی تجویز دارو و اشتباهاتی که به عنوان کارشناس و مشاور در پیشبینی داروی مورد نیاز خود کردهاند، تلاش میکنند با استفاده از بیماران به فرافکنی و ارائه آدرس نادرست بپردازند. با این وجود انجمن تالاسمی ایران به عنوان تنها نهاد مستقل حامی بیماران تالاسمی به هیچ شرکت یا گروهی تعهد نداشته و همه فعالیت خود را وقف بیماران کرده است.
مشهدی با اعلام اینکه سیاست شرکتهای دارویی با نظر انجمن تالاسمی ایران یا پزشکان درمانگر تنظیم نمیشود اعلام کرد: وظیفه پزشکان و انجمنهای بیماران ایجاد تعادل میان نیازهای درمانی بیماران و واقعیتهای بازارهای دارویی است.
دبیر انجمن تالاسمی ایران اضافه کرد: در ابتدای سال انجمن هم از شرکتهای داخلی و هم از شرکتهای خارجی درخواست کرد که با توجه به نیازهای بیماران و توان واقعی خود، زیر بار تعهد تهیه دارو بروند. از سویی به پزشکان تذکر داد که در تجویز دارو به مسئله دسترسی بیماران توجه کنندو از کمیتههای تصمیمگیر خواستیم که سیاستهای منطقی و قابل اجرا را پیشنهاد کنند.
مشهدی در پاسخ به عرضه دارو در بازار آزاد گفت: انجمن مسئول توزیع دارو نیست و در چرخه توزیع دارو نقشی ندارد. با این وجود مسئله وجود داروی دسفرال در بازار آزاد دارویی، غیرقابل انکار است ولی نمیتوان با استناد به این مسئله همه کمبودها را توجیه کرد.
دبیر انجمن تالاسمی تأکید کرد: دولت موظف است که برنامه جامعی برای توزیع داروهای یارانهای تنظیم کند و این مهم به عهده اداره پیوند و امور بیماریهای خاص معاونت درمان است نه انجمنهای حمایتی.
وی خواهان توجه بیشر به بیماران تالاسمی و تهیه فوری داروهای این بیماران شد و از مسئولان خواست که در این شرایط حساس توجه بیشتری به بیماران تالاسمی داشته باشند چرا که جان بیماران تالاسمی در خطر است.
نظر شما