به گزارش رويترز از لندن، کارشناسان سازمان بهداشت جهاني ميگويند تسريع در روند برنامههاي مهار بيماري سرخک از طريق افزايش مصون سازي در برابر اين بيماري و انجام واکسيناسيون حتي براي کودکان دورافتادهترين نقاط جهان که با همکاري سازمان بهداشت جهاني،سازمان ملل و يونيسف انجام شد، نرخ مرگ و ميرناشي از اين بيماري را از 873 هزار نفر در سال 1999 به حدود 345 هزار نفر در سال 2005 رسانده است.
بيشترين کاهش مرگ و مير که ميزاني 75 درصدي است مربوط به آفريقا بوده که به چيزي در حدود 126 هزار نفر رسيده است.
پوشش واكسن، نشانه توسعه
واکسيناسيون را ميشود بخشي از روند توسعهيافتگي در کشورهاي صنعتي دانست. مثلاً ايالات متحده کشوري است که برآورد ميشود 94 درصد از جمعيت بزرگسالان آن واکسنهاي خود را زدهاند.
اما در بسياري از کشورهاي در حال توسعه، که در آنها دسترسي به واكسيناسيون به اين سادگي ممکن نيست، بيماريهاي عفوني و ازجمله سرخک يک بيماري کشنده محسوب ميشود.
ميزان کشندگي سرخك در کشورهاي در حال توسعه ، معمولاً در حدود 1 تا 5 درصد است، اما در بعضي مناطق ميزان آن به 1۰ تا3۰ درصد هم ميرسد. اين درحالي است كه واکسن سرخک در همه کشورها در زمره رايجترين و مهمترين واکسنها محسوب ميشود.
در سالهاي اخير اين واكسن در قالب يك واکسن سه گانه به نام MMR عرضه شده و از کودکان در برابر بيماريهاي سرخک، اوريون و سرخجه محافظت ميکند.
واكسن، مهمترين سلاح انسان در برابر سرخك
تا پيش از ساخت واکسن سرخک در سال 1963، اين بيماري تنها در ايالات متحده صدها نفر را به کام مرگ فرستاده و ميليونها نفر ديگر را مبتلا ساخته بود، اما بعد از ساخت اين واکسن، كار به جايي رسيد كه امروزه هر سال حدود 100 مورد ابتلا به اين بيماري در ايالات متحده گزارش ميشود و تنها تعداد بسيار معدودي بر اثر آن ميميرند.
در واقع عمليات بسيج همگاني واکسيناسيون داراي يک نتيجه سريع در قطع چرخه انتقال بيماري بوده و اولين راهکار سازمان جهاني بهداشت براي حذف سرخک، انجام واکسيناسيون همگاني است.
در اجلاس سازمان جهاني بهداشت در سال ۱۹۸۹ که با هدف بررسي اثر واکسيناسيون در مقابله با سرخک برگزار شد، ضايعات سرخک به ميزان 90 درصد و مرگ و مير آن به ميزان ۹۵درصد در مقايسه با زمان قبل از انجام برنامه هاي واکسيناسيون کاهش يافته بود.
از اين رو تصميمگيريهايي در راستاي حذف سرخک در منطقه آمريکا تا سال ۲۰۰۰ و منطقه اروپا تا سال ۲۰۰۷ و منطقه مديترانه شرقي تا سال2010 تعيين شد.
هنوز قرباني ميگيرد