این اواخر یك پیامك عجیب باعث شد تا ایرانیان «استامینوفندوست» را بترساند. پیامك حامل این پیام بود كه استفاده مادهای به نام باکلوفن در استامینوفن باعث شده تركیب شیمیایی كشندهای در درون این قرصها شكل بگیرد و احتمال مرگ بعد از مصرف آن وجود دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه تهران امروز ؛ در پیامك حتی به تعداد كشتهها هم اشاره شده بود. حال بعد از گذشت چند روز از ارسال این پیامك و چرخیدن دهان به دهان این شایعه بین مردم، وزارت بهداشت و انجمن داروسازان به شدت تولید و توزیع استامینوفنهای به اصطلاح مرگ را در داروخانهها تكذیب كرده و به صراحت اعلام كردند هیچ شركت داروسازی در كشور از باکلوفن در تركیبات تولید استامینوفن استفاده نكرده است.
باکلوفن خود دارویی است كه به عنوان شلكننده عضلانی و داروی ضد اسپاسم از آن استفاده میشود. همچنین این دارو در درمان دردهای عضلانی، كمردرد و اسپاسمهای عضلانی بیماری «اماس» و اسپاسم عضلانی بهدنبال مشكلات مغزی موثر است. اما مصرف بیرویه و بدون تجویز پزشك هم مانند هر داروی دیگری عوارضی هم دارد. تشنج، توهم یا افسردگی، خواب آلودگی، گیجی، ضعف و احساس خستگی، سردرد، مشكل در خوابیدن، ضربان نامنظم قلب، تهوع، یبوست و ادرار زیاد از عوارض مصرف باکلوفن است.
بنابراین ارسال گسترده پیامكی مبنی بر استفاده از باکلوفن در تركیبات استامینوفن وكشنده بودن این تركیب، آن هم در آستانه شروع فصل پاییز كه به فصل سرماخوردگیها معروف است باعث شد این نگرانی در بین بیماران به وجود بیاید كه نكند داروی مصرفی آنها هم این تركیب كشنده را داشته باشد؟
انتشار پیامك استامینوفن مرگآور
از 10روز پیش بود كه پیامكهایی با مضمون، «قرصهایی كه بالایش نوشته استامینوفن، پایینش نوشته باكلوفن نخرید و نخورید چند نفر تو كما رفتند، دو نفر هم مردند.»، «قرص استامینوفن جدید كه زیر آن نوشته شده دگلوفین را به هیچوجه نخورید زیرا پس از ۷۲ساعت مرگآور خواهد بود.» «بیمارستان الزهرا (اصفهان) اطلاعیه داد قرصهای استامینوفن جدیدی به بازار آمده كه زیر آن –دیكنوفلاك- یا چیز دیگری نوشته شده، بعد72 ساعت مرگآور خواهد بود»
در صندوق دریافت پیامكهای افراد قرار گرفت كه به نگرانیها دامن زد. این موضوع تا جایی ادامه پیدا كرد كه دكتر حسین برزگر، معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشكی اهواز به انتشار حجم گستردهای از این پیامكها در جنوب كشور واكنش نشان داد و به عنوان اولین نفر به گرفتن استعلام از تمامی بیمارستانهای استان خوزستان و سازمان غذا و داروی كشور اقدام كرد و سپس وقوع چنین اتفاقی را تكذیب و بر شایعه بودن این پیامكها تاكید كرد. او از دستگاههای امنیتی و انتظامی مربوطه خواست با افرادی كه باعث تشویش اذهان عمومی میشوند، برخورد شود و از مردم نیز درخواست كرد به شایعات اینچنینی توجهی نكنند.
به گفته غلامحسین صادقیان، معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشكی استان اصفهان نیز هیچ گزارشی از وجود چنین دارویی یا مرگ ناشی از مصرف استامینوفن در اصفهان به دست نیامده است. او معتقد است این پیامكها برای برهم زدن آرامش جامعه است. وی در نامهای به پلیس فتا اطلاع داده و از آنها خواست که پیگیر این موضوع شوند.
اطلاعیه وزارت بهداشت در مورد استامینوفنهای مرگآور
شایعات مربوط به پیامكهای مشكوك آنقدر بالا گرفت كه سرانجام دیروز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مقابل این شایعات اطلاعیهای صادر كرد و پیامكی با مضمون «مرگ افراد بر اثر مصرف دارویی كه مشابه استامینوفن است» را به شدت تكذیب كرد و اعلام كرد كه این پیامكها كه برخی هموطنانمان به دلیل خوردن قرص استامینوفن به كما رفته یا این دارو مرگآور است كاملا كذب است. در ادامه این اطلاعیه از هموطنان خواسته شده است هرگونه اطلاعیابی در زمینه محصولات دارویی و غذایی را از طریق رسانههای جمعی یا ارگانهای ذیصلاح استعلام نمایند و به شایعات این چنینی توجه نكنند. همچنین درخواست برخورد قانونی مناسب دستگاههای ذیربط با منابع انتشار پیامكهایی كه موجب تشویش اذهان عمومی و نگرانی مردم شدهاست، برخورد قانونی مناسب صورت گیرد.
باكلوفنها در بیهوشی استفاده میشود
«دكتر سعید واقفی» دبیر انجمن داروسازان كشور نیز در مورد این پیامكها و تشویش اذهان عمومی به تهران امروز میگوید: استامینوفنی كه در ساخت آن از باكلوفن استفاده شده باشد وجود ندارد. چنین دارویی نهتنها در فهرست دارویی كشور وجود ندارد بلكه در فهرست دارویی دنیا هم وجود ندارد. استامینوفن و باكلوفن برای دو درمان جدا تجویز میشوند. باكلوفن شلكننده عضله است و بیشتر در بحث بیهوشیها استفاده میشود و استامینوفن یك مسكن است. او تاكید میكند این پیامكی كه منتشر شده دروغ محض است و هیچكس نباید آن را باور كند.
دستگیری عامل ارسال پیامك كذب استامینوفن مرگآور
به گزارش تهران امروز، دكتر عباس زارعنژاد، رئیس مركز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، نیز در واكنش به این پیامك، از دستگیری عامل ارسال پیامك كذب استامینوفن مرگآور، خبر داده است. او میگوید:یكی از عوامل ارسال پیامك كذب داروی مرگآور مشابه استامینوفن، در یكی از استانهای كشور دستگیر شده است. وی ادامه میدهد: جزئیات بیشتر درباره عوامل ارسال این پیامكها از سوی دستگاههای ذیربط اطلاعرسانی خواهد شد.
دكتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، نیز میگوید: در این پیامكها از داروهایی به عنوان دگلوفین نام برده شده كه اصلا چنین دارویی در كشور وجود ندارد. این مقام ارشد وزارت بهداشت توضیح میدهد: داروی استامینوفن با این نامهای تجاری در داروخانهها در دسترس است كه هیچكدام مشكل و موردی ندارند و مورد تایید وزارت بهداشت هستند و هموطنان میتوانند با تجویز پزشك نسبت به مصرف آن برای تسكین بیماریشان استفاده كنند.
درخواست از دستگاههای امنیتی
بر اساس این گزارش در آخرین ساعات كاری روز گذشته دكتر سیدحسن قاضیزادههاشمی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی در گفتوگو با پایگاه خبری خانه ملت، با اعلام اینكه خبر وجود استامینوفن مرگآور دروغ بود و آنطور كه خبر دادند نیروهای امنیتی فرد ارسالكننده پیامك را دستگیر كردند. وی میافزاید: آن پیامك از یكی از شهرهای جنوب شرقی كشورتوسط فردی فرستاده شده بود كه آن فرد توسط دستگاههای امنیتی دستگیر شد.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین از مسئولین امنیتی خواسته است تا از انتشار اینگونه اخبار كه تشویش اذهان عمومی را بهدنبال دارد جلوگیری كنند چرا كه چنین پیامكهایی مردم را دچار نگرانی میكند.
قاضیزادههاشمی در ادامه این گفتوگو میافزاید: اتفاقا از بیمارستانهایی كه ادعا میشد در آنجا افرادی در اثر خوردن استامینوفن فوت كردند مثل دانشگاه الزهرای اصفهان بازدید شد. اصلا فوتی نبوده و اخبار منتشر شده دروغ بوده است.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین درباره واردات تجهیزات پزشكی كه در داخل كمبود داریم گفت: مشكلات زیادی از قبیل تحریم وجود دارد اما بهرغم مشكلات راهحل هم هست كه از آن راهحلها استفاده میكنیم.
نظر شما