-
شماره تماس ۱۴۸۰ را در این روزهای بحرانی فراموش نکنید
مدیرکل دفتر خدمات مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور از آمادهباش کامل خط ۱۴۸۰ برای ارائه خدمات مشاورهای شبانهروزی به هموطنان خبر داد.
-
این غذا استرس را زیاد می کند
رژیمهای غذایی پرچرب از طریق تغییر در باکتریهای روده باعث اضطراب زیاد میشوند.
-
نقش حیاتی تابآوری روانی در روزهای بحران و نگرانی
دکترای تخصصی روان درمانی و عضو هیأت علمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در وضعیت فعلی باید از راهکارهای مختلف برای رفع نگرانیها استفاده کنیم و برای مدیریت هرچه بهتر شرایط کنونی تابآوری خودمان را بالا ببریم.
-
راهکارهای علمی وزارت بهداشت برای عبور از بحران روانی- اجتماعی حملات اخیر
در پی حملات اخیر به خاک وطنمان و تنشهای ناشی از آن، حفظ سلامت روانی و اجتماعی اهمیت حیاتی دارد؛ اضطراب، ترس، اندوه و سردرگمی احساساتی طبیعی در این شرایط هستند، اما بدون مراقبت و مدیریت درست، میتوانند به بحرانهای جدیتری منجر شوند. این راهنما، که توسط دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و با همکاری انجمن روانشناسی ایران و انجمن علمی روانپزشکان ایران تهیه شده، تلاش دارد با ارائه توصیههای علمی و عملی، به افراد و خانوادهها در تقویت تابآوری، کاهش آسیبهای روانی و ارتقای همبستگی اجتماعی کمک کند. هدف آن است که در دل بحران، بتوانیم احساس امنیت، آرامش، و امید را در خود و جامعه زنده نگه داریم.
-
افزایش بیسابقه علائم اضطرابی , حملات پانیک
نسخهای کاربردی برای آرام ماندن در روزهای پرتنش جنگ
کارشناسان سلامت روان هشدار میدهند که تداوم ترس، ابهام و نگرانی درباره امنیت، میتواند سلامت روانی جامعه را بهشدت تحت فشار قرار دهد و حتی پیامدهایی مشابه بحرانهای جسمی ایجاد کند.
-
نسخهای برای درمان اضطراب جمعی
مواجهه مداوم با این اخبار و اطلاعات، در کنار اتفاقهایی که در واقعیت میبینیم و چیزی فراتر از شرایط عادی و شبیه زندگی روزمره و هرروز ما نبوده است، هر فرد عادی را میتواند دچار بحران اضطراب و ناتوانی در فعالیتهای عادی کند. این درحالی است که واکنش و تاب آوری افراد مختلف در این شرایط غیرمترقبه، متفاوت است.
-
راههای حفظ آرامش در دل ناامنی و جنگ
وقتی صدای انفجارها و ناامنیها بر زندگی سایه میافکند، حفظ آرامش و سلامت روان دشوار میشود. اما ترس و اضطراب، واکنشهای طبیعی بدن ما هستند و با تکنیکهایی مثل حفظ برنامه روزانه، حرف زدن با دیگران و مراقبت از خود میتوانیم این بحرانها را پشت سر بگذاریم. این متن نکات مهمی برای همه اعضای خانواده دارد.
-
شوخی کثیف جنگ با روان کودک
کودکان هنوز از نظر ذهنی و روانی به تکامل نرسیدهاند و اساسا هر چیزی که امنیت و اطمینان اطرافشان را به هم بزند، میتواند بهشدت برایشان زیانآور باشد و بر آینده روانیشان تأثیر بگذارد.
-
آرامش در وسط بحران
آگاهی، آرامش و همبستگی، مهمترین راهکار مقابله با فشارهای روانی در بحران است.
-
راهکاری برای محک دوستان
حمایت اجتماعی یکی از عوامل سلامت روان است؛ یعنی اگر کسی در زمان مشکل از حمایت اجتماعی مطمئن باشد و دوستان خوبی داشته باشد که بتوانند به وی در زمان مشکل کمک کنند، تا حد زیادی میتواند به حفظ سلامت روان خود امیدوار باشد. البته خود فرد باید در انتخاب دوست خیلی دقت کند.
-
آیا تراپی برای سالمندان فایده دارد؟
تراپی برای سالمندان غالباً اثربخشی محدودی دارد. چون بسیاری از آنها باورهای تثبیتشده دارند و به راحتی تحت تأثیر گفتوگو با رواندرمانگر قرار نمیگیرند. تمرکزشان پایین است، ممکن است نیم ساعت از جلسه گذشته باشد اما هنوز ذهنشان درگیر جمله اول تراپیست باشد. آنها بیشتر تمایل دارند عقاید خود را تحمیل کنند و کمتر گوش میدهند. البته والدین سالمند مسنتر – مثلا بالای ۷۰ سال – بیشتر این گونهاند.
-
سلامت روان، گنجینه ای که نباید در شلوغی تهران گم شود.
ندگی در تهران، شهری بزرگ و پرتکاپو، همواره با شلوغی، ترافیک و دغدغههای روزمره گره خورده است. هر روز صبح، میلیونها شهروند با سرعتی شگفتآور در پی اهداف و وظایف خود از خانه خارج میشوند، در ترافیکهای سنگین گیر میکنند و در محیطی پر از فشارهای جسمی و روانی مشغول به فعالیت هستند.
-
۷۵ درصد از زنان مبتلا به ADHD بدون تشخیص و درمان میمانند
در حالی که طی یک دهه گذشته نرخ تشخیص اختلال کمتوجهی بیشفعالی (ADHD) بهطور پیوسته افزایش یافته، اما همچنان گروه بزرگی از زنان مبتلا بدون تشخیص و درمان میمانند.
-
انگِ وزن نهتنها بیرحمانه است بلکه کاهش وزن را هم سختتر میکند
شاید فکر کنید صدای درون ذهنتان (همان که شما یا دیگران را بهخاطر اندازهی بدن سرزنش میکند) هرچند مهربان نیست، اما حداقل باعث کاهش وزن میشود. اما کارشناسان میگویند: نه، اینطور نیست.
-
شخصیت افراد چقدر در ابتلا به مشکلات روانی نقش دارد؟
نتایج یک مطالعه گسترده با بیش از ۱۶ هزار شرکتکننده نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی حدود ۲۵ درصد از ریسک کلی ابتلا به مشکلات روانی از جمله افسردگی، اضطراب و فوبیاها را توضیح میدهند.
-
وقتی اصرار والدین به کمال گرایی است
در میان مراجعانم کم نیستند نوجوانانی که با شکایت اعتمادبهنفس پایین، فقدان علاقه به درس، ناامیدی، اضطراب و فقدان هدف مراجعه میکنند و در میان عوامل شکلدهنده این مشکلات، آنچه بیش از همه جلوهگر میشود، فقدان والدین حمایتگری است که در عین حمایت و پذیرش نوجوان به او عرصهای نسبتا فراخ برای جستجوگری و استقلال میدهند و تلاش نمیکنند ارزشهای خود را به آنها القا کنند.
-
کاهش استرس با لبخند
نتایج مطالعات متعدد نشان میدهد که لبخندزدن میتواند بهطور مؤثر استرس و فشار خون را کاهش دهد.
-
احتمال ابتلا به روان پریشی یا مصرف خودسرانه این قرص
ریتالین آنقدر بین دانشآموزان و دانشجویان طرفدار دارد که به « قرص شب امتحان» معروف است اما اساسا متعلق به حوزه اعصاب و روان است و اغلب برای افراد مبتلا به اختلال کمتوجهی یا عدمتمرکز کافی (ADHD) تجویز میشود.
-
تقویت روان با ذهن کارآگاهی یا شرلوک هلمز درون
چگونه ذهنیت کارآگاهی به تقویت روان کمک میکند؟
-
باغبانی: درمانی طبیعی برای ذهن و جسم
باغبانی، فعالیتی سرگرمکننده و آرامشبخش است که میتواند تأثیرات مثبتی بر سلامت روان داشته باشد. از کاهش استرس و اضطراب گرفته تا تقویت عزت نفس، باغبانی میتواند به بهبود روحیه و افزایش تمرکز کمک کند.
-
نقش دختر اول خانواده میتواند بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارد
آیا «سندروم دختر اول» واقعی است؟
اگر دختر اول خانواده هستید، شاید با خواندن درباره سندروم دختر اول، احساس کنید که بالاخره کسی شما را درک کرده است. و اگر دختر اول نیستید، شاید لازم باشد با خواهرتان مهربانتر باشید!
-
حواسپرتی به این دلیل ایجاد میشود
وقتی مغز کمتر از حد معمول تحریک میشود و بهدنبال تغییر است، در این حالت معمولاً به نخستین چیزی که میبیند چنگ میزند و تلفن هوشمند شما ماشینی است که بهطور مداوم از این تغییرها ایجاد میکند.
-
وسواسی ها به این بیماریها بیشتر مبتلا میشوند
فرد وسواسی افکار مزاحم، مکرر و ناخواسته، ترسها، تصاویر ذهنی و اجبارهایی مانند رفتارهای تکراری و تشریفاتی را تجربه میکند که معمولا برای کاهش اضطراب ناشی از وسواسهای فکری انجام میشوند.
-
استرس هم ارثی است
دانشمندان در حال بررسی این مسئله هستند که تجربیات استرسزای والدین میتواند منجر به تغییراتی در بیان ژن و در اسپرم یا تخمک کدگذاریشده و به فرزندان منتقل شود.
-
چالش تنهایی مدرن و تأثیر آن بر سلامت روان
در دنیای پر از ارتباطات دیجیتال، پدیدهی تنهایی به معضل جدیدی برای سلامت روان تبدیل شده است. کاهش تعاملات واقعی و افزایش وقت صرف شده در فضای مجازی، اثرات منفی عمیقی بر سلامت روحی و جسمی انسانها دارد. با این حال، با آگاهی و اقدامهای مناسب، میتوان از شدت این مشکلات کاست و زندگی را از نو متعادل کرد.
-
استرسی که از سیگار کشندهتر است
استرس کاری بهدلیل تأثیرات گستردهاش بر سیستم بیولوژیک بدن، بهخصوص سیستم عصبی و غدد درونریز، آسیبزاست. زمانی که فرد تحت فشار روانی قرار میگیرد بدن هورمونهایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح میکند.
-
چند راهکار موثر برای فرار از استرس
استرس مادر بیماریهاست اما این مشکل قابل پیشگیری است.
-
پیامدهای روانشناسی زرد به روان جامعه
روانشناسی زرد، پدیده جدیدی نیست اما در سالهای گذشته با افزایش گرایش مردم به فضای مجازی و در مقابل بالابودن تعرفههای مشاوره و روانشناسی، روانشناسی زرد با استقبال زیادی روبهرو شد.
-
عصبانیت را قبل از اینکه شما را کنترل کند، کنترل کنید!
عصبانیت احساسی طبیعی و گاه مفید است؛ اما اگر بدون کنترل بروز کند، میتواند سلامت جسمی، روانی و روابط ما را تهدید کند. یک روانشناس درباره دلایل پشیمانی پس از عصبانیت و روشهای کاربردی برای مهار آن توضیح میدهد.
-
گپ زدن، طبیعتگردی و جدول؛ نسخهای ساده برای سلامت روان
مطالعهای تازه از دانشگاه کرتین استرالیا نشان میدهد که رفتارهایی ساده و روزمره مانند گفتوگوی کوتاه با دوستان، وقتگذرانی در طبیعت و انجام فعالیتهای ذهنی مثل حل جدول میتوانند سلامت روان را بهطور معناداری تقویت کنند—بدون نیاز به نسخه پزشک یا داروی گرانقیمت.