-
پیامدهای روانشناسی زرد به روان جامعه
روانشناسی زرد، پدیده جدیدی نیست اما در سالهای گذشته با افزایش گرایش مردم به فضای مجازی و در مقابل بالابودن تعرفههای مشاوره و روانشناسی، روانشناسی زرد با استقبال زیادی روبهرو شد.
-
عصبانیت را قبل از اینکه شما را کنترل کند، کنترل کنید!
عصبانیت احساسی طبیعی و گاه مفید است؛ اما اگر بدون کنترل بروز کند، میتواند سلامت جسمی، روانی و روابط ما را تهدید کند. یک روانشناس درباره دلایل پشیمانی پس از عصبانیت و روشهای کاربردی برای مهار آن توضیح میدهد.
-
گپ زدن، طبیعتگردی و جدول؛ نسخهای ساده برای سلامت روان
مطالعهای تازه از دانشگاه کرتین استرالیا نشان میدهد که رفتارهایی ساده و روزمره مانند گفتوگوی کوتاه با دوستان، وقتگذرانی در طبیعت و انجام فعالیتهای ذهنی مثل حل جدول میتوانند سلامت روان را بهطور معناداری تقویت کنند—بدون نیاز به نسخه پزشک یا داروی گرانقیمت.
-
مطالعهای جدید درباره تأثیر خواندن بر مغز
خواندن با صدای بلند اغلب نواحی مغزی مرتبط با پردازش حرکت و صدا (مناطق شنوایی و حرکتی) را نیز فعال میکند.نتایج مطالعه مروری این تیم تحقیقاتی، دیدگاهی کلی از معماریهای عصبی دخیل در انواع مختلف خواندن ارائه میدهد که میتواند به تحقیقات آینده برای بررسی بیشتر نقش منحصر به فرد این معماریها کمک کند.
-
علائم هشدار برای مراجعه به روان درمانگر
درمان نکردن یک بیماری روانی میتواند منجر به بدتر شدن علائم آن در طول مسیر زندگی شود.
-
ده سال بلاتکلیفی برای لایحه حمایت از بیماران روانپزشکی/ نیمی از بیماران هرگز درمان نمیشوند
رئیس بیمارستان روانپزشکی روزبه میگوید حدود نیمی از مبتلایان به اختلالات روانی در کشور هیچگاه به پزشک مراجعه نمیکنند. در حالی که بیماریهای روانی مانند افسردگی و اسکیزوفرنی میتوانند عملکرد زندگی افراد را بهطور کامل مختل کنند، لایحه حمایت از این بیماران، پس از گذشت بیش از یک دهه، هنوز بلاتکلیف مانده است.
-
بازار هوش مصنوعی در سلامت روان تا ۱۰ میلیارد دلار رشد میکند
مشاور راهبردی سازمان امور دانشجویان پیشبینی کرده است که بازار هوش مصنوعی در حوزه سلامت روان تا سال ۲۰۳۰ به ارزش ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید و در حال حاضر بیش از ۲ هزار نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی در این زمینه فعال است.
-
روان زخمخورده بندرعباس؛ آغاز مداخلات روانی از دل بیمارستانها
حادثه دلخراش بندرعباس تنها جان و جسم آسیبدیدگان را هدف نگرفت؛ موجی از اضطراب، غم و آسیب روانی در سراسر جامعه پخش شد. وزارت بهداشت از همان ساعات ابتدایی، مداخلات روانی را از بیمارستانها آغاز کرده و بهدنبال گسترش حمایتهای روانی بهصورت سراسری در کشور است.
-
روانشناسی؛ بهبود کیفیت زندگی و ساختار اجتماعی
رئیس انجمن روانشناسان تربیتی ایران با تأکید بر نقش حیاتی روانشناسان در ارتقای کیفیت زندگی افراد و جوامع، از آنان خواست تا در هفته روانشناسی با مشارکت در برنامهها و بحثها، تاثیرات مثبت علم روانشناسی را بر زندگیها و جامعه تبیین کنند.
-
دیوانه خطاب نکنید؛ روانپزشک رفتن نشانه عقل است، نه بیماری!
یک استاد روانپزشکی با رد باورهای سنتی و اشتباه درباره بیماریهای روانی گفت: مراجعه به روانشناس یا روانپزشک نشانه عقلانیت و مسئولیتپذیری در قبال سلامت روان است، نه نشانه دیوانگی یا اختلال شدید.
-
وزیر بهداشت:
سلامت روان، زیربنای مراقبتهای اولیه سلامت است
وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی روانشناس و مشاور، با اشاره به حادثه تلخ بندرعباس، نقش روانشناسان را در کاهش آسیبهای روانی ناشی از بحرانها برجسته دانست و خواستار تسهیل دسترسی مردم به خدمات روانی و مشاورهای در نظام سلامت شد.
-
سلامت روان مادران فراموششده در سایه معلولیت فرزندان
داشتن فرزند معلول میتواند دنیای والدین، بهویژه مادر را دگرگون کند؛ اما در میانه همه دغدغههای پزشکی و مالی، سلامت روان مادران اغلب نادیده گرفته میشود؛ موضوعی حیاتی که با بیتوجهی به آن، نهتنها رنج خانوادهها عمیقتر میشود، بلکه رشد فرزندان نیز با چالشهای بیشتری روبهرو خواهد شد.
-
تکنیک کاهش استرس با کمک روتین صبحگاهی
ایجاد یک روتین صبحگاهی مناسب میتواند انرژی، تمرکز و انگیزهی شما را برای کل روز افزایش دهد. ترکیبی از فعالیتهای آبرسانی، تغذیهی مناسب، مراقبت شخصی، ورزش و برنامهریزی میتواند ذهن و بدن شما را آماده کند.این روتین را به تدریج و با کارهایی که دوست دارید شروع کنید تا بتوانید آن را پایدار نگه دارید. حتی کسانی که علاقهای به صبح زود ندارند هم میتوانند با انتخاب فعالیتهای دلخواه، از مزایای روتین صبحگاهی بهرهمند شوند.
-
کارهایی که به نبرد با افسردگی میروند
یکی از ویژگیهای انسان افسرده این است که برای بهبود وضع خود گامی برنمیدارد. روانشناسان توصیه میکنند فرد افسرده باید تحرک داشته باشد.
-
علائم اولیهی آلزایمر چیست؟ چه زمانی باید به روانپزشک مراجعه کنیم؟
مغز مثل یک ماشین، دقیق و منظم کار میکند و همه اطلاعات از خاطرات گرفته تا نامها، آدرسها و لحظات مهم زندگی را در قفسههای مشخصی به دقت بایگانی میکند. اما حالا تصور کنید این قفسهها یکییکی بههم میریزند، اسمها محو میشوند، مسیرهای آشنا ناپدید میشوند و کلمات از لابهلای فکرها سر میخورند و گم میشوند. آلزایمر دقیقاً از همینجا شروع میشود؛ از پاک شدن جزئیات کوچک و فراموشیهای ظاهراً بیاهمیت که کمکم مسیر زندگی را تغییر میدهند.
-
دانشمندان فرمول «یک روز عالی» را کشف کردند
بر اساس یک تحقیق جدید از دانشگاه بریتیش کلمبیا، برنامهریزی هوشمندانه فعالیتهای روزانه میتواند کیفیت زندگی و احساس رضایت افراد را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. این پژوهش نشان میدهد که ترکیبی از زمانگذاری مناسب با خانواده، دوستان و ورزش، به همراه محدود کردن زمان استفاده از صفحات نمایش، میتواند فرمول رسیدن به یک «روز عالی» را برای بسیاری از افراد ارائه دهد.
-
ازدواج و فرزندآوری در دوران افسردگی؛ اشتباهی که میتواند شرایط را بدتر کند
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت تأکید کرد که ازدواج یا فرزندآوری در دوران افسردگی میتواند مشکلات روانی را تشدید کند. او به ضرورت آگاهیبخشی عمومی و حمایتهای خانوادگی در خصوص سلامت روان، به ویژه در دوران بارداری، اشاره کرد و از گسترش مراکز خدمات روانی در کشور خبر داد.
-
اختلال پیکا: میل غیرطبیعی به خوردن مواد غیرخوراکی
اختلال پیکا، نوعی اختلال تغذیهای است که در آن فرد بهصورت اجباری و کنترلنشدهای مواد غیرخوراکی مانند خاک، گچ، مو، صابون، کاغذ، یخ و حتی مدفوع را میخورد. این اختلال ممکن است در هر فرد و سنی رخ دهد، اما سه گروه کودکان خردسال، زنان باردار و افراد مبتلا به مشکلات روانی یا عصبی، مانند اوتیسم، عقبماندگی ذهنی و شیزوفرنی، بیش از دیگران به این بیماری مبتلا میشوند.
-
هر چهار ایرانی، یک نفر گرفتار اختلال روانی!
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اعلام کرد: حدود ۲۵ درصد از مردم ایران از نوعی اختلال روانپزشکی رنج میبرند. وی از فعالیت ۹۷ مرکز سلامت روانی-اجتماعی موسوم به «سراج» خبر داد و گفت هدفگذاری افزایش این مراکز به ۳۰۰ واحد در سراسر کشور است.
-
ضرورت آموزش ذهن آگاهی به کودک
یکی از رویکردهایی که در سالهای اخیر مورد توجه روانشناسان و مربیان تربیتی قرار گرفته، ذهنآگاهی (Mindfulness) است. اما برخلاف تصور رایج، ذهنآگاهی نیازی به سکوت مطلق، نشستن در کنار شمع یا گوش دادن به موسیقی آرام ندارد.
-
راهکارهایی برای خلاصی از افسردگی
یکی از بدترین آفتهای افسردگی که آن را تشدید میکند تنهایی و گوشهنشینی است. اگر فردی میخواهد به دوست افسرده خود کمک کند باید او را همراه خود به جمعهای دوستانه و خانوادگی ببرد.
-
گرمای زمین، روان ما را هدف گرفته!
افزایش دمای زمین تنها به خشکسالی و موجهای گرما ختم نمیشود؛ متخصصان استرالیایی هشدار میدهند که گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی بهطور مستقیم سلامت روان انسانها را تهدید میکند و در آیندهای نهچندان دور، فشار روانی و اختلالات رفتاری را بهطور چشمگیری افزایش خواهد داد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
گیاهان دشمن استرس، چه گیاهانی هستند؟
استفاده از انواع گیاه ضد استرس، راهی موثر برای کاهش تنشهای روزمره است. با انتخاب گیاهان مناسب و استفاده از مکملهای گیاهی مانند قرص لاسرین، میتوان به آرامش و تعادل روانی دستیافت. این روشها نهتنها به بهبود کیفیت زندگی کمک میکنند، بلکه بهعنوان یک درمان طبیعی و بدون عوارض جانبی شناخته شدهاند. با این روشها میتوانید به یک زندگی پر از آرامش و شادی برسید.
-
رسانه چطور ارزش های جامعه را تغییر می دهد؟
رسانهها در دوران کنونی، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم شدهاند. مردم در طول شبانه روز از محتواهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و آموزشی و سرگرمی رسانه ها استفاده میکنند.
-
نحوه متفاوت ابراز احساسات افراد اوتیستیک
الیزابت تورِس، استاد روانشناسی دانشکده هنر و علوم راتگرز میگوید: «افراد اوتیستیک از همان حرکات اولیه صورت برای ابراز احساساتشان استفاده میکنند که افراد نوروتیپیکال از آنها بهره میبرند اما شدت این حرکات اغلب خارج از محدوده فرهنگی آشنایی است که بیشتر مردم تشخیص میدهند.
-
برای بیماران اتیسم چه کردهایم
برآوردها حاکی از آن است که بیش از 45هزار مبتلا به اتیسم در کشور داریم.
-
تکنیک هایی ساده برای مقابله با گرسنگی هوا
به زبان ساده، گرسنگی هوا یعنی زمانی که فرد فکر میکند نمیتواند به اندازه کافی هوا وارد ریههایش کند. از منظر پزشکی به آن «تنگی نفس» میگویند. هنگامی که اضطراب علت آن باشد، این حس به واکنش «جنگ یا گریز» مرتبط است.
-
چالشهای جدید زندگی مدرن و تأثیرات آن بر سلامت جسمی و روانی
استرس امروزه به عنوان یک جزء جداییناپذیر از زندگی انسانها شناخته میشود. این مقاله به بررسی ارتباط بین استرس و سلامت روان و جسمی افراد میپردازد و اهمیت مدیریت آن را مورد تأکید قرار میدهد.
-
پروبیوتیکها چگونه احساسات منفی را کاهش میدهند؟
تحقیقات جدیدی که در مجله npj Mental Health Research منتشر شده، نشان میدهد که مصرف پروبیوتیکها میتواند به کاهش احساسات منفی کمک کند.
-
بدخوری باعث این اختلال روانی میشود
تغذیه نامناسب فقط باعث چاقی نمیشود، بلکه میتواند استرس و اضطراب را هم در شما افزایش دهد.