سلامت نیوز : رئیس سازمان انتقال خون میگوید: رویکرد جدید انتقال خون در دنیا ذخیره و استفاده از خون خود بیماران برای موارد غیر اورژانسی در عملهای جراحی است که ایمن تر است زیرا انتقال خون نوعی پیوند عضو است و عوارض خاص خود را دارد.
علیاکبر پورفتحالله در گفتوگو با فارس در مورد راهکارهای اصلاح مصرف خون در کشور گفت: انتقال خون به نوعی پیوند عضو است که بافت مایع از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد،اما متأسفانه در کشور ما خون و فرآوردههای خونی مصرف بالایی دارد و برخی فکر میکنند که این امر مشکلساز نباشد.
وی با تأکید بر اینکه شعار ما اهدای خون سالم و اهدای زندگی است، افزود: اما لزوماً شاید هر انتقال خونی که انجام میشود، اهدای زندگی نباشد و پزشکان باید خون را بجا و منطقی تجویز و برای بیمار مصرف کنند.
تزریق بیش از حد خون غیر خودی ایمنی بدن را ضعیف میکند
رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به مطالعاتی که در این سازمان در دست انجام است، گفت: در مواردی تا پیوند 450 سیسی خون به فرد را داشتهایم و نباید فراموش کرد که دریافت بیش از حد خون غیر خودی میتواند پیامدهایی مانند تضعیف ایمنی در گیرنده خون را به همراه داشته باشد.
جراحان دو واحد خون بیمار را قبل از عمل ذخیره کنند
وی گفت: پزشکان میتوانند قبل از جراحی در موارد غیر اورژانسی با تجویز قرصهای آهن موارد کم خونی را درمان کرده و در عین حال یک یا دو واحد خون بیمار قبل از جراحی گرفته شده و ذخیره شود.
افزایش 50 درصدی ریسک عفونتهای بیمارستانی با تزریق خون
پورفتحالله به مطالعه دیگری اشاره کرد که نشان میدهد به ازای هر واحد خونی که به بیمار تزریق میشود تا 50 درصد شانس عفونت بیمارستانی در گیرنده افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که مصرف خون دیگران (غیر خودی) را برای بیماران در بیمارستان کاهش دهیم. امروزه در دنیا روشهایی وجود دارد که با استفاده از برخی داروها عروق را تنگ کرده تا خونریزی کمتری حین جراحی رخ دهد.
امکان بازگشت خون بیمار حین جراحی به بدن با دستگاههای ساکشن
به گفته رئیس سازمان انتقال خون همچنین طب بدون انتقال خون در دنیا مطرح شده که با دستگاههای ساکشن حین جراحی خون خود فرد را جمعآوری کرده و با عبور از فیلترهای استریل پس از تسویه آن را دوباره به بدن بیمار منتقل میکنند.
پیشنهاد سردبیر
-
غذاهایی که با مصرفشان سرحال میشوید
هر غذایی که مصرف میکنیم تولید انرژی میکند اما این انرژی لزوما منجر به نشاط و اصطلاحا سرحالی ما نمیشود و تنها گروهی از غذاها هستند که در رفع خستگی بدن نقش مهمی دارند.برای جلوگیری از این روند باید سراغ گزینههای غذایی سالم بروید.
-
تغییر الگوی ابتلا به ایدز در کشور
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت از کاهش موارد ابتلا به HIV ناشی از اعتیاد خبر داد و گفت: کاهش سهم اعتیاد یک خبر خوب است؛ چرا که سهم یک عامل انتقال این ویروس کاهش یافته است.
-
چه زمانی تکان نخوردن جنین خطرناک است؟
اگر می خواهید بدانید که تکان خوردن جنین از کی شروع می شود و حد نرمال حرکات در ماه های بارداری چه قدر است با ما همراه شوید تا درباره آن بیشتر بدانید.
-
ارتباط کاهش عضلات با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در سالمندان
پژوهش جدیدی از دانشگاه جان هاپکینز نشان میدهد که کاهش اندازه عضلات اسکلتی، به ویژه عضله گیجگاهی، در افراد مسن میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد. این مطالعه بر اهمیت حفظ سلامت عضلات در سنین بالا و تاثیر آن بر سلامت مغز تأکید دارد.
-
راهکاری ساده برای مقابله با اعتیاد کودک به اینترنت
کودک فضای اطراف خود را درک کرده و دسترسی به تجربههای جدید برای او جذابیت دارد. زمانی که وارد دنیای جدیدی میشود که تا به امروز با آن آشنا نبوده و با موضوعاتی جدید روبهرو میشود که تا امروز با آن درگیر نبوده و نمیتوانسته آن موضوعات را درک کند، بنابراین کنجکاوی او اشباع نشده و به دلیل جذابیتهای متعدد، ساعتها با گوشی کار میکند.
-
نکات کلیدی برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی در زمستان
با آغاز فصل سرما، بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا افزایش مییابد. دکتر حسین کرمانپور با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، تأثیر آلودگی هوا در تشدید این بیماریها را یادآور شد و بر مصرف مایعات، شستوشوی بینی و حلق، و توجه به کودکان در تجمعات سربسته تأکید کرد. او همچنین از کاهش مرگومیر ناشی از کرونا به دلیل افزایش آگاهی و بهبود کیفیت خدمات درمانی خبر داد.
-
خطر ابتلا به آرتروز با مصرف غذاهای فوق فرآوری تایید شد
تحقیقات به تازگی نشان داده است که غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابههای گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار میگیرند نه تنها سلامت قلب و عروق بلکه استخوانها را هم تهدید میکنند.
-
اگر پاهایتان درد میکند حتما بخوانید
درد پا ممکن است در نگاه اول بیاهمیت به نظر برسد، اما برخی از انواع آن میتوانند نشانه مشکلات جدی باشند که نیاز به درمان فوری دارند. در این مطلب با انواع پادردهایی که نباید نادیده بگیرید آشنا میشوید.
نظر شما