سلامت نیوز : فوقتخصص چشم گفت: ناخنک چشم بافتی اضافی در سفیدی چشم است که در صورت بزرگ شدن روی قرنیه را گرفته و سبب تاری دید، سوزش و خارش میشود.
محسن بهمنی کشکولی فوق تخصص چشم در گفتوگو با فارس اظهار داشت: گاهی اوقات یک بافت اضافی در سفیدی چشم و در کنار قرنیه (بخش رنگی چشم ) بهوجود میآید که معمولاً علت آن مشخص نیست و در بین پزشکان به ناخنک چشم معروف است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه نور آفتاب، هوای خشک و گرم،گرد و غبار و زمینه ارثی میتواند در ایجاد ناخنک چشم نقش داشته باشد افزود: در مراحل اولیه این عارضه علامتی ندارد ولی به مروز سبب ایجاد خارش سوزش و قرمزی چشم می شود تا حدی که در موارد پیشرفته ناخنک ضایعه عروقی قرنیه را درگیر کرده و سبب تاری دید می شود.
این فوق تخصص جراحی چشم در مورد راهکارهای درمانی خاطرنشان کرد: در مراحل اولیه قطرههای چشمی می تواند التهاب، قرمزی و ناراحتی چشم را کنترل کند ولی درصورت درگیری قرنیه و بزرگ شدن ضایعه تا حدی که امکان استفاده از نداشته باشد یا زیبائی این ضایعه باید با عمل جراحی برداشته شود.
بهمنی کشکولی بازگشت مجدد این بیماری را یکی از مشکلات دانست و افزود: براساس مطالعات انجام شده، این عارضه نیمی از بیماران که تحت جراحی برای برداشتن ناخنک قرار گرفتهاند دوباره عود کرده است و برای کاهش میزان عود از داروهای ضد رشد ناخنک در حین عمل و یا پس از آن استفاده میشود.
وی به افرادی که دچار عارضه ناخنک میشوند توصیه کرد تا از عینک استاندارد ضدآفتاب استفاده کرده و از حضور در مناطق پر گرد و غبار بپرهیزند.
پیشنهاد سردبیر
-
کشف ترکیبات جدیدی که سلولها را به سپر دفاعی قدرتمند در برابر ویروسها تبدیل میکند!
پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و سایر مؤسسات ترکیباتی را شناسایی کردهاند که میتوانند با فعالسازی مسیر دفاعی درون سلول میزبان، از ابتلای سلول به ویروس جلوگیری کنند.
-
مرگ خاموش هورالعظیم
تابستان فصل مرگ هور است. از سال ۹۷تاکنون به جز یکی دو سال پربارش، با فرا رسیدن گرما آتش در بخش عراقی هورالعظیم زبانه میکشد. نیزارهای خشکیده آتش و ابرهای سیاه و سمی دود، آسمان شهرهای مرزی خوزستان و اهواز را فرا میگیرد .
-
شوک خبری تهدیدی جدی برای سلامت روان
اخبار دروغ و شایعات بی پایه و اساس، روی روحیهی انسان تأثیر میگذارد، دنبال کردن مداوم اخبار هم میتواند مضر باشد، چون دریافت مداوم اطلاعات منفی روی مغز تأثیر دارد، پخش بیرویه اخبار بدون راستیآزمایی در گروههای خانوادگی و فضای مجازی میتواند آسیبزا باشد، فردی که بدون آگاهی میگوید شاید اتفاق دیگری در راه باشد، ممکن است ناخواسته شوکی روانی جدیدی به دیگران و اطرافیان خود وارد کند، این شوک میتواند زمینه ساز افسردگی و استرس مضاعف را باشد.
-
مرگ نخستین بیمار مبتلا به طاعون ریوی
مرگ یک نفر در شمال آریزونا به دلیل طاعون ریوی، خبرساز شده است؛ بیماری نادری که اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان است، اما سریعترین شیوع را دارد. این اولین مرگ بر اثر این بیماری در آمریکا از سال ۲۰۰۷ به شمار میرود و مسئولان بهداشتی هشدار دادهاند که ساکنان مناطق روستایی غرب آمریکا مراقب تماس با حیوانات بیمار باشند.
-
چرا رونالدو، اسطوره فوتبال پیر نمیشود؟
دکتر محمد علی الاحمدی، استاد فیزیولوژی ورزشی میگوید: سبک زندگی رونالدو، روشی برای رسیدن به نهایت ظرفیت جسم انسان است و نسبتهای بدنی او، ازجمله 50درصد توده عضلانی و تنها 7درصد چربی بدن، حتی بین ورزشکاران حرفهای کمنظیر محسوب میشود.
-
آدنوویروسها در حال حاضر به عنوان عامل علائم گوارشی در کشور نیست
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پایش مستمر بیماریها و یافتههای نظام مراقبت کشور،گفت: بر خلاف برخی ادعاها و اخبار منتشر شده، در حال حاضر آدنوویروسها در بروز علائم گوارشی به عنوان عامل اصلی اسهال و استفراغ در کشور نقشی ندارد.
-
چرا باید گریه کنیم؟
درحالیکه در باور بسیاری گریهکردن فرد نشانه ضعف شخصیتی است، روانشناس محیا چوپانی تأکید دارد گریه فوائد زیادی برای سلامت افراد دارد.
-
مراقب وبا باشید!
وبا یک بیماری واگیردار است که باعث اسهال شدید و کم آبی بدن فرد مبتلا شده و به طور معمول از طریق آب آلوده منتقل میشود.
نظر شما