سلامت نیوز : نایبرئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان این نکته که شیوع شب ادراری و تیک در پسرها شایعتر از دخترهاست، عدم بروز هیجان در مردان را موجب ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، فشار خون و زخم اثنیعشر عنوان کرد.
مجید صادقی در گفتوگو با فارس با اشاره به مسائل و مشکلات روانی مردان اظهار داشت: آقایان مسائل و مشکلات روانی خاص خودشان را دارند که این مسائل و مشکلات از دوران کودکی آغاز و تا پایان عمر ادامه دارد.
وی افزود: شبادراری و تیک در پسرها نسبت به دخترها شایعتر است. همچنین دوران بلوغ تشکیل خانواده نحوه کار و تحصیل در دو جنس متفاوت است.
نایب رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران ادامه داد: در جامعه ما بار اقتصادی خانواده بیشتر بر دوش مردان است. همچنین مسئله بازنشستگی موجب میشود تا مردان با فشار روانی ویژهای درگیر شوند هرچند این موضوع بستگی به نوع زندگی و شخصیت افراد دارد اما برخی بازنشستگی را مترادف با از کارافتادگی میدانند. به عنوان مثال مردی که در 20 سالگی کارش را آغاز کرده و در 50 سالگی بازنشسته شده ممکن است بازنشستگی را مترادف با عدم کارآیی و مثبت نبودن تلقی کند.
وی افزود: آقایان طول عمر کوتاهتری نسبت به خانمها دارند و این در تمام جوامع صدق میکند.
استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: افسردگی در خانمها شایعتر از آقایان است.
این متخصص بهداشت روان با اشاره به شیوع رفتارهای ضداجتماعی مانند اعتیاد در مردان گفت: آقایان در مواجهه با فشارهای روانی و اضطراب به سوء مصرف مواد و الکل رو میآورند. با اینکه آنها جنس قویتری به نظر میرسند اما در برابر آسیبها و بیماریهای روانی آسیبپذیرترند.
وی افزود: این آسیبپذیری ممکن است به شکل بیماری روانی خود را نشان نداده و بیشتر به شکل علائم جسمی خودنمایی کند.
این روانپزشک با بیان نکاتی در زمینه کاهش فشار روانی در مردان اظهار داشت: آقایان باید عواطف و احساسات خود را بروز دهند و از احساس غم و اضطراب و اشک ریختن شرم نکنند. همچنین در مواقعی که دچار مشکلات روانی میشوند حتماً برای درمان مراجعه کنند.
وی ادامه داد: این طرز تفکر که میگوید درمان نشان دهنده ضعف در افراد است مطرود است و بهتر است مردان نیز مانند زنان در مواجهه با اختلالات روانی از درمانهای رایج استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: بروز ندادن هیجانات موجب بیماریهای جسمی مانند فشار خون، دیابت و زخم اثنیعشر میشود، بنابراین مردان نیز باید هیجان و احساس خود را بروز دهند.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا روزانه باید یک فنجان لوبیا بخوریم؟
محقق ارشد در موسسه فناوری ایلینوی، در یک بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان داد که مصرف لوبیا به کاهش قابل توجه کلسترول و کاهش التهاب در افراد مبتلا به پیشدیابت کمک میکند، اگرچه سطح گلوکز تغییر نکرد.»
-
چرایی ضرورت استفاده مجدد از ماسکها
ما دوران کرونا را درحالی پشتسر گذاشتیم که برخی از ما، حتی بعد از تمام شدن دوره همه گیری، همچنان از ماسک و دستکش استفاده میکردند و آنقدر دستهای خود را میشستند که دچار اگزما شده بودند. اما کم کم از خطر ابتلا به بیماری مرگبار که کاسته شد و در حد یک سرماخوردگی ساده کنارمان ماند، دیگر خبری از آن دست شستنها و ماسک زدنها نیست. این درحالی است که با رعایت بهداشت فردی، بهخصوص در مکانهای شلوغی مانند مترو و اتوبوس، از ابتلا به بیماریهای ویروسی به مقدار قابل توجهی میشود جلوگیری کرد.
-
گرفتگی گوش در کمین مبتلایان به آلرژی
آلرژیهای فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار میآیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سختتر شود.
-
نشانههایی از آلزایمر که با روند پیری طبیعی اشتباه گرفته میشوند
مطالعات آماری اخیر نشان میدهد که زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند، بهگونهای که دوسوم مبتلایان را زنان تشکیل میدهند.
-
قطره آهن در نوزادان باعث پوسیدگی دندانها نمی شود
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطرههای آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان میشود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و تکامل و همچنین افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونتها به آهن نیاز دارند.
-
افزایش موارد بیماریهای گوارشی در تابستان
با فرا رسیدن فصل گرما، میزان مراجعات به مراکز درمانی به دلیل ابتلاء به بیماریهای گوارشی به طور چشمگیری افزایش یافته است.
-
موارد انجام جراحی چاقی افزایش یافت
انجام جراحیهای چاقی درحالحاضر با تکنولوژیهای بهروز از نظر ابزاری، تکنیک جراحی در کنار تجربه و دانش جراحان بسیار پیشرفت کرده است.
-
مرگ با الکل؛ آمارها تکاندهندهاند!
تحقیقات جدید نشان میدهد که مرگ و میر ناشی از بیماریهای کبدی مرتبط با الکل در حال افزایش است و این افزایش در برخی گروهها، از جمله زنان و جوانان سریعتر است.
نظر شما