سلامت نیوز : رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: سرفه بیشتر از دو هفته دلیل بر ابتلا به سل نیست اما باید به پزشک مراجعه کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ محمد مهدی گویا در حاشیه راه اندازی آزمایشگاه مرجع تشخیص سل گفت: سرفه بیش از دوهفته، کاهش وزن، تعریق شبانه و کم خونی از نشانه های ابتلا به بیماری سل است که می تواند در صورت درمان نشدن علاوه بر انتقال بیماری به دیگران، دستگاه های دیگر بدن را نیز درگیر کند .
وی با بیان این که هر سال11هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می شوند، افزود: سل در بیشتر موارد کاملا درمان می شود و بیماری دو هفته پس از شروع درمان، مسری نیست.
گویا تاکید کرد: با این وجود لازم است اطرافیان و اعضای خانواده افراد مبتلا به سل نیز حتی اگر علامتی هم نداشته باشند، از نظر آلودگی به باکتری سل بررسی آزمایشگاهی شوند و در برخی موارد لازم است داروی پیشگیری دریافت کنند.
وی یادآوری کرد: طبق برنامه جهانی سازمان بهداشت جهانی همه کشورهای عضو باید میزان ابتلا به سل را در کشور خود به یک نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت برسانند.
توصیه های نوروزی رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: با سرد شدن مجدد هوا و بارندگی در روزهای گذشته، میزان ابتلا به آنفلوانزا در کشور افزایش یافته است.
گویا با بیان این که ابتلا به بیماری های تنفسی ویروسی با تغییر فصل و ایام تعطیلات نوروز و دید و بازدیدها شیوع بیشتری می یابد، افزود: بیشترین نگرانی ما در باره بیماری های واگیر در ایام نوروز همین گروه از بیماری هاست.
وی به هموطنان یادآوری کرد: در ایام تعطیلات از خریدن مواد خوراکی از دستفروش ها خودداری کنند و در سفر، آب آشامیدنی لوله کشی یا بطری آب معدنی به همراه ببرند و در مواردی که به آشامیدنی بودن آب اطمینان ندارند، آن را بجوشانند و بنوشند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: شستشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزی ها به دقت در این ایام با توجه به بیشتر شدن مهمانی ها و سفرها را باید جدی بگیریم.
پیشنهاد سردبیر
-
مصرف این میوه سرطان را از شما دور میکند
یکی از میوههای مفید در شرایط آلودگی هوا با اثر آنتی اکسیدانی قوی انار است، اما این میوه با چه اثری منجر به افزایش سیستم ایمنی بدن میشود؟
-
مصرف بیش از دوگرم سدیم روزانه مساوی با ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی است
کارشناسان تغذیه همچنین هشدار میدهند قندهای مصنوعی مواد مغذی ضروری نیستند و دریافت آنها باید به کمتر از ۱۰ درصد انرژی دریافتی روزانه محدود شود.
-
نگاه فیلمساز بیبدن بر مقوله سلامت اجتماعی ستودنی است
بیبدن» فیلمی پر التهاب که راوی پرونده جنایی و معماگونه آرمان و غزاله است. پرونده ای که در اذهان عمومی همچنان پر از علامت سوال هاست.
-
استرسی که پیرتان میکند
استرس نه تنها تهدیدی بر سلامت روان ما است بلکه سلامت جسم و ظاهر افراد را تحت تأثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان داده افرادی که دچار استرس و اضطراب شدیدی قرار داشتهاند علائم پیری را زودتر تجربه کردهاند.
-
آیا فشار خون میتواند بدون علت مشخص افزایش یابد؟
بالا و پایین رفتن فشار خون در طول روز طبیعی است. این نوسانات می تواند ناشی از فعالیت های روزمره مانند ورزش، پیاده روی و صحبت کردن باشد. با این حال، اگر فشار خون شما بدون دلیل افزایش یافته است، می تواند نشانه ای از مشکلات احتمالی باشد.
-
آنچه باید درباره روشن تر کردن پوست بدانید
یک متخصص پوست میگوید فرآوردههای روشنکننده حاوی جیوه در استفاده طولانیمدت، بسیار مضر است.
-
آیا اختلال نعوظ ناشی از دیابت درمان می شود؟
اختلال نعوظ یک وضعیت خسته کننده است که در آن آلت تناسلی نمی تواند نعوظ کافی برای رابطه جنسی داشته باشد یا آن را حفظ کند و این وضعیت بسیار شایع است.
-
کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال؛ آلودگی هوا، استرس و تغذیه نامناسب از عوامل اصلی
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران اعلام کرد که سن ابتلا به بیماری آلزایمر در کشور به ۶۰ سال کاهش یافته و عواملی مانند آلودگی هوا، استرس، تغذیه ناسالم و عدم فعالیت بدنی نقش مهمی در بروز این اختلالات مغزی دارند.
نظر شما