شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۷
کد خبر: 139315

روغن زیتون که از میوه درختی به همین نام به‌دست می‌آید، علاوه بر مصارف خوراکی در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. بیشترین مصرف خوراکی روغن زیتون در کشورهای حوزه مدیترانه مانند یونان، اسپانیا، ایتالیا و پرتقال گزارش شده است. به همین دلیل هم در رژیم موسوم به مدیترانه‌ای، روغن زیتون از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. با این حال، مصرف آن در تمام نقاط دنیا مثل کشورهای حوزه مدیترانه، رایج است.

سلامت نیوز: روغن زیتون که از میوه درختی به همین نام به‌دست می‌آید، علاوه بر مصارف خوراکی در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. بیشترین مصرف خوراکی روغن زیتون در کشورهای حوزه مدیترانه مانند یونان، اسپانیا، ایتالیا و پرتقال گزارش شده است. به همین دلیل هم در رژیم موسوم به مدیترانه‌ای، روغن زیتون از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. با این حال، مصرف آن در تمام نقاط دنیا مثل کشورهای حوزه مدیترانه، رایج است.

دکتر پیام فرح‌بخش درباره این روغن پرخاصیت به سلامانه می‌گوید: «ترکیبات تشکیل دهنده روغن زیتون شامل کمتر از 15 درصد اسیدهای چرب اشباع و بیش از 85 درصد اسیدهای چرب غیراشباع است که اغلب آن‌ها یک پیوند دوگانه دارند. این چربی‌های غیراشباع موجود در روغن زیتون به کاهش کلسترول تام و کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و همچنین به تنظیم انعقاد خون نیز کمک خواهند کرد. به همین علت هم روغن زیتون را به اصطلاح، جوان‌کننده قلب نامیده‌اند».

وی تصریح می‌کند که مطالعه‌ای که در کشور فرانسه انجام شد، نشان داد سالمندانی که از روغن زیتون در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند، کمتر از کسانی که اصلاً روغن زیتون دریافت نمی‌کنند در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند. به‌علاوه، در مطالعه دیگری مشخص شده است که استفاده از روغن زیتون می‌تواند نقش پیشگیری کننده در بیماری استئوپروز یا پوکی استخوان در خانم‌های در سنین یائسگی داشته باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی می‌افزاید: «برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف چربی‌های غیراشباع در تنظیم انسولین و کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز مؤثر است. از طرف دیگر، در مطالعات مشخص شده است که استفاده از روغن زیتون به جای رژیم کم‌چربی می‌تواند 50 درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. امروزه ارتباط بین نوع چربی دریافتی در رژیم غذایی و وضعیت سلامتی روان افراد نیز مورد بررسی قرار گرفته است و جالب است بدانید که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که از چربی‌های اشباع و ترانس استفاده می‌کنند نسبت به کسانی که از روغن زیتون در رژیم غذایی خود بهره می‌برند، بیشتر است».

وی درنهایت خاطرنشان کرد که هر صورت، چربی‌ها بیشترین کالری را بین درشت مغذی‌ها به خود اختصاص می‌دهند و نباید در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کرد؛ بلکه بهتر است چربی‌های نامناسب مانند روغن‌های جامد و کره را با چربی‌های خوب مانند روغن زیتون جایگزین نماییم تا کالری اضافه دریافت نکنیم. همچنین باید توجه داشته باشیم که اضافه کردن روغن خوبی مانند روغن زیتون به غذاهای ناسالم مانند فست‌فودها به بهبود وضعیت این غذاها کمکی نمی‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha