تبليغات در دنياي امروز، تضمين براي فروش محصولات به حساب ميآيد. در اين ميان، کودکان بيشترين تأثير را از تبليغات ميگيرند، به خصوص در مورد مواد غذايي آماده يا همان فستفودها که ديگر همه ميدانيم ارزش غذايي کمي دارند، اگرچه شايد خوشمزه باشند.
اين افزايش تمايل به غذاهاي آماده در پي تبليغات گستردهاي که به آنها ميپردازد، نهادهاي بهداشتي را بر آن داشته است تا اساسنامهاي براي تحريم اين تبليغات، تدوين کنند.
به تازگي در انگلستان، Ofcome كه يک نهاد نظارتي بر رسانههاي اين كشور است، درخواست کرده تبليغات غذاهاي آماده در طول برنامههايي که بينندههاي زير 16 سال دارد ممنوع شود.
به گزارش بيبيسي، اين نهاد با استناد به تحقيقاتي که درباره گسترش استفاده از فستفودها و رواج چاقي در كودكان منتشر شده، پيشنهاداتي را در جهت محدوديت تبليغاتي که به غذاها و نوشيدنيهاي حاوي چربي، نمک و قند بالا ميپردازند، اتخاذ کرده است.
هدف Ofcom اين است که اين تلاشها به جايي برسد که نه تنها برنامههاي جديد را تحت پوشش قرار دهد ، بلکه برنامههايي که به تبليغ مواد غذايي کم ارزش پرداخته و درگذشته پخش شده است هم براي پخش مجدد مورد ارزيابي قرار گيرد.
اين نهاد همچنين پيشنهاد كرده از حضور چهرههاي مشهور و قهرمانان کارتوني براي تبليغ مواد غذايي بي ارزش و يا هديههايي که در رستورانها براي جلب توجه بچهها در نظر گرفته ميشود، جلوگيري کند.
آنها البته معتقدند که دامنه اين محدوديتها بايد از آگهيهاي فواصل برنامههاي کودکان، به کانالهاي مخصوص به کودکان و حتي برنامه هاي بزرگسالان که بينندههاي کودک و نوجوان دارد، برسد.
گفتني است که پيشبيني ميشود اين تحريمها ضرري حدود 39 ميليون دلار را روي دست رسانهها بگذارد.
محققان علوم پزشكي مدتهاست كه درباره تأثيرات منفي فستفودها مطالعه ميكنند. دانشمندان حتي ادعا کردهاند همبرگر و سيب زميني سرخ کرده ميتواند مثل هروئين اعتيادآور باشد. محققان آمريکايي، شواهدي يافتهاند که نشان ميدهد مردم ميتوانند بيش از حد به شکر و چربي موجود در فستفود عادت کنند و شايد علت اضافه وزن شديد در جوامع غربي نيز، طبق اين نظريه قابل توضيح باشد.
جالب است بدانيد که پرنس چارلز هم در سفر اخيرش به امارات متحده عربي، با انتقاد شديد از افزايش بي رويه مصرف مواد غذايي در بين مردم، اعلام کرد که رستورانهاي زنجيرهاي مکدونالد بايد ممنوع شوند. سفر پرنس چالز به امارات متحده عربي که به منظور بازديد از کالج ديابت لندن و تور کشورهاي عربي انجام شده با اظهار نظر او در مورد رستورانهاي زنجيرهاي مک دونالد سر و صداي زيادي را به همراه داشته است.
او در حالي که از سلامت غذايي براي افراد و رژيمهاي درست صحبت ميکرد اعلام کرد اين رستورانها به خاطر نوع غذاهايي که توليد ميکنند ميتوانند براي سلامت مضر باشند و بايد قانوني براي ممنوعيت آنها درنظر گرفت.
يکي از سخنگويان مکدونالد، اظهارات پرنس چالز را نااميد کننده خواند و با اشاره به پسر پرنس چالز، پرنس هري که سال 2005 در حال خوردن يک ساندويچ مرغ در مکدونالد ديده شده بود، با كنايه گفت، احتمالاً ديگر اعضاي خانواده سلطنتي انگليس نظر بهتري در مورد آنان دارند.