سلامت نیوز: معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بخش عمدهای از سیاستهای وزارت بهداشت برای کنترل هزینههای القایی، متوجه تنظیم ضوابط و محدود کننده است، گفت: در صورتیکه تاسیس داروخانه محدودیت نداشته باشند، بیتردید هزینههای سرسام آوری را بابت بیماران بپردازند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، رسول دیناروند در واکنش به ورود شورای رقابت به ضوابط تاسیس داروخانهها و طرح این مبحث در گفتگوی ویژه خبری هفته گذشته، اظهار داشت: موضوع این گفتگوی ویژه خبری از چند جنبه حائز اهمیت است؛ ابتدا "موضوع" برنامه بود؛ همانطور که در این برنامه عنوان کردم، همچنان تاکید دارم ورود شورای رقابت به حوزه سلامت که بخشی از آن هم داروست، قانونی نیست؛ در این زمینه با افراد حقوقدان نیز مشورت کردهام. بنابراین تاکید میکنم که نمیتوان به بهانه رفع انحصار، ضوابط کنترل تاسیس داروخانهها را حذف کرد و ورود به این موضوع به هیچ وجه قانونی نیست.
وی افزود: سوال اینجاست که اگر بر اساس درخواست شورای رقابت، "حد نصاب جمعیتی" یا "فاصله" در تاسیس داروخانهها حذف شود، آیا محل توقف همین جا خواهد بود یا باز هم ادامه خواهد یافت؟ به هر حال بخش عمدهای از سیاستهای وزارت بهداشت برای کنترل هزینههای القایی، متوجه تنظیم ضوابط و محدود کننده است.
دیناروند با ذکر مثالی ادامه داد: فرض کنید در شهر تهران اجازه تاسیس 20 مرکز برای پت اسکن داده شود. هر مرتبه استفاده از این دستگاهها برای هر بیمار بین سه تا پنج میلیون تومان هزینه به دنبال دارد و در صورتیکه محدودیت تاسیس و مصرف نداشته باشند، بیتردید هزینههای سرسام آوری را بابت بیمارانی رقم خواهند زد که البته نیازی هم به این خدمت نداشتند. در مورد مراکز ام آر آی هم همینگونه است. نتایج مطالعات حاکی از آن است 60 تا 70 درصد درخواستهای "ام آر آی" که در دنیا انجام میشود، غیرضروری است. بیتردید این موارد همگی هزینههای القایی هستند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بنابراین در صورتیکه شورای رقابت، ضوابط وزارت بهداشت را که متوجه سطحبندی، محدودیتها و کنترل خدمات است را باطل کند، هرج و مرج عجیبی در این حوزه ایجاد خواهد شد. در آن برنامه خبری نیز صراحتاً اعلام کردم که ما در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو معتقدیم که میتوان با توجه به شرایط روز تسهیلاتی قائل شد تا در تاسیس داروخانهها بوروکراسی کمتر شود، اما واقعاً نمیتوان مبنای این اصلاحات را حکم شورای رقابت قرار داد؛ چراکه قانونی که به موجب آن شورای رقابت تاسیس شده مربوط به اصل 44 است و در آنجا نیز ذکر شده که حوزه سلامت مستثنی است.
به گزارش سازمان غذا و دارو - وی تاکید کرد: بنابراین بدون اینکه بخواهیم درباره محتوای مصوبه شورای رقابت بحث کنیم، باید بگویم که اساساً ورود شورای رقابت به حوزه سلامت قانونی نیست؛ نکته اساسی که متاسفانه شورای رقابت از آن غفلت میکند.
دیناروند در ادامه صحبتهایش گفتوگوی ویژه خبری در هفته گذشته با حضور نمایندگان شورای رقابت را مورد اشاره قرار داد و افزود: مطلب مهم دیگر آن است که صدا و سیما باید عدالت داشته باشد. نمیشود که مجری و سه میهمان دیگر یک طرف صحبت کنند و بنده هم در طرفی دیگر؛ چراکه وقت کافی برای پاسخگویی در اختیار من نبود و فرصت بنده یک چهارم وقت برنامهای بود که بقیه افراد در یکجهت صحبت میکردند و این عادلانه نبود.
وی با بیان اینکه بیتردید در چنین مباحثی، مردم خود قاضی خوبی خواهند بود، خاطرنشان کرد: بحث توهین مجری و تهمت یکی از میهمانان به بنده آن هم در برنامهای تلویزیونی واقعاً شایسته صدا و سیما نبود. مجری باید بیطرف باشد و به نظر میهمانان برنامه احترام بگذارد. البته مردم نشان دادند که با این رفتارهای پوپولیستی و سوء استفادهها مخالف هستند. ما نیز قضاوت این رفتارها را به مردم واگذار میکنیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بخش عمدهای از سیاستهای وزارت بهداشت برای کنترل هزینههای القایی، متوجه تنظیم ضوابط و محدود کننده است، گفت: در صورتیکه تاسیس داروخانه محدودیت نداشته باشند، بیتردید هزینههای سرسام آوری را بابت بیماران بپردازند.
نظر شما