مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از توسعه اورژانس اجتماعی و شناسایی خلا‌ها و رفع کمبودهای اورژانس اجتماعی در سال‌جاری خبر داد.

کودکان زباله‌گرد شناسایی می‌شوند

سلامت نیوز:مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از توسعه اورژانس اجتماعی و شناسایی خلا‌ها و رفع کمبودهای اورژانس اجتماعی در سال‌جاری خبر داد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از جهان صنعت ،احمدرضا پرنده در مورد اورژانس اجتماعی بیان کرد: اورژانس اجتماعی و خط تلفن ۱۲۳ در راستای ارائه فوریت‌های اجتماعی برای افرادی که دچار آسیب اجتماعی شده یا در معرض آسیب و تنش در خانواده قرار گرفته‌اند، راه‌اندازی شده است و همکاران ما در سازمان بهزیستی به افرادی که با این خط تماس می‌گیرند و دچار مشکل هستند کمک کرده و به آنها خدمات ارائه می‌دهند.


وی با اشاره به اینکه توسعه مراکز ثابت اورژانس اجتماعی و شناسایی خلاها و کمبودها در برنامه‌های سال‌جاری قرار دارد، گفت: چنانچه کودک‌آزاری یا همسرآزاری رخ دهد‌ و با شماره ۱۲۳تماس گرفته شود، کارشناسان اورژانس اجتماعی به محل اعزام می‌شوند و تا جایی که بتوانند موضوع را حل و فصل می‌کنند اما در صورت نیاز و وقوع محرز آزار، با حکم قضایی ورود پیدا می‌کنند.


وی عنوان کرد: در سال گذشته دو میلیارد و سیصد میلیون تومان از اعتبارات معاونت رفاه اجتماعی وزارت رفاه به اورژانس‌های اجتماعی کشور پرداخت شده است و توجه به آیین‌نامه فوریت‌های اجتماعی و پیگیری مسوولیت‌های سازمان‌ها در وظایف محوله را با جدیت در سال‌جاری دنبال می‌کنیم.


پرنده به موضوع کودکان کار و زباله‌گرد اشاره کرد و گفت: تاکنون چهار جلسه به منظور رسیدگی به وضعیت این کودکان تشکیل شده و در این جلسات سعی شده به مشکلات آنها ریشه‌ای توجه شود. در هر کشوری اشتغال کودکان زیر ۱۸ سال ممنوع است و در کشور ما نیز کار از کمتر از ۱۵سالگی ممنوع است و افراد ۱۵ تا ۱۸ سال کارگر نوجوان شناخته می‌شوند و اشتغال آن در شرایط سخت و زیان‌آور ممنوع است و نباید درساعات شب یا مشاغل سخت مشغول به کار باشند.


وی گفت: زباله‌گردی از جمله مشاغل سخت و زیان‌آور است و به کارگیری افراد نوجوان و کودکان اکیدا ممنوع است، به همین دلیل در جلساتی برگزار شده که شهرداری، بهزیستی‌ و سایر سازمان‌های مرتبط‌‌ حضور داشتند، تصمیم گرفته شد شهرداری به پیمانکاران خود اعلام کند که با افراد دارای صلاحیت قرارداد ببندد و از نوجوان زیر۱۸سال و به ویژه کودکان زیر ۱۵ سال در زباله‌گردی و تفکیک زباله استفاده نکند.

پرنده گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد کودکان کار یا برای پیمانکاران شهرداری یا پیمانکاران واسط یا در کارگاه‌های اطراف تهران در تفکیک زباله به کارگیری شده‌اند. بنابراین جلساتی گذاشتیم تا تدابیر لازم در این خصوص جهت پیشگیری از کار کودکان در زباله‌گردی به عمل آید. وی بیان کرد: از طرفی کمیته حمایت اجتماعی، مسوولیت شناسایی و حمایت معیشتی از آن دسته از کودکان که به علت نیاز معیشتی مجبور به کار هستند را بر عهده دارد.

همچنین با کارفرمایانی که از کودکان در زباله‌گردی استفاده می‌کنند برخورد شود و فرصت شغلی در اختیار افراد بزرگسال خانواده قرار گیرد که البته تشکل‌های غیردولتی در این خصوص به خوبی عمل کرده‌اند.


دستگاه‌های حمایتی و مسوول ورود ‌کنند
مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت کارگفت: ما به دنبال این هستیم که علت کار این کودکان را بفهمیم که آیا به خاطر فقر است یا اینکه سرپرست خانواده ندارند و در این صورت با نظارت‌های انجام شده باید دستگاه‌های حمایتی وارد عمل و پوشش آنها را به عهده گیرند و همچنین از کودکانی که به اجبار به این شغل روی آورده و استثمار می‌شوند باید حمایت‌های لازم انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد زباله‌گردها اتباع خارجی هستند، گفت: در این خصوص با وزارت کشور پیگیری‌هایی داشته‌ایم و از آنها خواسته‌ایم به این موضوع ورود کنند و با توجه به اینکه افراد غیر‌ایرانی نمی‌توانند مورد حمایت منابع دولتی قرار گیرند باید اقداماتی انجام دهیم تا آنها نیز مشکلاتشان حل شود و همچنین از وزارت بهداشت نیز خواسته‌ایم در خصوص رفع مشکلات بهداشتی، بیماری‌ها و سلامت آنها وارد عمل شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha