عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی و پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: سلامت روان با سطح هوش هیجانی ارتباط مستقیم دارد.

ارتباط مستقیم سلامت روان با سطح هوش هیجانی

سلامت نیوز:عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی و پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: سلامت روان با سطح هوش هیجانی ارتباط مستقیم دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر «کاوه حجت» با اشاره به این‌که هوش عاطفی، احساسی یا هیجانی ( Emotional intelligence:EI ) شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجان‌های خود است، گفت: سلامت فقط فقدان بیماری نیست بلکه رفاه کامل جسمانی، روانی و اجتماعی  را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: فردی که توانمندی‌های خود را بشناسد، توانایی مقابله با استرس‌های روزمره را داشته باشد و به شکل مفید و موثری در جامعه فعالیت داشته باشد، دارای سلامت روان است.

این متخصص اصاب و روان تصریح کرد: همه افراد جامعه به درجاتی دچار استرس می‌شوند و با آگاهی از مهارت‌های مقابله با آن می‌توانند سلامت روان خود را حفظ کنند.

حجت تصریح کرد: همه افراد باید توانایی کنترل و بروز مناسب احساسات و هیجان‌ها را بیاموزند.

وی اظهار کرد: بر خلاف بسیاری از بیماری‌ها که فرد در بروز آن تأثیر کمی دارد، سلامت روان ارتباط مستقیم با سطح هوش هیجانی فرد دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی آموزش مهارت‌های زندگی و به کارگیری آن‌ها را ضامن سلامت روان عنوان کرد و گفت: افرادی که از آموزش‌های مستقیمی در حوزه مدیریت هیجانات، استرس و خشم، مهارت‌های ارتباطی و حل مسأله بهره‌مند شده‌اند، از سلامت روان بالاتری برخوردار هستند.

حجت افزود: این گونه مهارت‌ها قابل یادگیری برای تمام افراد است و هر فرد می‌تواند با افزایش این مهارت‌ها سطح سلامت روان خود را افزایش دهد.

وی به باور و تصور اشتباه عموم اشاره و اظهار کرد: برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند مشکلات روانپزشکی قابل درمان نیست، این در حالی است که این باور اشتباه نباید باعث غفلت از آموزش جامعه و فرزندان ما و تأخیر در استفاده از حمایت‌های روحی و دارویی مشاور و پزشک شود.

این متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد: آگاهی از این مهارت‌ها می‌تواند عامل پیشگیری‌کننده از بیماری‌های روانپزشکی نظیر افسردگی، اضطراب، سردردهای عصبی و زخم معده باشد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha