ایرانیان ۸ برابر متوسط جهانی می‌سوزند و هزینه‌های سرسام آوری به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کنند اما بیمه‌ها حتی تهیه لباس سوختگی را تحت پوشش نمی‌گیرند.

ایرانیان ۸ برابر متوسط جهانی می‌سوزند

سلامت نیوز: ایرانیان ۸ برابر متوسط جهانی می‌سوزند و هزینه‌های سرسام آوری به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کنند اما بیمه‌ها حتی تهیه لباس سوختگی را تحت پوشش نمی‌گیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  آنا، همین هفته گذشته بود که خبر آتش‌سوزی یک مدرسه در زاهدان در صدر اخبار قرار گرفت و چهار دانش‌آموز دختر بر اثر سوختگی جان خود را از دست دادند.

پاییز و زمستان هرسال حوادث آتش‌سوزی در مدارس و منازل جان بسیاری از هموطنان را می‌گیرد؛ حوادثی مانند آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو، آتش‌سوزی مدرسه شین آباد، آتش‌سوزی پتروشیمی عسلویه و مدرسه‌ای در استان فارس تنها تعداد انگشت‌شماری از هزاران حادثه آتش‌سوزی بود که بسیاری از خانواده‌ها و مردم را داغدار کرد هرچند هنوز هم داغ این عزیزان تازه است، اما باید بدانیم ایرانیان ۸ برابر متوسط جهانی می‌سوزند؛ این را محمدجواد فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌گوید و ادامه می‌دهد: باید پیشگیری و آموزش و فرهنگ‌سازی برای اقدامات پیشگیرانه از سوختگی به‌طور جدی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های مختلف صدا و سیما و آموزش و پرورش قرار گیرد.

سوختگی انواع و اقسام مختلفی دارد که می‌توان به سوختگی ناشی از مایعات داغ، سوختگی با شعله آتش، سوختگی با اسید، سوختگی با برق و وسایل الکترونیکی و سوختگی با بخار اشاره کرد.

سید حسن طاووسی فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سوختگی و ترمیمی در این زمینه به خبرنگار اجتماعی آنا می‌گوید: متأسفانه سوختگی در کشورهایی که از نظر اقتصادی و فرهنگی در سطح ضعیفی قرار دارند شایع‌تر است و متأسفانه آسیب‌های ناشی از سوختگی هزینه‌های بسیاری را به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند.

وی تجهیزات و امکانات درمانی سوختگی را نسبت به سال‌های گذشته مطلوب ارزیابی کرده و ادامه می‌دهد: تعداد بیمارستان‌های سوختگی نسبت به گذشته افزایش یافته و هم اکنون ۱۰۵۰ تخت سوختگی در کشور داریم؛ هرچند به گفته مسئولان وزارت بهداشت تا رسیدن به تعداد ایده‌آل فاصله داریم و تا رسیدن به میزان مطلوب حدود ۲۵۰۰ تخت سوختگی کمبود داریم.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مراجعه سالانه ۳۰۰ هزار بیمار سوختگی به مراکز درمانی اضافه می‌کند: شایع‌ترین عوارض پس از سوختگی نیاز بیماران به بازتوانی و خدمات پس از درمان است زیرا بسیاری از آنان علاوه بر ناهنجاری فیزیکی و ظاهر به دچار بیماری‌های روحی و روانی و افسردگی می‌شوند بر همین اساس نیاز به بازتوانی در آنان بیش از پیش اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه در بیمارستان مشهد درمانگاه پیگیری و مرکز ارجاع بیماران سوختگی داریم، می‌افزاید: در این مرکز بیماران سوختگی تا یک‌سال پس از درمان مورد حمایت‌های روحی و روانی قرار می‌گیرند.

طاووسی شایع‌ترین عوارض سوختگی را ایجاد اسکارهای پوستی و جوش‌گاه‌ها و به بیان عموم افزایش گوشت اضافه اعلام می‌کند و می‌گوید: باید با اقدامات روانشناسی بیماران سوختگی را برای بازگرداندان به زندگی عادی و طبیعی آماده کرد که این موضوع نیز نیازمند پیگیری‌های یک مرکز تخصصی درمانی دارد.

این فوق تخصص جراحی سوختگی و ترمیمی به عدم حمایت بیمه‌ها در بیماران سوختگی اشاره و بیان می‌کند: هنوز بیمه‌ها به دلیل هزینه‌های سنگین درمان سوختگی طور کلی هزینه‌های درمانی این بیماران را قبول نمی‌کنند و تهیه لباس‌های مخصوص درمان سوختگی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند در حالی که پرداخت هزینه این لباس‌ها نسیت به پرداخت هزینه جراحی‌های سوختگی رقم کمتری به بیمه تحمیل می‌کند، بر همین اساس با توجه به اینکه بیمه هزینه این لباس‌ها را نمی‌پردازد از سوی مؤسسات خیریه و خیرین برای بیماران نیازمند این لباس‌ها تهیه می‌شود.

براساس این گزارش، هم اکنون ۳۵ مرکز درمانی سوختگی در کشور داریم و در پایتخت ۱۲ میلیونی کشور نیز دو بیمارستان تخصصی سوختگی به این افراد خدمات درمانی ارائه می‌کنند؛ همچنین به دلیل هزینه‌های بالای درمان این بیماری بیمارستان‌های خصوصی تمایلی به ایجاد مرکز درمانی تخصصی سوختگی و حتی بخش سوختگی ندارند.

طبق آمار سالانه حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از مردم کشور دچار سوختگی می‌شوند و حدود ۲ هزار نفر از آنان به دلیل سوختگی جان خود را از دست می‌دهند در حالی که سوختگی یکی از بیماری‌های قابل پیشگیری است اما متأسفانه غفلت دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی کشور نسبت به آموزش اقدامات پیشگیرانه موجب آسیب رسیدن به این سرمایه‌های انسانی می‌شود و هزینه‌های سنگینی را به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند؛ همچنین پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور درمان سوختگی موجب ایجاد فقر در بیماران و خانواده‌های آنان می‌شودت چه بسا برخی از خانواده‌ها به دلیل عدم توانایی مالی برای ادامه روند درمان از این کار سر باز زده و در کنج عزلت روزگار پر درد و رنج سوختگی را می‌گذرانند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha