معاون پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از تغییر کاربری بازداشتگاه کهریزک نیروی انتظامی به مرکز نگهداری معتادان متجاهر (ماده 16) با نام «سروش» خبر داد.

بازداشتگاه کهریزک مرکز نگهداری معتادان متجاهر شد

سلامت نیوز:معاون پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از تغییر کاربری بازداشتگاه کهریزک نیروی انتظامی به مرکز نگهداری معتادان متجاهر (ماده 16) با نام «سروش» خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،فاطمه عباسی در حاشیه آیین رونمایی از انتشار مجموعه پیام‌های «کاربین» برای پیشگیری از اعتیاد در فضای مجازی در جمع خبرنگاران افزود: درحال حاضر مرکز کهریزک به عنوان مرکز نگهداری معتادان متجاهر به فعالیت می‌پردازد. چهارشنبه هفته گذشته تعدادی معتاد از سطح شهر (تهران) جمع‌آوری و غربال و تعدادی از آنان به مرکز سروش ارجاع داده شدند.


معاون پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: زنان معتاد نیز به مراکز دیگر ارجاع داده شدند که گزارش تکمیلی این اقدامات در آینده اعلام می‌شود. وی در پاسخ به این سؤال که آیا مرکز کهریزک یا سروش فعلی، کمبود فضای نگهداری معتادان متجاهر را جبران می‌کند، گفت: این مرکز کمک کننده است؛ بهزیستی تنها بود و زیرساخت‌های لازم را نداشتیم.

عباسی افزود: از هر سازمانی که بتواند بر اساس پروتکل‌ها و برنامه‌های بهزیستی پیش برود و همکاری کند، کمک می‌گیریم؛ نیروی انتظامی نیز در این حوزه ورود پیدا کرده است اما باید بر اساس پروتکل‌های درمانی بهزیستی، عمل کند و نظارت بهزیستی نیز به‌طور قطع وجود دارد.  مراکز ماده 16، مراکز ترک اعتیاد اجباری برای نگهداری و ارائه خدمات به معتادان بی‌خانمانی هستند که به‌طور علنی در خیابان‌ها به مصرف مواد می‌پردازند. 

مراکز تبصره 2 نیز که در کنار این مراکز ایجاد شده‌اند، مراکز صیانت و توانمندسازی از معتادان متجاهر بهبود یافته هستند. «کاربین» مجموعه پیام‌هایی است که سازمان بهزیستی در فضای مجازی به منظور پیشگیری از اعتیاد منتشر می‌کند.


توقف فعالیت ۷۰ مرکز غیرانتفاعی در کشور

وزیر علوم از توقف فعالیت حدود ۷۰ مرکز دانشگاهی غیرانتفاعی در کشور به‌دلیل عدم رعایت شاخص‌ها و استانداردهای ارائه شده در نتیجه ارزیابی‌های وزارت علوم خبر داد.  منصور غلامی در حاشیه دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که روز گذشته در سالن همایش‌های رازی برگزار شد، در جمع خبرنگاران به سیاست‌های وزارت علوم در خصوص دانشگاه‌های غیرانتفاعی اشاره کرد و گفت:

این دانشگاه‌ها یا به معنای دیگر دانشگاه‌های غیردولتی که در آموزش عالی از جایگاه ویژه‌ای در سیاستگذاری آموزش عالی برخوردار است اما به شرط رعایت استانداردها و شاخص‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این حمایت‌ها صورت می‌گیرد. در واقع بخش کلی آموزش‌های غیردولتی در حوزه تربیت دانشجو فعالیت می‌کنند.

اما این بخش اگر بخواهد به حوزه پژوهش نیز ورود کند باید شاخص‌های استاندارد در این بخش‌ها را رعایت کند. وی در ادامه تصریح کرد: طبیعی است وزارت علوم هر ساله این واحدهای غیردولتی یا غیرانتفاعی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و پس از ارزیابی‌هایی که ما در سال‌های گذشته از این مراکز داشتیم از جمع مؤسسات غیردولتی در سال ۹۲ که بیش از ۳۰۰ مرکز بودند حدود ۵۰ مرکز تعطیل شدند و این تعطیلی براساس قانون و در نتیجه ارزیابی‌ها اتفاق افتاد.

وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی فعالیت‌های حدود ۷۰ مرکز به‌دلیل اینکه شاخص‌های موجود و کیفیت لازم را نداشتند متوقف شد و امیدوار هستیم همه مراکز بتوانند با رساندن شاخص‌های خود به وضعیت استاندارد امکان فعالیت را داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha