ویروس کرونا بیش از یک سال است دنیا را کلافه کرده و زندگی و تفریحات ساده مردم را از مدار عادی خارج کرده و درست در روزهایی که کشف واکسن کووید-۱۹ امید را برای بهبودی اوضاع بیشتر کرده بود، نوع جهش یافته آن شناسایی شد. با وجود این استیصال جهانی، این سوال مطرح است که چین با یک ۱.۴۰۰ میلیارد نفر جمعیت، چگونه ویروس کرونا را کنترل کرده و تعداد مبتلایان در این کشور به حدود ۱۰۰ نفر در روز رسیده است؟!

مهار ویروس کرونا در چین؛ از شنیده‌ها تا واقعیت

سلامت نیوز:ویروس کرونا بیش از یک سال است دنیا را کلافه کرده و زندگی و تفریحات ساده مردم را از مدار عادی خارج کرده و درست در روزهایی که کشف واکسن کووید-۱۹ امید را برای بهبودی اوضاع بیشتر کرده بود، نوع جهش یافته آن شناسایی شد. با وجود این استیصال جهانی، این سوال مطرح است که چین با یک ۱.۴۰۰ میلیارد نفر جمعیت، چگونه ویروس کرونا را کنترل کرده و تعداد مبتلایان در این کشور به حدود ۱۰۰ نفر در روز رسیده است؟!


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، حسین خلیفی کیوی ـ فعال فرهنگی و گردشگری مقیمِ چین ـ سفری از ایران به این کشور داشته بخشی از تجربیات و مشاهدات خود را از اقدامات مهارشونده ویروس کرونا در چین به اشتراک گذاشته است. او می‌گوید: درحال حاضر طبق قوانین جمهوری خلق چین، تنها افرادی اجازه سفر به این کشور را دارند که ویزای کار با اقامت داشته باشند. ویزای توریستی به هیچ وجه صادر نمی‌شود و ویزای تجاری فقط در صورت داشتن دعوتنامه از طرف دولت چین صادر می‌شود. به دانشجویانی که ویزای دانشجویی با اقامت دارند نیز اجازه ورود داده نمی‌شود و کلاس‌های دانشجویان خارجی که الان به هر دلیلی خارج از چین هستند، به صورت آنلاین برگزار می‌شود.


به گفته او، درحال حاضر هفته‌ای یک پرواز از تهران به مقصد «گوانگجو» چین برقرار می‌شود که قیمت بلیت یکطرفه آن حدود ۵۰ میلیون تومان است. طبق قوانین چین اگر تعداد افراد ناقل در هر پرواز بیش از پنج نفر باشد، پروازهای آن شرکت هواپیمایی به مدت یک هفته تعلیق می‌شود و اگر تعداد ناقلان از مرز ۱۰ نفر عبور کند، مدت تعلیق پروازهای آن ایرلاین به دو هفته می‌رسد. به خاطر همین، شرکت هواپیمایی ماهان که مسافران ترانزیتی زیادی هم از کشورهای اطراف ایران به مقصد چین دارد، تمهیداتی اندیشیده تا پروازهایش ایمن بماند. طبق آخرین اطلاعاتی که دارم، مسافران پرواز چین این شرکت هواپیمایی باید از ساعت ۵ بعدازظهر به هتل مقابل فرودگاه امام خمینی مراجعه کنند و تست کووید-۱۹ بدهند و تا صبح قرنطینه شوند.


وی ادامه می‌دهد: پس از ورود به چین، ابتدا یک رضایت‌نامه از مسافر گرفته می‌شود. همه مسافران فارغ از نوع گذرنامه‌ای که دارند، دوباره باید تست کووید بدهند. تست خون اختیاری و نمونه‌برداری از بینی اجباری است. پس از ۲۴ ساعت جواب تست‌ها می‌آید. در این فاصله، مسافر باید در هتل مشخصی قرنطینه شود. در فرودگاه تعیین می‌کنند که مسافر در کدام هتل مستقر شود، انتخابی در کار نیست. انجام تست‌ها و جابه‌جایی مسافران از فرودگاه تا هتل نیز رایگان است.

 


 

 مسافران به محض ورود به چین، در فرودگاه دوباره تست کووید می دهند

او اضافه می‌کند: مدت زمان قرنطینه اجباری مسافران ورودی به چین ۱۴ روز است، ولی مسافری که مستقیم وارد پکن می‌شود ۲۱ روز باید قرنطینه شود.  


خلیفی با بیان این‌که هزینه قرنطینه در هتل با مسافر بوده و قیمت هر شب اقامت از ۲۵۰ یوان (حدود ۳۵ دلار) به بالا است، اظهار می‌کند: در مدتِ قرنطینه هیچ کس اجازه خروج از اتاقِ هتل را ندارد. دمای بدن و وضعیت سلامت مسافران دو بار در روز کنترل می‌شود. هیچ‌کسی برای تمیز کردن اتاق‌ها مراجعه نمی‌کند و همه کارها توسط خود مسافر انجام می‌شود. هر اتاق یک گروه «وی‌چت» دارد که مامور بهداشت، مترجم، پرسنل هتل و مهمان، از جمله اعضای آن هستند. این گروه برای رسیدگی به مشکلات مسافر ایجاد می‌شود و به محض بروز علائم، اقدامات مراقبتی بعدی انجام می‌شود.


ورودی هتلی که برای قرنطینه مسافران درنظر گرفته شده

 وی ادامه می‌دهد: درست است که مسافران بیمار نیستند اما همه آن‌ها به عنوان ناقل کرونا درنظر گرفته می‌شوند. روز سیزدهم قرنطینه از حلق تست می‌گیرند، در صورتی که نتیجه منفی باشد در روز چهاردهم می‌توان قرنطینه را ترک کرد. یک گواهینامه با عنوان «پایان قرنطینه» نیز می‌دهند که مسافر با وجود آن می‌تواند به شهرهای دیگر برود.



 

مسافران در قرنطینه، اجازه ندارند از این خطوط سفید، فراتر بروند و در ۱۴ روز اتاق را ترک کنند

در  طول ۱۴ روز قرنطیه، از مسافر سه مرتبه تست کرونا گرفته می شود

این فعال گردشگری ساکن در چین می‌گوید: این اقدامات فقط بخشی از تدابیر پیشگیرانه دولت چین برای کنترل ویروس کرونا است. دولت چین با سختگیری در مجاری ورودی و مرزها، مانع از سرایت بیشترِ این ویروس به داخل این کشور شده است. چین برای مهار ویروس کرونا هزینه زیادی اختصاص داده که موجب شده بیماری کووید-۱۹ در این کشور به خوبی مدیریت شود.


وی به برخی دیگر از اقدامات دولت چین برای کنترل ویروس در این کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: درحالی که برخی کشورها الان به قرنطینه شهرها روی آورده‌اند، چین از یک سال پیش این کار را شروع کرده است. همزمان، با کمک تکنولوژی، رفت و آمد افراد ناقل در سطح شهر را نیز کنترل می‌کند. از طرفی، رایج شدن پول الکترونیکی در این کشور، شناسایی و ردیابی ناقلان را سریع‌تر کرده است. تمام شهروندان، یک QR code دارند و پیش از ورود به هر مکان و منطقه‌ای این کدها چک می‌شود. اگر از محله‌های قرمز حتی با ماشین عبور کرده باشند، کدشان قرمز می‌شود و دیگر اجازه ورود به محافل عمومی از جمله فروشگاه‌ها، مترو و فرودگاه را ندارند و باید ۱۴ روز قرنطینه شوند. مسافران خارجی نیز وقتی به چین وارد می‌شوند کد قرمز می‌گیرد و با پایان قرنطینه، این کد به صورت خودکار سبز می‌شود. کارگروه بزرگی برای کنترل و مهار ویروس کرونا در چین تشکیل شده است که وضع موجود را به خوبی مدیریت می‌کند.


او با اشاره به نگرانی‌های تازه در چین با آغاز کار مدارس، دانشگاه‌ها و تورهای مسافرتی، اظهار می‌کند: در مقابلِ پیش‌بینی دولت چین برای یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون سفر در تعطیلات عید بهاره این کشور، احتمالاتی مطرح است که با اجرای تدابیر و کنترل‌های سختگیرانه در ورودی شهرها، از میزان سفرها کم شود. طبق مقررات موجود، هر مسافر به محض برگشت به محل زندگی خود ممکن است قرنطینه شود. قوانین قرنطینه توسط مسؤولان هر شهر تعیین می‌شود و مردم موظف به رعایت آن هستند.


خلیفی معتقد است، مهار ویروس کرونا در چین مرهون چند عامل است؛ مدیریت مناسب دولت، پیروی درست مردم از شیوه‌نامه‌ها و مقررات و استفاده از تکنولوژی و صنایع هوشمند که این عوامل می‌تواند الگوی خوبی برای دیگر کشورها باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha