سلامت نیوز:رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با اشاره به افزايش آمار بستريهاي کرونا طي چند روز اخير، نسبت به بروز پيک چهارم در صورت عدم رعايت پروتکل ها و بازگشاييهاي شتابزده هشدار داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ، دکتر پيام طبرسي با اشاره به وضعيت فعلي اپيدمي کرونا در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر خوشبختانه نشانههاي پيک را نداريم ولي مساله نگران کننده در اين چند روز اخير به خصوص در تهران، افزايش موارد بستري است، بهگونهاي که روز گذشته با 3 درصد افزايش در ميزان بستريهاي کرونايي روبهرو بوديم. استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با تاکيد بر اينکه چرخه بيماري همچنان در سطح جامعه فعال است، ادامه داد: زماني که شاهد افزايش ابتلاي هنرمندان، ورزشکاران و يا چهرههاي سرشناس هستيم، به اين معناست که چرخه ويروس فعال بوده و اين افراد نيز به دليل حضور در تجمعاتي همچون استاديومها و غيره درگير شدهاند.
انتقاد از کاهش سطح رعايت پروتکلها
دکتر طبرسي ضمن انتقاد از کاهش سطح رعايت پروتکلها و بازگشاييهاي زودهنگام در شرايط شکننده و ناپايدار اپيدمي، عنوان کرد: بازگشايي مدارس و ساير اماکن تجمعي همچون سينما و کنسرت در شرايط شکننده فعلي، اشتباه بزرگي است و نتايج و تبعات اينگونه تجمعات طي دو هفته آينده نمايان ميشود. اين فوق تخصص با تاکيد بر ضرورت تداوم پروتکلها و محدوديتهاي کرونايي، عنوان کرد: با توجه به تجربيات پيکهاي قبلي، اگر اين بار با پيک جديدي روبرو شويم مطمئنا شرايط بدتري نسبت به پيکهاي قبلي را تجربه خواهيم کرد.
وي در اين رابطه به شرايط وخيم برخي کشورهاي اروپايي همچون انگلستان و آلمان اشاره کرد و گفت: افزايش شديد آمار ابتلا و فوتي در اين کشورها ناشي از عدم تمکين پروتکل ها، فعال شدن شديد چرخه ويروس و به دنبال آن جهش ويروس و افزايش سرعت انتقال بيماري است؛ شرايط خطرناکي که در کشور ما نيز در صورت ادامه روند بياحتياطي در رعايت پروتکلها و سادهانگاري شرايط بيماري، ايجاد خواهد شد؛ چراکه جهش ويروس با افزايش ميزان ابتلا و فعال شدن چرخه انتقال ويروس ارتباط مستقيمي دارد.
دکتر طبرسي همچنين با اشاره به اخبار نگران کنندهاي که از متخصصان و اپيدميولوژيستهاي انگليس و آلمان در خصوص افزايش درگيري کودکان و نوجوانان به گوش ميرسد، عنوان کرد: با توجه به اين اظهارات، مساله رعايت پروتکلها و پيشگيري از بازگشايي زودهنگام مدارس بسيار جدي تلقي ميشود. وي در اين رابطه توضيح داد:
پيش از اين شدت چسبندگي ويروس به رسپتورها و گيرندههاي بدن کودکان و نوجوانان پايين بود ولي احتمالا طي جهشهاي اخير ويروس، تمايل آن به کودکان و سنين پايينتر بيشتر شده است؛ از طرف ديگر همانگونه که ميدانيم هدف واکسيناسيون کودکان نيست و لذا درگيري بيشتر کودکان، اهداف واکسيناسيون را نيز خدشهدار ميکند.
هدف اصلي واکسيناسيون؛ حذف اپيدمي
وي با بيان اينکه هدف اصلي از واکسيناسيون حذف اپيدمي است، اظهار کرد: در اين شرايط افزايش ابتلا و درگيري کودکان منجر به انتقال بيشتر بيماري به سايرين و تداوم چرخه فعال ويروس خواهد شد و علاوه بر به خطر انداختن جان کودکان و سايرين، حتي در صورت آغاز واکسيناسيون عمومي، از خاموشي و حذف اپيدمي جلوگيري ميکند. رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري در پايان ضمن انتقاد مجدد از رهاسازي پروتکلها، افزايش ترددهاي غيرضروري درون و برون شهري و بازگشاييهاي شتابزده، تاکيد کرد: عدمتوجه به اين اصول در شرايط ناپايدار اپيدمي، مجددا شرايط ناگواري را براي کشور رقم خواهد زد.