دكتر قرباني آسيب شناس گفتار و زبان و عضو هيات علمي دانشگاه علوم توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين مطلب گفت: افرادي كه به هر علت حنجره خود را برمي دارند كه شايع ترين آن سرطان حنجره است بعد از جراحي، راه تنفسي آنها به جاي اينكه از طريق بيني باشد از راه سوراخ در گردن است.
وي با بيان اين كه حنجره علاوه بر راه تنفس كار صداسازي را هم انجام ميدهد، اظهار داشت: بعد از عمل جراحي حنجره، تارهاي صوتي كه باعث ايجاد صدا ميشود از بين ميرود و فرد علاوه بر مشكل تنفسي ناشي از برداشت حنجره، صدا هم ندارد.
قرباني درباره عوارض ديگر برداشت حنجره گفت: سوء هاضمه، مشكلات تغذيهاي، كاهش قوه بويايي و چشايي و از همه مهمتر از دست دادن گفتار از عوارض ثانويه برداشت حنجره ميباشند.
وي با بيان اين كه تومورهاي حنجره هم در برداشت حنجره تاثير دارند، اذعان داشت: شروع به صحبت افراد جراحي شده در اين بيماران توسط گفتار درمان و آسيب شناس گفتار و زبان صورت مي گيرد كه در اين كار از مكانيزم جايگزين بهره گرفته و به جاي حنجره از مري كه پشت حنجره قرار گرفته، استفاده ميشود.
اين آسيب شناس گفتار و زبان در پايان، استفاده از مري را براي شروع مجدد به صحبت بيمار را كاملا بدون عوارض عنوان و خاطرنشان كرد: بيماران با استفاده از اين روش ديگر مشكلات گذشته از جمله استفاده از ميكروفن را ندارند.