یک مطالعه جدید نشان می دهد هورمون درمانی یک گزینه درمانی رایج برای سرطان پروستات است، اما ممکن است خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را به ویژه در مردان مسن افزایش دهد.

درمان سرطان پروستات با افزایش بروز مشکلات قلبی مرتبط است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، هورمون درمانی یا درمان محرومیت از آندروژن، یک درمان اصلی برای بیمارانی است که به سرطان پروستات موضعی پرخطر یا سرطان پیشرفته همراه با متاستاز مبتلا هستند.

به گزارش مدیسن نت،برای این مطالعه، محققان از داده‌های ثبت سرطان کشور لیتوانی برای بیماران ۴۰ تا ۷۹ ساله که بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده بودند، استفاده کردند.

حدود ۳۸۰۰ مرد داروهای کاهش دهنده هورمون دریافت کردند و بیش از ۹۵۰۰ نفر این دارو را دریافت نکردند. در یک پیگیری تقریباً پنج ساله، محققان مرگ کلی ناشی از بیماری قلبی و سکته را بررسی کردند.

آنها به افزایش دو برابری خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در مردانی که هورمون درمانی داشتند، پی بردند. آنها همچنین دریافتند که خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی از سال دوم به بعد پس از تشخیص بیشتر است.

بر اساس این مطالعه، افرادی که ۷۰ تا ۷۹ سال سن داشتند و تحت هورمون درمانی قرار گرفته بودند، تقریباً پنج برابر بیشتر در معرض خطر بودند.

تیم تحقیق به ۴۲ درصد خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و ۷۰ درصد خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب در مردانی که هورمون درمانی داشتند، پی برد.

«جاستیناس جونوساس»، نویسنده اصلی تحقیق از مؤسسه ملی سرطان در لیتوانی، گفت: «سرطان پروستات معمولاً در مردان مسن‌تر، بالای ۶۵ سال یا بیشتر تشخیص داده می‌شود و بسیاری از آنها قبلاً مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی تشخیص داده شده‌اند.»

جونوساس می‌گوید: «نتایج نشان می‌دهد که پزشکان باید بیماران مسن سرطان پروستات را از نظر بیماری قلبی و عوامل خطر مرتبط غربالگری کنند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha