محقق اصلی طرح مطالعاتی واکسن ایرانی _ استرالیایی اسپایکوژن، جزئیات انتشار مقاله نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن اسپایکوژن در نشریه‌ای بین‌المللی را تشریح کرد.

اثربخشی ۷۷ درصدی واکسن اسپایکوژن و انتشار مقاله فاز سوم کارآزمایی بالینی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی با اشاره به انتشار مقاله مرحله ۳ واکسن اسپایکوژن در نشریه‌ای معتبر بین‌المللی، گفت: فاز سوم کارآزمایی بالینی مرحله نهایی است که اثربخشی واکسن در آن مشخص می‌شد که بر حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر داوطلب انجام شد و نشان داد که این واکسن در کاهش عوارض شدید کرونا حدود ۷۷ درصد موثر است.

وی افزود: از نظر ایمنی و عوارض هم این واکسن عوارض خاصی نداشته است و عوارض در بین کسانی که واکسن‌نما زدند با کسانی که واسکن اسپایکوژن زده بودند در محدوده قابل قبول بوده است.

او با اشاره به اینکه انجام مطالعات بالینی فاز سوم واکسن اسپایکوژن در زمان شیوع گونه دلتا انجام شده است، تصریح کرد: گونه دلتا از تمام گونه‌های دیگر کرونا از نظر عوارض، میزان بستری و مرگ و میر شرایط سخت‌تری ایجاد می‌کرد و در چنین شرایطی مشخص شد که اثربخشی واکسن اسپایکوژن مناسب است.

طبرسی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای بازطراحی واکسن اسپایکوژن بر اساس سویه امیکرون وجود دارد یا خیر؟، گفت: برای این موضوع تحقیقات انجام شده است اما هنوز شواهد بین‌المللی بر مبنای این نیست که واکسیناسیون با گونه‌ای غیر از گونه اولیه بتواند اثربخشی بیشتری داشته باشد. الان شواهد نشان می‌دهد کسانی که ۳ دز از واکسن‌های موجود را تزریق کرده‌اند، دچار عوارض شدید کرونا نشده‌اند؛ بنابراین طراحی واکسن با سویه جدید اثبات علمی ندارد اما به محض اثبات علمی این موضوع تغییرات در واکسن اعمال می‌شود.

وی افزود: از بین واکسن‌های ایرانی کرونا، مقاله مرحله سه اسپایکوژن، اولین و تنها مقاله منتشر شده از نتایج مطالعه بالینی مرحله سوم واکسن‌های کووید۱۹ تولید شده در ایران است. سایر واکسن‌های ایرانی تاکنون نتایج فاز دوم خود را منتشر کرده‌اند.

او ادامه داد: پایه طراحی واکسن اسپایکوژن در استرالیا انجام شد و فاز حیوانی و اول آن در همان کشور انجام شده بود و نتیجه آن مطالعه‌ هم در نشریه وکسین به چاپ رسید. فاز دوم مطالعات بالینی در ایران بر ۴۰۰ داوطلب و فاز سوم هم در ایران با ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر انجام شد. در زمینه دزهای بوستر و یادآور نیز مطالعاتی انجام دادیم که این مطالعه هم در مجله ایمونولوژی به چاپ رسید. همچنین مطالعاتی هم بر گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال انجام شده است که نتایج آن هم چاپ خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha