عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تنوع غذایی سالم در تغذیه دانش‌آموزان باعث افزایش یادگیری مطالب درسی و رشد استخوان‌ها می‌شود.

تنوع غذایی سالم در تغذیه دانش آموزان یادگیری را افزایش می‌دهد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،گلبن سهراب افزود: تغذیه سالم در طول سال های تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است که سلامت آنها را در بزرگسالی تضمین می‌کند. دانش آموزان باید سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده در طول روز داشته باشند.

وی اظهار داشت: مواد غذایی سالم برای دانش آموزان شامل شیر و لبنیات، سبزیجات، گوشت، حبوبات، نان و غلات و میوه است که باید متعادل و دارای تنوع غذایی باشد زیرا در سنین کودکی این مواد نقش مهمی در رشد و سلامت آنها دارد.

سهراب ادامه داد: صبحانه یکی از وعده‌های غذایی بسیار مهم دانش آموزان است که در سلامت جسمی و فکری آنها نقش موثر دارد. نخوردن صبحانه باعث می‌شود قند خون دانش‌آموزان پایین آمده و توانایی یادگیری در مطالب درسی را نداشته باشند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: از آنجایی که دانش آموزان در حال رشد هستند و یک سوم ساعات روز را در مدرسه سپری می‌کنند، وعده صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بهتر است همراه با نان و پنیر و گردو، تخم مرغ، شیر کم چرب و عسل باشد.

به گفته سهراب، دانش آموزانی که چیپس و پفک در مدرسه می‌خورند، سیری کاذب در آنها ایجاد شده و از خوردن غذایی که مواد مغذی و مقوی دارد و موجب رشد کودک می‌شود جلوگیری می‌کند و جزو مواد غذایی کم ارزش است؛ بنابراین بهتر است به جای این خوراکی‌ها از میوه‌های خشک مانند انجیر خشک، توت خشک، برگه زردآلو و هلو، انواع مغزها از جمله بادام، پسته، گردو به عنوان میان وعده در مدرسه استفاده شود.

وی افزود: خوراکی‌های مجاز بوفه مدارس نیز باید شامل انواع کیک، کلوچه و بیسکویت‌های ساده و بدون کرم و ساندویچ‌های سالم مانند پنیر و نان باشد همچنین نوشیدنی‌های‌ شیرین مانند آبمیوه‌های‌ مصنوعی برای دانش آموزان به عنوان میان وعده در ساعات حضور در مدرسه توصیه نمی‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات به‌ویژه شیر کم چرب برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن دانش‌آموزان ضروری است و خوردن تخم مرغ به دلیل وجود پروتئین و فسفر می‌تواند نقش اساسی در حفظ سلامت و درمان ضعف فکری داشته باشد.

سهراب اظهار داشت: مصرف سبزیجات، صیفی جات و میوه‌ها به عنوان میان وعده برای دانش آموزان بسیار توصیه می‌شود زیرا می‌توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha