سلامت نیوز: رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی، در خانم‌هایی كه از قرص‌های ضد بارداری استفاده می كنند بیشتر از سایرین است.

به گزارش سلامت نیوزا، دكتر طاهره سماوات ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بر خلاف تصوری كه در جامعه شایع است خانم ها بیشتر به علت بیماری های قلبی عروقی فوت می كنند تا سرطان سینه و اگر چه میزان شیوع بیماری‌های قلبی در زنان ۷، ۸ سال دیرتر از مردان رخ می‌دهد ولی میزان بروز آن بعد از ۶۵ سالگی با مردان برابری می کند.

وی با اشاره به این كه زنان ایرانی روزانه کمتر از ۷۸ دقیقه تحرک دارند،‌ افزود: قلب زنان از مردان کوچکتر است، یک چهارم زنان ایرانی چاق هستند و هر زن ایرانی به طور متوسط کمتر از ۷۸ دقیقه در روز تحرک دارد که کمتر از نصف مردان است.

وی اظهار داشت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی و عروقی در زنان بیماری عروق کرونر قلب است که علائم آن درد قفسه سینه صدری است که در زیر جناق سینه متمرکز می‌شود و درد آن به پشت می زند. اما در خانم‌ها ممکن است به گردن، فک،‌سبکی سر و فقط درد پشت منجر شود که به همین دلیل زنان خیلی دیر مراجعه می‌کنند.

رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت تصریح کرد: اکثر خانم‌ها ورزش نمی‌کنند و وقتی یک روز کار سنگین می‌کنند، دست و پایشان درد می‌گیرد و فکر می‌کنند این مشکل به دلیل خستگی است در حالی‌که ممکن است علائم مشکل قلبی باشد.

به گفته وی،  قلب زنان کوچکتر از مردان است و به دلیل قلب کوچک تر و عروق کوچکتر و هندسه بدنشان زودتر از مردان فوت می کنند.

دكتر سماوات با اشاره به این كه یائسگی بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، گفت: یائسگی میزان شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. مضاف بر اینکه زنانی که در دوران بارداری به دیابت حاملگی، مسمومیت ناشی از حاملگی دچار می‌شوند یا بچه‌های با وزن کم به دنیا می‌آورند در مقابل بیماری‌های قلبی عروقی مستعدتر هستند.

رئیس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت گفت: 4/2 درصد زنان و 24 درصد مردان ایرانی سیگار می‌کشند. میزان ابتلا به فشارخون در زنان ۱۷ درصد و مردان 55/16 درصد، اضافه وزن در 5/17 درصد و در مردان 39/14 درصد است و میزان چاقی در زنان ایرانی 37/22 درصد و در مردان این میزان 25/11درصد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha