ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های قلبی بدانید را به طور کامل شرح دادیم.

10 مورد از علائم هشداردهنده بیماری های قلبی + راه های درمان

طی سالهای اخیر با توجه به گذار اپیدمیولوژیک که در شمار زیادی از کشورهای جهان رخ داده، بیماری های قلبی عروقی و خطرات مرتبط با آن مهم ترین معضل بهداشتی این کشورها شده است. افزایش میانگین سنی جمعیت، رشد فزاینده شهرنشینی، کوچک شدن جوامع، توسعه صنعت و فناوری و به دنبال آن کاهش فعالیت های جسمی و ازدیاد تنش های روحی-روانی سبب افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلب و عروق و در نتیجه شیوع زیاد این بیماری ها شده است. به طوری که می توان گفت بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ در بسیاری از جوامع دنیا و از جمله ایران می باشد.

در ایران 38% از کل مرگ ها ناشی از بیماری های قلبی-عروقی است. جالب است بدانید در استان کرمانشاه بیماری های قلب و عروق در سال 1386 نخستین علت مرگ بوده و 6/35 درصد از کل مرگ و میرها به این دلیل وقوع یافته است. بنابراین استناد به این آمار نگران کننده، اهمیت مراجعه به بهترین دکتر قلب در تهران را چندین برابر می کند. ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های قلبی بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می توانید به سایت جراحتو (jaraheto.net) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا و جراحا کمک بگیرید.

متخصص قلب کیست؟

متخصص قلب، پزشک داخلی است که در زمینه قلب و عروق تخصص دارد و انواع بیماری های مرتبط با قلب و عروق را تحت درمان قرار می دهد. در این رشته، پزشک با ابعاد طبی و مداخله ای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های دستگاه قلب و عروق در تمام سنین و در هر دو جنس سر و کار دارد. این رشته شامل تشخیص و درمان اختلالات مادرزادی قلب، بیماری های عروق کرونر، نارسایی قلبی، مشکلات دریچه قلب و الکتروفیزیولوژی است. افرادی که علائم بیماران قلبی را دارند هر چه سریع تر باید جهت درمان به بهترین دکتر قلب در ایران اقدام کنند؛ زیرا قلب بسیار عضو حائز اهمیتی است و توجه نکردن به سلامتی و بیماری های آن می تواند خسارت های جانی غیر قابل جبرانی بزند.

قلب چه نقشی در بدن دارد؟

قلب یک عضو با ساختمان عضلانی است که خون را با سرعت و بدون وقفه درون بدن پمپاژ می کند. مسیری که خون در آن پمپاژ می شود را شبکه عروقی می نامند. یک سیستم الکتریکی عمل پمپاژ خون به داخل بدن انسان را کنترل می کند. این سیستم توسط یک نقطه مرکزی در دیواره بین دو دهلیز قلب مدیریت می شود. با برقراری این جریان الکتریکی، عضله قلب منقبض شده و خون را در شبکه عروقی به جریان می اندازد. وجود دریچه های ورودی و خروجی و باز و بسته شدن متناسب آن سبب می شود که جریان خون در زمان و مسیر درستی هدایت شود.

خوب است بدانید بروز اختلال در این عملیات که سبب مشکلات قلبی می شود، به راحتی توسط بهترین دکتر آنژیوگرافی در تهران قابل تشخیص است. قلب خون را از طریق سیستم گردش خون پمپاژ می کند. خونی که دارای اکسیژن است از طریق سیاه رنگ زبرین وارد دهلیز راست می شود و بعد به بطن راست می رود. خون از بطن راست در گردش خون ریوی جریان پیدا می کند و از طریق ریه ها اکسیژن را دریافت و کربن دی اکسید را پس می دهد. خونی که دارای اکسیژن شده است وارد دهلیز چپ می شود و بعد به بطن چپ می رود و از طریق آئورت به گردش خون سیستمیک انتقال می یابد که در این روند اکسیژن آن مصرف می شود و به صورت کربن دی اکسید با سوخت و ساز همراه می گردد.

قلب چه نقشی در بدن دارد؟

شایع ترین بیماری های قلبی

  • سکته قلبی یا حمله قلبی: حمله قلبی هنگامی اتفاق می افتد جریان خون در قسمتی از قلب یا عروق به علت ایجاد لخته قطع می شود. اگر این قطع جریان خون به طور کامل قطع شود، بخشی از عضله قلب که توسط آن سرخ رگ خون رسانی می شود؛ شروع به مردن میکند.
  • نارسایی قلبی: نارسایی قلب که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز گفته می شود؛ بدان معناست که قلب، خون را آن طور که باید و به اندازه بدن انسان پمپاژ نمی کند. نارسایی قلب به معنای کم شدن توان انقباضی قلب است.
  • آریتمی(اختلالات زیتم قلب): آریتمی به معنی ریتم غیرطبیعی قلب است. آریتمی می تواند روند کار قلب را تحت تاثیر قرار دهد. با ضربان قلب نا منظم ممکن است قلب توانایی پمپ کردن صحیح خون را نداشته باشد.
  • بیماری های دریچه ای قلب: برای مثال هنگامی که دریچه های قلب به اندازه کافی باز نمی شوند و خون از آن عبور نمی کند، مشکلی ایجاد می شود که به آن تنگی دریچه می گویند.

علائم هشداردهنده برای مراجعه به دکتر قلب

به پیشنهاد انجمن قلب آمریکا (AHA)، بهتر است بعد از 20 سالگی چکاپ کامل قلب آغاز گردد؛ زیرا پزشک به شما کمک می کند تا بدانید کدام معاینات برای شما مناسب تر است و هر چند وقت یک بار باید تحت معاینه قرار بگیرید. اگر دچار علائم و نشانه های بیماری قلبی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درد یا احساس سوزش قفسه سینه
  • کند و تند شدن ناگهانی ضربان قلب
  • تنگی نفس
  • سرگیجه و سر درد های شدید
  • خستگی یا خواب آلودگی مفرط
  • دست دردهای شدید
  • سابقه ژنتیکی مشکلات قلبی
  • دیابت و فشار خون بالا
  • حالت تهوع

علائم هشداردهنده برای مراجعه به دکتر قلب

ویژگی بهترین دکتر قلب

  • مدارک معتبر: پزشک متخصص قلب باید مدرک خود را از دانشگاه های معتبر دریافت کرده باشد و زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت کند.
  • تجربه کافی: پزشک متخصص قلب باید دارای تجربه و سابقه درخشان باشد؛ به طوری که اکثر مراجعین رضایت کامل داشته باشند.
  • محل کار: بررسی محل کار و کیفیت بیمارستان از عوامل مهم در انتخاب بهترین متخصص پزشک است. پزشک متخصص باید از بهترین و پیشرفته ترین ابزار برای تشخیص و درمان بیماری های قلبی استفاده کند.
  • برخورد مناسب: پزشک باید با کادر درمان و مراجعه کنندگان با احترام برخورد کند.
  • صبر و حوصله: پزشک متخصص قلب باید صبر و حوصله کافی در روند درمان به خرج دهد و به تمام سوالات بیماران پاسخ دهد؛ همچنین وظیفه دارد با توضیح کامل روند درمان استرس و اضطراب را از بیمار خود دور کند.
  • تشخیص صحیح: پزشک متخصص قلب باید در کوتاه ترین زمان ممکن بیماری قلبی مراجعه کنندگان را تشخیص داده و بهترین روش درمان را در نظر بگیرد.

کلام آخر

قلب یکی از حیاتی ترین اعضای بدن انسان محسوب می شود. بیماری های قلبی یکی از انواع بیماری هایی است که در اثر یک سبک زندگی ناسالم ایجاد شده است در نتیجه باید از دوران نوجووانی به فکر دوری از مواد غذایی چرب و مضر باشید و فعالیت بدنی را جدی بگیرید. هزینه های درمان بیماری های قلبی به عوامل متعددی از جمله سوابق پزشک متخصص، مکان مورد نظر شما برای درمان، نوع درمان شما و غیره بستگی دارد. بسیار سپاس گزاریم که تا پایان مقاله همراه ما بودید. ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفیدی در مورد قلب و بیماری های قلبی به شما ارائه دهیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و سودمند واقع شده باشد. برای اطلاعات بیشتر به سایت جراحتو (jaraheto.net) مراجعه کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha