چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
کد خبر: 385694

آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که به‌طور طبیعی و بالارفتن سن ایجاد می‌شود. این در حالی است که در طول روز و به‌دلیل فعالیت‌های بدنی، مفاصل بدن به‌طور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیب‌هایی را به آنها به‌خصوص به غضروف مفصلی وارد می‌کنند.

نشانه‌های آرتروز که باید جدی بگیرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، «چاقی، شایع‌ترین دلیل بروز آرتروز است و موجب تسریع روند تخریب مفصل می‌شود و بر مفاصلی که وزن بدن را تحمل می‌کنند، به‌ویژه زانو اثر سوء دارد.»

محمدحسین دلشاد، فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با بیان این مطلب درباره بیماری آرتروز گفت: «آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که به‌طور طبیعی و بالارفتن سن ایجاد می‌شود. این در حالی است که در طول روز و به‌دلیل فعالیت‌های بدنی، مفاصل بدن به‌طور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیب‌هایی را به آنها به‌خصوص به غضروف مفصلی وارد می‌کنند.

البته بدن تا جایی که می‌تواند این آسیب‌ها را ترمیم می‌کند اما گاهی اوقات شدت آسیب‌های وارده به مفصل بیش از قدرت ترمیم بدن است.»

به‌گفته دلشاد، در این موارد غضروف مفصلی به‌تدریج خراب‌تر می‌شود و این شروع آرتروز است. در ابتدا هم سطح غضروف ریش‌ریش و لایه‌لایه می‌شود. با هر آسیبی مقداری از روی غضروف برداشته می‌شود تا اینکه به‌تدریج ضخامت غضروف کاهش پیدا می‌کند. کم‌شدن ضخامت غضروف که در رادیولوژی به‌صورت کاهش فاصله مفصلی دیده می‌شود از علائم اولیه شروع ساییدگی مفصل است.



کاهش سن ابتلا


دلشاد با بیان اینکه امروزه به‌علت استفاده زیاد از گوشی‌های موبایل و زندگی کارمندی این بیماری شیوع بیشتری دارد، عنوان کرد: «آرتروز یکی از دردهایی است که سن ابتلا به آن حدود 2 دهه جلوتر آمده و در دهه‌های ۴ و ۵ زندگی در مفاصل به‌خصوص در زانو شاهد بروز آن هستیم. چاقی شایع‌ترین دلیل بروز آرتروز است اما ضربات وارده به مفصل و استفاده نادرست از مفاصل (دو زانو و چهار زانو نشستن و استفاده از توالت ایرانی)، عفونت‌های مفصلی و روماتیسم مفصلی، انحرافات استخوان ران و درشت نی (پای ضربدری و پای پرانتزی) در بروز آن مؤثرند.»‌



نشانه‌های بیماری


دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد درباره نشانه‌های آرتروز توضیح داد: خشکی صبحگاهی و پس از استراحت مفصل، ورم مفصل، کاهش دامنه حرکتی مفصل که در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می‌شود، ضعف و کوتاهی عضلات اطراف مفصل که در موارد کاهش دامنه حرکتی مفصل به‌وجود می‌آید، گاهی وجود صدا در حرکات مفصل، ایجاد پای پرانتزی و ... ازجمله نشانه‌های بروز آرتروز هستند. البته همانند تمام بیماری‌ها، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم مفید است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha