شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
کد خبر: 362019

سپری‌کردن ساعات ابتدایی روز در هوای مطبوع، همراه با فکری آزاد و انرژی‌گرفتن از زیبایی‌های طبیعت در کنار ورزش صبحگاهی می‌تواند ما را برای انجام پرنشاط روزمرگی‌های‌مان آماده کند.

چقدر در طول هفته ورزش کنیم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم، فارغ از مقدار زمان صرف‌شده برای انجام فعالیت ورزشی در اوقات مختلف روز، نتایج مثبت آن هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت در زندگی همگان قابل مشاهده خواهد بود. به گونه‌ای که بی‌توجهی به انجام فعالیت ورزشی در روز یا هفته، در شرایط پرمشغله زندگی‌های کنونی جامعه ممکن است سلامت افراد را تحت‌الشعاع خود قرارداده و حتی به لحاظ مادی بر اقتصاد خانواده‌ها اثر نامطلوبی بگذارد.

اعداد و ارقام از افزایش درصد مبتلایان به چاقی و رسیدن آنها به عدد هشت‌میلیون نفر در بین اقشار مختلف جامعه گزارش می‌دهند که اکثر قریب‌به‌اتفاق این افراد در بین دانش‌آموزان کشور هستند. نقل‌قولی از معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در سال گذشته اعلام می‌کند: از حدود ۱۶میلیون دانش‌آموز ایرانی نزدیک به پنج‌میلیون نفر از آنان دچار عارضه چاقی و اضافه‌وزن هستند.



چگونه سلامت با ورزش تضمین می‌شود


شهریار عباسیان، دکترای علوم ورزشی دانشگاه رازی، در مصاحبه خود با روزنامه جام‌جم از اهمیت بسزای ورزش در زندگی‌ها می‌گوید. او ورزش را یکی از عوامل مهم در رسیدن به وزن متناسب برای حفظ سلامتی می‌داند. به گونه‌ای که هم افراد با وزن بالا و هم افراد دچار کمبود وزن با صرف وقت خود در انجام ورزش روزانه متناسب با فیزیک بدن و شرایط زندگی‌شان می‌توانند به شاخص توده بدنی مناسب طبق استانداردهای سلامت جسمانی دست یابند.


او تصریح می‌کند: «خبر خوب برای افرادی که بعضا نگران آسیب‌دیدن در ورزش‌های حرفه‌ای و سنگین هستند، این است که فعالیت هوازی با شدت متوسط مانند پیاده‌روی سریع، غالبا همگانی بوده و فعالیتی بی‌خطر است.»تاثیر فعالیت‌های ورزشی بر سلامت ذهن را نیز نباید انکار کرد. به گونه‌ای که مزایای فعالیت بدنی بر سلامت مغز بلافاصله پس از یک جلسه تمرین متوسط تا شدید مشخص می‌شود. همان‌گونه آمارها نشانگر بهبود تفکر یا شناخت برای کودکان در سنین شش تا ۱۳سال و کاهش کوتاه‌مدت اضطراب در بزرگسالان است.

ازاین‌رو فعالیت بدنی منظم می‌تواند به حفظ مهارت‌های تفکر، یادگیری و قضاوت با افزایش سن کمک کند، خطر افسردگی و اضطراب را کاهش داده و باعث بهبود خواب روزانه شود.وی تاکید می‌کند انجام ۳۰دقیقه فعالیت ورزشی در روز، به‌عبارتی ۱۵۰دقیقه درهفته به مدت پنج روز فعال، ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان‌ در بلندمدت را کاهش می‌دهد.



تفاوت سبک فکری امروز و دیروز


طبق گفته‌های عباسیان در زمان‌های گذشته داشتن یک شغل در ساعتی معین بین ساعات ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر در کنار یک زندگی عادی و راحت، به معنای موفقیت بود. اما امروزه چنین شرایط کاری در اداره یا شرکت، موفقیت به‌شمار نمی‌آید. به نظر برخی جوانان امروزی، موفقیت بسیاری از افراد تنها با یک پیج پرفروش، پرتبلیغات در فضای مجازی یا داشتن شغلی آزاد و پردرآمد مقدور و محقق می‌شود.


این کارشناس با تاکید بر شکاف بین نسل‌ها و تغییر طرز تفکر جوانان به‌ویژه جوانان دو دهه اخیر تا به امروز و در مقایسه‌ای با نسل‌های پیشین می‌افزاید: «نسل‌های قدیمی‌تر برای داشتن خانه، ماشین و دیگر مسائل مادی پیشرفت خانواده و تامین نیازهای اولیه زندگی و آینده فرزندان کار می‌کردند، درحالی‌که افراد نسل جدید به‌جای پول، خوشبختی و به‌جای مسائل مادی، تجربه را انتخاب می‌کنند که البته این تجربه و خوشبختی تنها با داشتن امتیازات مادی از جانب خانواده و خوردن، خوابیدن و تفریح‌کردن برای‌شان ممکن می‌شود؛ شاید به‌عبارتی بخش عظیم این اختلاف فکری به‌خاطر شاهد بودن ما بر مشقت‌های تحمیل‌شده بر نسل‌های پیشین‌مان بوده‌است.»


وی تصریح می‌کند: «این شرایط برای برخی از افراد صادق است اما برخی دیگر کاملا از آن طرف بام افتاده‌اند و هدف‌شان به افزایش سرمایه به‌شدت بالاست. به‌همین‌منظور هم تمام اوقات روز را به کار و فعالیت می‌پردازند تا جایی که بخشی از روزمرگی‌های‌شان، حتی توجه به خانواده‌ و حفظ سلامتی جسمی و روانی‌شان را نیز پاک به بار فراموشی می‌سپارند.»

اگرچه فعالیت روزمره به جهت کسب روزی برای امرار معاش خوب است، اما اهمیت‌دادن به سلامت جسم و روان خود شخص نیز از اوجب‌واجبات به حساب می‌آید. عباسیان دراین‌باره می‌افزاید: «کوشش برای یک خودسازی سالم در دو بعد جسمی و روحی از ملزومات ساختن یک جامعه شاداب و پویا در آینده است.»



ایجاد سبک جدید زندگی با ورزش


این پزشک با بررسی تمام جوانب و فاکتورهای مهم برای تشکیل یک زندگی سالم در شرایط کنونی جامعه مدرن می‌گوید: «زندگی سالم تنها با ورزش‌کردن به‌دست‌نمی‌آید اما می‌توان گفت که یک سبک زندگی سالم نیز بدون ورزش‌کردن غیرقابل‌دستیابی است. شما برای داشتن یک زندگی سالم باید نکات زیادی را مثل داشتن رژیم‌غذایی سالم، تنظیم خواب، پرهیز از مصرف دخانیات، پرهیز از مصرف الکل، مراقبت از سلامت روان و داشتن فعالیت‌های فیزیکی کافی به اتفاق در کنار یکدیگر رعایت کنید.»با توجه به نکات مطرح‌شده از سوی این کارشناس می‌توان دریافت ورزش و سلامت با هم ارتباط مستقیمی دارند و ساختن یک زندگی سالم بدون ورزش‌کردن در کنار نکات مکملش نمی‌تواند به ایجاد یک سبک زندگی سالم مبدل شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha