به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،یک مطالعه جدید نشان میدهد که قند خون بالا در دوران نوجوانی، به ویژه در سنین ۱۷ تا ۲۴ سال، میتواند به بیماریهای قلبی در بزرگسالی منجر شود. محققان گزارش دادند که اگر سطح قند خون در این بازه سنی به طور مداوم بالا باشد، خطر ابتلا به بیماری هیپرتروفی بطن چپ، که یک بیماری قلبی جدی است، تا سه برابر افزایش مییابد.
دکتر «اندرو آگباجه»، محقق ارشد این مطالعه و استاد اپیدمیولوژی بالینی در دانشگاه ایست فنلاند، توضیح داد که حتی نوجوانان سالم با وزن طبیعی که به مقاومت به انسولین مبتلا هستند، ممکن است با مشکلات قلبی مواجه شوند. وی همچنین هشدار داد که قند خون بالا ممکن است به ویژه برای دختران سریعتر از مردان بر قلب آسیب بزند.
در بیماری هیپرتروفی بطن چپ، دیوارههای داخلی قلب ضخیمتر میشود که موجب کاهش توانایی قلب در پمپاژ خون و کاهش جریان خون میشود. این مطالعه نشان داد که سطح بالای قند خون مداوم باعث افزایش ۴۷ درصدی خطر ابتلا به این بیماری میشود.
مطالعه بر روی نزدیک به ۱۶۰۰ کودک در پروژه تحقیقاتی سلامت بلندمدت «کودکان دهه ۹۰» دانشگاه بریستول صورت گرفت. این تحقیق نشان داد که درصد نوجوانانی که قند خون بالا داشتند، از ۶ درصد در سن ۱۷ سالگی به ۲۷ درصد در سن ۲۴ سالگی افزایش یافت. همچنین، سطح قند خون بالاتر از حد آستانه انجمن دیابت آمریکا، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۴۷ درصد افزایش میدهد.
تحقیقات همچنین نشان داد که مقاومت به انسولین در دوران نوجوانی میتواند خطر آسیب به قلب را تا ۱۰ درصد افزایش دهد. این یافتهها تأکید بر اهمیت مدیریت قند خون از سنین پایین و رعایت رفتارهای سبک زندگی سالم دارند تا از بروز مشکلات قلبی در بزرگسالی جلوگیری شود.
نظر شما