یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۲
کد خبر: 387840

یک متخصص جراحی لاغری پیرامون لاغری افراد نیازمند به جراحی چاقی توضیح داد و گفت: مقدار عدد BMI یا شاخص توده بدنی هر فرد بیانگر نوع نیاز او به انجام جراحی لاغری است.

کدام افراد چاق نیاز به جراحی لاغری دارند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس: چاقی یک اختلال پیچیده و چندعاملی است که از برآیند وراثت و شیوه زندگی ایجاد می‌شود.بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، اضافه‌وزن و چاقی به‌عنوان تجمع غیرطبیعی یا بیش از اندازه چربی در بدن شناخته شده که سلامت فرد را مختل می‌کند.

چاقی فقط یک نگرانی ظاهری نیست. بلکه یک مشکل پزشکی است که خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با سلامت مانند بیماری قلبی، دیابت، فشارخون بالا و برخی بدخیمی‌ها را افزایش می‌دهد. معمولاً چاقی ناشی از عوامل ارثی، فیزیولوژیکی و محیطی از جمله نوع رژیم غذایی، فعالیت بدنی و ورزشی است. تشخیص درست چاقی و شدت آن در درمان و بهبود مشکلات حاصل از آن کمک‌کننده است.

کاهش وزن و چربی بدن می‌تواند بسیاری از عوارض و بیماری‌های همراه با چاقی را بهبود بخشد. حتی تغییرات کوچک وزن بدن می‌تواند تأثیرات بزرگی بر بهبود سلامت فرد داشته باشد. اما هر روشی برای کاهش وزن مناسب نیست و نکته مهم‌تر این است که حفظ وزن کاهش‌یافته اهمیت بسیار مهمی در حفظ سلامت فرد دارد. به‌طوری که حتی عدم اقدام به کاهش وزن کم عارضه تر از نوسانات وزن به دنبال اقدامات درمانی و رهاکردن این اقدامات است. چاقی چگونه تشخیص داده می‌شود؟ متخصصین امر سلامت معمولاً از نمایه توده بدنی (BMI) برای برآورد میزان چربی بدن و تشخیص چاقی استفاده می‌کنند. نمایه توده بدنی از تقسیم وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد (برحسب متر) محاسبه می‌شود.

سعید سینا، متخصص جراحی لاغری و زیبایی در خصوص افراد نیازمند به جراحی چاقی، اظهار داشت: مقدار عدد BMI یا شاخص توده بدنی هر فرد بیانگر نوع نیاز او به انجام جراحی لاغری است و در افرادی که BMI بالای ۳۵ دارند جراحی‌های لاغری، اسلیو و بایپس انجام می‌گیرد. وی گفت: افرادی با شاخص توده بدنی زیر ۳۰ که چربی اضافه در ناحیه شکمی ، پهلو و یا افتادگی شکم را دارند، می‌توانند کاندید جراحی زیبایی باشند، زیرا جراحی ابدو یا زیبایی در افرادی با BMI زیر ۳۰ انجام می‌شود.

این متخصص جراحی لاغری، در خصوص افراد دارای بیماری زمینه‌ای و نیازمند به جراحی چاقی ، بیان داشت: افرادی با شاخص توده بدنی بین ۳۰ تا ۳۵ اگر مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت، فشارخون، چربی خون بسیار بالا ، کبد چرب با گرید بالا و یا مشکلات مفصلی باشند، کاندید جراحی لاغری یعنی اسلیو و بایپس خواهند بود. سینا درباره تکنیک‌های موجود و مورداستفاده در جراحی‌های چاقی، گفت: انجام عمل جراحی اسلیو در افراد مختلف به‌صورت یکسان انجام می‌گیرد، اما در انواع جراحی‌های بایپس امکان تغییراتی وجود دارد؛ به‌عنوان مثال بازویی از روده باریک که در عمل بایپس از مسیر جذب حذف می‌شود با استاندارهای مشخصی برای هر فرد به نسبت فرد دیگر متفاوت است.

این متخصص جراحی لاپاراسکوپی، افزود: هر چه طول بازوی بایپس شده روده بیشتر باشد طبیعتاً قدرت عمل را بیشتر کرده‌ایم و به‌عبارت‌دیگر بیمار لاغرتر خواهد شد. پس می‌توان گفت در عمل‌های اسلیو تکنیک یکسان است اما در عمل‌های بایپس انجام جراحی برای هر فرد متأثر از عواملی همچون BMI ، سن ، تحرک، وضعیت بیماری‌ها و به‌خصوص بیماری دیابت، متفاوت خواهد بود. وی با اشاره به این نکته که عمل جراحی لاغری بایپس امگا یا مینی بایپس بیشترین قدرت و تاثیر را دارد، تصریح کرد: قطعاً عمل قوی‌تر تنها عامل تصمیم‌گیری برای انتخاب جراحی نخواهد بود، بلکه با درنظرگرفتن عوامل مختلف همچون شرایط سنی، BMI ، بیماری‌های زمینه‌ای و حتی نوع عادت تغذیه‌ای، تعیین می‌شود که کدام نوع از عمل‌های جراحی لاغری برای فرد مؤثرتر است.

به گفته وی، عمل‌های بایپس امگا، اسلیو و بایپس کلاسیک به ترتیب تأثیرگذاری بیشتری در کاهش وزن فرد دارند و این ۳ عمل جزء عمل‌های استاندارد لاغری هستند و سایر عمل‌های جراحی هنوز خط اول جراحی‌های لاغری محسوب نمی‌شوند.

سینا در مورد احتمال بازگشت وزن بعد از جراحی چاقی، گفت: احتمال بازگشت وزن بعد از جراحی چاقی با عوامل متعددی از جمله انتخاب درست جراح، نوع جراحی، تکنیک عمل، مرکز درمانی و حتی کشور، مرتبط و متغییر است.این جراح چاقی افزود: به‌عنوان مثال پزشکانی هستند که تشخیص عمل اسلیو برای فرد می‌دهند درصورتی‌که نیاز او عمل بایپس است و این امکان وجود دارد که با عمل اسلیو آن نتیجه حاصل نشود و همان فرد با انجام عمل بایپس نتیجه بهتری خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha