مشاور مدیرعامل بیمه سلامت کشور، پزشکی خانواده را راهبردی اساسی برای ارتقای مراقبت‌های اولیه و مدیریت بیماری‌ها معرفی کرد و بر ضرورت توسعه این برنامه در سراسر کشور تأکید کرد.

پزشکی خانواده، کلید مدیریت بیماری‌ها در نظام سلامت

به گزارش سلامت نیوز بع نقل از ایرنا،علیرضا اعرابی، مشاور مدیرعامل بیمه سلامت کشور، روز چهارشنبه در افتتاحیه همایش پزشکی خانواده و مدیریت بیماری‌های شایع در مرکز همایش‌های بین‌المللی ایران، حلقه مفقوده نظام سلامت جهان را عدم توجه به مراقبت‌های اولیه دانست و گفت: «از نیمه قرن بیستم، پزشکی خانواده در جهان اهمیت یافته و حتی کشورهای توسعه‌یافته نیز برای ساماندهی نظام سلامت خود، این برنامه را اجرا می‌کنند.»

وی با اشاره به گستره جهانی پزشکی خانواده افزود: «این برنامه امکان مراقبت جامع، ممتد و مستمر را فراهم می‌کند و محور اصلی آن، خدمات سلامت‌محور با محوریت بیمار و خانواده است.» اعرابی همچنین خاطرنشان کرد که پرونده الکترونیک سلامت نقش بسزایی در تحقق اهداف پزشکی خانواده دارد و با جمع‌آوری داده‌ها، مسیر درمان‌محوری را به سلامت‌محوری تغییر می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد که روزی هر خانواده پزشک اختصاصی خود را شناخته و در نظام منسجم سلامت کشور قرار گیرد.

در ادامه همایش، کورش اعتماد، رئیس مرکز مدیریت شبکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، به برنامه‌های سلامت روان و بیماری‌های واگیر اشاره کرد و گفت: «در حوزه بیماری‌های واگیر و مشترک انسان و دام، حدود ۱۵۰ بیماری تحت پایش شبکه سلامت قرار دارند.»

اعتماد همچنین از ثبت ۳.۵ میلیون بیمار دیابتی در سامانه‌های سطح یک خبر داد و تأکید کرد که با مدل‌های ارزشیابی و رصد خدمات، امکان بررسی دقیق نسخه‌ها، تشخیص‌ها و توزیع جغرافیایی متخصصان فراهم شده است. وی یادآور شد که برنامه پزشک خانواده از سال ۱۳۸۴ آغاز و از سال ۱۳۹۲ در استان‌های فارس و مازندران به‌صورت پایلوت اجرا شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha