سلامت نیوز : نفخ شكم كه عوامل متعددی در بروز آن نقش دارند یكی از شایع‌ترین اختلالات گوارشی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بلعیدن هوا هنگام صرف غذا عامل اصلی بروز نفخ یا احساس پری در معده و روده است و به همین دلیل توصیه می‌شود كه هیچ گاه غذا را با عجله نخورید چون این كار باعث می‌شود هوای زیاد وارد دستگاه گوارش شما شود.

سایت اینترنتی كامن سنس در مقاله‌ای در این باره آورده است: همچنین تغییر در برنامه غذایی روزانه از دیگر عوامل بروز نفخ شكمی است. خوردن غذاهایی نظیر حبوبات، مصرف برخی داروها و همچنین یبوست از عوامل تشدید كننده نفخ شكم هستند.

برای جلوگیری از ایجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش، پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، استعمال سیگار و جویدن آدامس توصیه می‌شود. با مراجعه به پزشك و مصرف داروهای ضد نفخ این مشكل به راحتی قابل درمان خواهد بود.

دراین مقاله فهرست مهمترین مواد غذایی نفاخ ارائه شده كه عبارتند از:

- برخی از میوه‌ها مثل موز، خیار، گوجه سبز، شاه توت، گیلاس، زرشك، انگور، انجیر، انار و زردآلو موجب بروز گاز در دستگاه گوارش و نفخ شكم می‌شوند. موز بویژه در افرادی كه سرد مزاج هستند، تولید گاز معده می‌كند. خیار نیز میوه نفاخی است چون به سرعت در معده فاسد می‌شود. مصرف زیاده از حد گوجه سبز نیز عامل نفخ معده است. مصرف انار نیز برای افرادی كه سابقه نفخ معده دارند، توصیه نمی‌شود. زردآلو هم به طور كلی میوه دیرهضم و نفاخی است. مصرف زیاد خربزه نیز عامل ایجاد گاز زیادی در دستگاه گوارش است.

- یك گروه دیگر از مواد غذایی نفاخ حبوبات هستند.

- تخم مرغ نیز به دلیل گوگرد موجود در آن در بروز نفخ شكمی موثر است.

- پسته خام نیز یك خوردنی نفاخ است.

- علاوه بر اینها گروه دیگر از مواد خوراكی مثل شیر، برنج، گندم، ذرت، خاكشیر، قندق ، كشك و سبزیجاتی چون ترب، تره، پیاز، كلم و كاهو كه حاوی فیبر خوراكی زیاد هستند، همگی اگر بیش از اندازه مصرف شوند تولید نفخ می‌كنند و برای دستگاه گوارش آزار دهنده می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha