سلامت نیوز: شکی وجود ندارد که بیماری قلبی و رژیم غذایی با یکدیگر مرتبط هستند. می توان بسادگی با رعایت یک رژیم غذایی سالم، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داد. به دلیل این اصل شناخت شده اکثر مردم مایلند بیشتر در مورد یک رژیم غذایی سالم که عملکرد قلب را بهبود می بخشد اطلاعات کسب کنند. در ادامه مطالب مفیدی راجع به رژیم های غذایی مناسب و سازگار با قلب را مرور می نماییم.
اولین مطلبی که باید بدانید این است که یک رژیم غذایی سالم و خوب واقعا چه نوع رژیمی است. یک رژیم خوب و مناسب، رژیمی است که دارای پروتئین متعادل، چربی های غیراشباع، کربوهیدرات، میوه و سبزیجات است.
به گزارش سلامت نیوز ، پروتئین ها باید ازگوشت های کم چرب، ماهی و فرآورده های لبنی تامین شوند. کربوهیدارت ها در غذاهایی که حاوی نشاسته هستند مانند نان و ماکارونی یافت می شود.براستی چگونه مواد غذایی مصرفی می تواند بر سلامت قلب تاثیر گذارد؟ یک رژیم غذایی خوب می تواند به کاهش فشارخون کمک کند و علاوه بر این، قادر است میزان چربی بد خون (کلسترول LDL) را کاهش و چربی خوب خون (کلسترول HDL ) را افزایش دهد. این موضوع بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا کلسترول HDL چربی را از قلب به کبد، محل پردازش آن منتقل خواهد کرد.
رژیم غذایی خوب می تواند وزن شما را در بهترین شرایط نگاه دارد و در این صورت قلب تحت فشار وزن اضافه قرار نمی گیرد. به علاوه اگر شما از یک برنامه غذایی خوب برخوردار باشید و در عین حال به حمله قلبی دچار شوید، شانس بیشتری برای نجات از آن خواهید یافت.
این گزارش می افزاید،منظم خواری اولین گام برای رعایت یک رژیم سالم است. شما باید ضمن عمل به این نکته میزان غذاهای شیرینی مصرفی خود را نیز کاهش دهید. ثابت شده است که مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها کندتر انرژی آزاد می کنند. یعنی اینکه بعد از خوردن این نوع مواد سطح قند خون شما به طوری ناگهانی بالا نمی رود. به همین دلیل شما باید مصرف غذاهای شیرین را تقلیل دهید.
چربی موجود در این رژیم نیز یکی از نکات مهم دیگر است که باید به آن توجه شود. بدن شما در طول روز به مقدار اندکی چربی نیاز دارد، اما همان طورکه می دانید اکثر مردم بیش از میزان مورد نیاز بدن چربی مصرف می کنند. چربی های اشباع نمی توانند به راحتی چربی های غیراشباع هضم شوند و در نتیجه میزان چربی عروق خونی را افزایش می دهند.
نکته ای که اکثر مردم از آن بی اطلاع هستند این است که آنها باید مصرف نمک را نیز کاهش دهند. رژیم غذایی پرنمک فشار خون را بالا می برد و این عارضه یکی از فاکتورهای خطر آفرین برای قلب به شمار می رود. فشار خون بالا قلب را وادار می کند که برای تسهیل جریان خون سخت تر کار کند که به مرور زمان باعث ضعف عروق و تشکیل لخته می شود. هر چیزی را که می خوریم حاوی نمک است، از اینرو ممکن است ارزیابی میزان نمک مصرفی کار بسیار دشواری باشد.بنابراین سعی کنید در حین صرف و پخت غذا، از اضافه کردن نمک اضافی و مصرف مواد غذایی نمک سود شده مثل آجیل های شور خودداری کنید. بیماریهای قلبی و رژیم غذایی با یکدیگر رابطه تنگاتنگ دارند. یک رژیم غذایی خوب نه تنها کلا برای بدنتان مفید است، بلکه از فشار وارد برقلب تان نیز می کاهد
پیشنهاد سردبیر
-
عوارض مصرف غذاهای شیرین قبل خواب
احتیاط در مورد مواد غذایی حاوی قند و انتخاب آگاهانه شام دو تاکتیک ساده برای تأثیرگذاری مثبت بر سلامت شما هستند. یک شام سنگین یا یک وعده غذایی کامل درست قبل از خواب، صرف نظر از محتوای قند نیز می تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد.
-
لیست خوراکی های ضد پیری
فصل در حال تغییر است و تغییر هوا اغلب منجر به ترک خوردن و خشکی پوست میشود و این دورانی است که در آن فرد باید مراقبت بیشتری از پوست خود داشته باشد. در عین حال با افزایش سن، ظرفیت بدن برای تولید کلاژن کاهش مییابد و منجر به چین و چروک در پوست میشود.
-
تفاوت نشانههای سرماخوردگی با آنفلوانزا یا آلرژی پاییزی
بسیاری از ما در فصل پاییز هنگام مشاهده علائمی مانند آبریزش بینی یا گلودرد میگوییم سرماخوردهایم. اما آیا نشانههای اینچنینی همواره به معنی ابتلا به یک سرماخوردگی ساده است، یا پای بیماریهای جدیتری مانند آنفلوانزا یا کرونا درمیان است، نشانههای آلرژی پاییزی چه تفاوتی با سرماخوردگی دارد؟
-
طرز تهیه سوپ عدس و هویج پاییزی
سوپ عدس و هویج جزو خوراکهای مقوی و برای روزهای پاییزی انتخاب مناسبی است.
-
بیماری تهدیدکننده چشم نوزادان: رتینوپاتی نوزادی نارس
استاد دانشگاه علومپزشکی ایران به شایعترین بیماریهای شبکیه در سنین مختلف، بهویژه در نوزادان، اشاره کرد.
-
میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان
آنتیاکسیدانها شامل مواد غذایی مختلفی هستند که حتماً قبلاً نام آنها را شنیدهاید، مثلاً کارتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین C، این مواد نمونهای از آنتیاکسیدانهایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکالهای آزاد را مهار میکنند.
-
علت و راه های درمانی سندرم «باسن مرده»
سندرم باسن مرده با نشانههای فیزیکی مانند درد مچ پا، درد لگن، درد زانو، کمر درد، دردهای شدید مشابه سیاتیک و درد یا بیحسی باسن همراه است
-
نقش مثبت کافئین در حفظ سلامت قلب
طبق مطالعات جدیدی که در نشریه «روماتولوژی» (Rheumatology) انتشارات آکسفورد منتشر شد، مصرف کافئین بهویژه برای افراد مبتلا به بیماریهای التهابی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید مفید است، زیرا اثر ضدالتهابی دارد و ممکن است به بازسازی پوشش رگهای خونی کمک کند؛ آنچه میتواند خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهد.
نظر شما