روانشناسی
-
با ذهن بیشتحلیلگر خود چه کار کنیم؟
5 گام ساده برای آموزش مجدد ذهن
در حالی که تفکر انتقادی و نگاه کردن به مسائل از ابعاد مختلف یک مهارت ارزشمند است، تفکر بیش از حد میتواند منجر به استرس بیش از حد، بلاتکلیفی و درک نادرست و تحریف شده از واقعیت شود.علی سلیمی: آیا اغلب خود را در هزارتوی افکار غرق میکنید و دائما هر موقعیتی را از هر زوایه ممکن مطالعه میکنید؟ در حالی که تفکر انتقادی و نگاه کردن به مسائل از ابعاد مختلف یک مهارت ارزشمند است، تفکر بیش از حد میتواند منجر به استرس بیش از حد، بلاتکلیفی و درک نادرست و تحریف شده از واقعیت شود.
-
با این ۲۰ نکته عزیزتان را از غم نجات دهید
اگر فرد مورد علاقه شما از مشکلی رنج میبرد، ممکن است فکر کند باید به تنهایی به مقابله با آن برود؛ چون نمیخواهد با مشکلاتش سر بار مردم باشد و از مردم تقاضای کمک نخواهد کرد. به او متذکر شوید بیشتر افراد تمایل دارند به او کمک کنند.
-
افراد مغرور چه ویژگی دارند؟
به راحتی میتوان بر اساس علائم مشخصی متوجه مغرور بودن یک شخص شد. اولین علامت توقع زیاد و طلبکار بودن شخص است.کسی که از همه توقع دارد و معمولا این توقع به شکلی افراطی شکل میگیرد.
-
۲۱ می؛ روز جهانی مدیتیشن
۱۰ دلیل برای اینکه عاشق مدیتیشن باشید
با یک دم عمیق به آرامی چشمانتان را ببندید، آب دهانتان را قورت دهید و فشار از روی فک و دهانتان بردارید. دستهایتان را روی شکم قرار دهید و هوا را از بینی به داخل کشیده و به حرکت دست خود و بالا آمدن شکم همزمان با تنفس توجه کنید. به آرامی هوا را از ششها بیرون دهید و توجه کنید که با بازدم شما دست به سمت پایین بر میگردد. شما به همین راحتی «مدیتیشن» کردید!
-
۴ نشانه عشق یک طرفه؛ چرا باید آن را رها کنیم؟
داستانها و فیلمنامههای بسیاری درباره عشق یک طرفه نوشته شدهاند و کوتاهترین داستانهای عاشقانه جهان را میتوان با این جملات تعریف کرد: «دوستش دارم، ولی دوستم ندارد» یا «دوستش دارم، ولی او دیگری را دوست دارد.» عشق یک طرفه علائمی مثل تپش قلب، گرمشدن گونهها یا گمکردن دستوپا هنگام دیدن معشوق را دارد، اما با حسهای ناخوشایندی مثل درد، اندوه و خجالت هم همراه است.
-
روانهای گرفتار، رواندرمانی گران
پس از گذشت 2ماه از دستور رئیسجمهوری برای شامل بیمهشدن خدمات روانشناسی و روانپزشکی، این موضوع هنوز عملی نشده است.
-
اصول احوالپرسی از بیماران صعبالعلاج
در روز جهانی بیماریهای خاص و صعبالعلاج از چگونگی معاشرت با آنها گفتیم تا کمترین آزار و آسیب به روان آنها وارد شود.
-
گرانی سلامت روان
حذف هزینه های روانشناسی از سبد خانوار/ فقط مرفهین می توانند به روانشناس مراجعه کنند
سبد خانوارها از هزینههای مشاوره و روانشناسی خالی است و تنگناهای معیشتی، صرف هزینه برای سلامت روان را در نظر اغلب شهروندان به فرآیندی غیرضروری و لاکچری تبدیل کرده، درحالیکه مطابق آمارها ۲۸درصد افراد جامعه یعنی تقریبا از هر چهار نفر ایرانی یک نفر به یکی از اختلالات روانی مبتلا است و همچنان آمار متقاضیان استفاده از خدمات مشاوره و روانشناسی در حال افزایش است.
-
بخشیدن عطای سلامت روان به لقای ویزیت گران!
اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دلایلی احساس میکنید نیاز دارید به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید، بهتر است دست نگه دارید و پیش از مراجعه به تعرفههای روانشناسی در سال ۱۴۰۲ نگاهی بیندازید!
-
مشاوره روانشناسی با قیمت لاکچری!/بیمه خدمات روانشناسی چه زمانی اجرایی میشود؟
در حالی که سال گذشته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از تحت پوشش قرار گرفتن بیمهای خدمات روانشناسی خبر داده بود،اما هنوز مردم در مراجعه به روانشناسان و مراکز مشاوره باید تعرفه بدون پوشش بیمهای پرداخت کنند و دریافت این خدمات٬با هزینههای لاکچری و گران قیمت همراه است.
-
«روانشناسان خانواده» تکیهگاهی در تلاطم ناآرامیها
نهم اردیبهشت برابر با ۲۹ آوریل روز جهانی «روانشناس و مشاور» فرصتی برای یادآوری ضرورت وجود درمانگران روان در زندگی پرهیاهوی امروز است. قشری که با تخصص خود به آرامش درون و در نتیجه زندگی با دغدغه کمتر افراد کمک میکنند. حضور آنها در کنار خانوادهها هم ضامن سلامت و زندگی بانشاط اعضای خانواده است.
-
اگر اطرافیان غرغرو دارید، بخوانید
در این مطلب ما به این پرداختیم که چرا غُر جای انتقاد موثر را میگیرد و چطور ما در تله غرزدن میافتیم..
-
چطور با فردی که دیدگاهش مخالف ماست، گفتوگو کنیم؟
اگر همسر، فرزند، دوست یا همکارمان درباره موضوعی با ما همنظر نیست، چطور با او صحبت کنیم تا بحث به بیراهه نرود؟
-
پاتک به « منفی بافها »
چطور با افراد منفی باف برخورد کنیم؟
رفتار اصولی با افرادی که همیشه جنبه منفی هر کاری را پررنگ میکنند دشوار اما ضروری و شدنی است.
-
6 تکنیک دستیابی به حال خوب
داشتن دوست کاغذی، شناخت خود، تعدیل انتظارات و ... باعث تجربه هیجانهای مثبت در زندگی خواهد شد.
-
چرا برنامههایمان را نصفه و نیمه رها میکنیم؟
سال نو همیشه برای همه ما یادآور یک شروع دوباره بوده، برای همین هر سال به اواخر اسفند و این موقعها که میرسیم کمکم به فکر برنامهریزی برای سال جدید میافتیم. کلی هم کارهای مختلف برای خودمان ردیف میکنیم که انجام بدهیم. از خواندن یک زبان خارجی گرفته تا شروع ورزش مستمر، یادگیری فتوشاپ، برنامهنویسی یا حتی درس خواندن.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خانواده موفق از دیدگاه روانشناسی
یکی از سوالاتی که در خصوص خانواده ها و روابط آن ها پیش می آید این است که خانواده موفق از دیدگاه روانشناسی چه ویژگی هایی دارند..باید اشاره کنیم نمی توان خصوصیاتی مشترک را برای تمامی خانواده ها در نظر داشت اما می توانیم به برخی ویژگی ها و نشانه هایی اشاره کنیم که نشان از خانواده ای صمیمی و با نشاط می باشد.
-
این شخصیتها سریع راه میروند
نتایج تحقیق کنونی نشان داد که بین نحوه راه رفتن یک فرد و شخصیت وی رابطه وجود دارد.
-
4 ویژگی باورنکردنی موفقها
بهتازگی، یک موسسه تحقیقاتی در کانادا، سراغ فهرست کردن ویژگیهایی از افراد موفق رفته که کمتر به آنها توجه شده است.
-
چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟
زندگی امروزی به یک جاده پرفراز و نشیب شبیه است که همه ما را با موقعیتهای دشوار و چالشبرانگیز متعددی روبهرو میکند. حقیقت این است که هیچ فرقی میان افراد مختلف وجود ندارد؛ هر یک از ما به نوعی با مشکلات خود دستوپنجه نرم میکنیم. با این حال یاد گرفتهایم که همیشه قدردان داشتههایمان باشیم؛ مثلاً بدانیم که هیچ نعمتی ارزشمندتر از سلامتی نیست. حال به نظر شما سلامتی تنها در سلامت جسم خلاصه میشود؟ آیا نداشتن بیماریهای جسمی دلیل بر سلامت کامل هر یک از ماست؟ طبیعتاً جواب این سوال «خیر» است.
-
خدمات روانشناسی بیمه میشوند/تنها 5 درصد بودجه وزارت بهداشت صرف سلامت روان می شود
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از دستور رئیس جمهوری مبنی برای تحت پوشش بیمه قرارگرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره در کشور خبر داد.
-
از گفتن این جملات سمی به خودتان دست بردارید!
اجازه ندهید افکار منفی درونی شما زندگی شما را خراب کند و به بار سنگینی تبدیل شود. اجازه دهید خودگویی مثبت با نگفتن این چیزهای مسموم به خودتان تسلط یابد.
-
روانشناسی زرد علیه روان مردم
سالها برای آرامش روح و روان مردم نسخه پیچیدند و برای تعیین تکلیف زندگی مردم نطقهای آتشین کردند. حال ِ مردم و انتظاراتشان از جامعه روانشناسی و مشاوره را هم خوب میشناختند که مخاطبانشان نظرات آنها را به گوش جان میشنیدند و جلسات مشاوره و کلیپهای سخنرانیشان بیشتر از متخصصان علم روانشناسی که سالها دود چراغ خورده بودند، مخاطب و طرفدار داشت.
-
چرا اراده میکنیم ولی شکست میخوریم؟
اگر میخواهید تغییرات شما ماندگار باشند، باید اعتقادات و باورهایتان را در آن مورد خاص تغییر دهید.
-
۵ عادت برای زندگی بهتر
کاری که روزانه انجام میدهید نشانگر آینده شخصیت شما است.
-
آیا خجالتیبودن یک نقص شخصیتی است که باید نگرانش باشیم؟
چند واقعیت درباره خجالتیبودن که باید دانست
«خجالتیها را میتوان همه جا دید؛ در محله، مدرسه، مهد کودک، دانشگاه، محل کار و هر مکانی که افراد در آن جمع میشوند. بچههای خجالتی هم زیادند و حتی خودمان ممکن است پدر یا مادر یکی از این بچهها باشیم اما آیا خجالتیبودن یک نقص شخصیتی است که باید نگرانش باشیم؟
-
«انحصارطلبی» روانشناسان را هم مهاجر کرد/32 هزار فارغ التحصیل روانشناسی بیکار و در انتظار اخذ پروانه
«موج مهاجرت روانشناسان به کشورهای ترکیه و آلمان» اتفاق تازه، اما قابل پیش بینی که چند روز پیش از سوی احمدرضا فتوت، عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان شد، آن هم در شرایطی که هزاران فارغ التحصیل و دکتری این رشته سال هاست که پشت درهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران ماندهاند.
-
6 باور غلط که محصول روانشناسی زرد است
روانشناسی زرد؛ خیلی خوب است، برای اینکه خودتان را گول بزنید
روانشناسی زرد یا همان روانشناسی عامهپسند، اصطلاحی است که دربرگیرنده مفاهیم، درمان و تکنیکهای روانشناسی است که چندان بار علمی ندارند و محبوبیت خود را صرفا از طریق کتابها، برنامههای تلویزیونی یا وبلاگها به دست آوردهاند.
-
چگونه از احساس تنهایی رها شویم؟
تنهایی، احساسی است که بیشتر مردم آن را تجربه میکنند اما با گامهای بسیار ساده میتوان این احساس را از خود دور نگه داشت.
-
روی دکه روانشناسی زرد؛ ریشههای جاذبه و علل دافعه
روانشناسی زرد مفهومی است که برخی افراد برای رد کردن نظریههای ساده روانشناسی که عوام پسندانه است به کار میبرند، اما آیا درواقع مفهومی به نام روانشناسی زرد وجود دارد و سودمند است یا افراد به این وسیله از درمان فاصله میگیرند.