-
جهنم شغلی که وزارت بهداشت ساخته
نظام درمانی ایران؛ مَسلَخی برای پزشکان جوان
طبق گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، سرانه پزشک عمومی در حال حاضر ۱۳ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. درحالیکه این رقم در کشورهای پیشرفته حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ پزشک است. وضعیت سرانه پزشک متخصص از این هم نگرانکنندهتر است. به طوری که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در کشور تنها ۶۲ پزشک متخصص داریم. این آمار برای کشورهای اروپایی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ پزشک و برای کشورهای منطقه ۱۴۳ پزشک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
-
پیامد پیروی از دستورات طبیبان غیرحرفهای
مسائل بهداشتی، گسترهای وسیع دارند و با توجه به پیشرفت سریع علم، هر روز نکات بهداشتی دقیقتر و شاید متفاوتی ارائه میشود. تازههای سلامت از جذابترین رویدادهای موردعلاقه همگان است. از این رو با گسترش شبکههای فراگیر، هر روز با پدیدهای تازه در جهت سلامتی، زیبایی و جوانی بیشتر روبهرو میشویم.
-
افت کیفیت تحصیلی دانش آموزان ایرانی
ارزیابی تطبیقی عملکرد دانشآموزان یک رشد کمی بدون کیفیت را نشان میدهد و این نشان از گسترده شدن فقر و همچنین کیفیت پایین آموزش در عموم مدارس کشور است.
-
دستاورد یک پویش جمعی
بنابر اعلام مرکز مدیریت راههای کشور، در بازه زمانی اجرای طرح سفرهای نوروزی (۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه) ۴۵ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۶۸۳ وسیله نقلیه در سطح محورهای بین شهری کشور تردد کردهاند.
-
قارچهای فریبنده: زیبایی که میتواند مرگبار باشد
در حالی که بهار به طبیعت رونق میدهد، برخی از قارچها که در ظاهر جذاب و بیضرر به نظر میرسند، تهدیدی جدی برای سلامت انسانها به شمار میروند. کارشناسان غذا و دارو هشدار میدهند که تنها با اعتماد به ویژگیهای ظاهری نمیتوان تفاوت قارچهای سمی و خوراکی را تشخیص داد، و مصرف این قارچهای فریبنده ممکن است به مسمومیت شدید یا حتی مرگ منجر شود.
-
کمپین روز جهانی سلامت 2025:
سلامت مادران و نوزادان، شروعی سالم برای آیندهای امیدبخش
در آستانه روز جهانی سلامت 2025، کمپینی با شعار «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش» آغاز شد. این کمپین یک ساله با تمرکز بر سلامت مادران و نوزادان، از دولتها و جوامع جهانی میخواهد تا برای پایان دادن به مرگهای قابل پیشگیری در مادران و نوزادان اقدام کنند و سلامت زنان را در اولویت قرار دهند.
-
شیدایی بهاری: بیماری روانی که با آغاز فصل بهار بازمیگردد
با شروع فصل بهار، برخی افراد ممکن است با علائم شیدایی روبهرو شوند؛ اختلالی که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار میشود. این بیماری که اغلب با شادی و خوشبینی افراطی همراه است، در صورت عدم درمان میتواند تاثیرات منفی زیادی بر زندگی فرد داشته باشد.
-
روحیه خوب، واکسن بهتر؛ تاثیر مثبت احساسات بر اثربخشی واکسنها
مطالعات جدید نشان میدهند که داشتن روحیه مثبت پیش از دریافت واکسن میتواند اثربخشی واکسنها را افزایش دهد. این کشف جدید ممکن است به طراحی روشهای درمانی نوینی منجر شود که هدفشان تقویت روحیه افراد پیش از تزریق واکسن باشد تا پاسخ ایمنی بدن بهتر شود.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
لیست لوازم بهداشتی و ضروری برای سفر با قطار به مشهد
سفر با قطار به مشهد، تجربهای خاص و پر از آرامش است؛ اما برای اینکه این سفر واقعاً بدون دردسر و آسوده باشد، همراه داشتن وسایل بهداشتی ضروری اهمیت زیادی دارد. مخصوصاً اگر مسیر طولانی باشد یا با کودکان و سالمندان سفر میکنید، رعایت نکات بهداشتی میتواند کیفیت سفرتان را چندین برابر بهتر کند.
-
دردسرهای کودکان اتیسم
نگرانی از آینده، دغدغه بسیاری از مادرانی است که فرزندشان با اتیسم روبهرو هستند و به سن نوجوانی رسیدهاند. حمایتهای اجتماعی و حرفهآموزی به موضوع مبهمی تبدیل شده است؛ «نبود بستر مناسب برای اشتغال و مشارکت اجتماعی، نهتنها حق این افراد را از بین میبرد، بلکه فشار مضاعفی بر خانوادههایشان تحمیل میکند.
-
معاون پارلمانی رئیسجمهوری از دولت اخراج شد
پروندهای که در سکوت فراموش شد؟
در حالی که بسیاری از مردم کشور هنوز با فشارهای اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند و انتظار پاسخگویی و شفافیت از مسئولان دارند، خبر سفر تفریحی یکی از مدیران دولتی به قطب جنوب در ایام نوروز، واکنشهای زیادی را به همراه داشته است. این در حالیست که هنوز افکار عمومی منتظر شفافسازی درباره پروندهای مهم و پرابهام در بیمارستان ولیعصر تبریز هستند؛ جایی که طبق گزارشها، بهجای داروی شیمیدرمانی، آب مقطر به بیماران تزریق شده است. آیا زمان آن نرسیده که پاسخگویی و مسئولیتپذیری، بهجای سفرهای پرهزینه، در اولویت مسئولان قرار گیرد؟
-
سکوت مسوولان دانشگاه تبریز درباره خودکشی دکتر نرگس محمدپور
خودکشی تلخ دکتر نرگس محمدپور باز هم صدای اعتراض رزیدنتها را بلند کرد
پس از خودکشی دکتر نرگس محمدپور، رزیدنت سال چهارم زنان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه با صدور بیانیهای رسمی، خواستار رسیدگی فوری به شرایط بحرانی رزیدنتها، اصلاح ساختار معیوب نظام رزیدنتی و پاسخگویی مسئولان دانشگاهی و وزارت بهداشت شد.
-
آبله مرغان؛ تهدید بهاری که نباید آن را دست کم گرفت
با آغاز فصل بهار، شیوع بیماریهای ویروسی در میان مردم افزایش مییابد و یکی از شایعترین این بیماریها، آبله مرغان است. این بیماری که معمولاً در کودکان مشاهده میشد، به دلیل تغییرات در الگوهای ابتلا، اکنون بیشتر در بزرگسالان مشاهده میشود. متخصصان بهداشت، در این خصوص توصیههای مهمی برای پیشگیری و درمان این بیماری دارند.
-
نقش تجربههای کودکی در زندگی آینده
افراد اغلب تحت تاثیر تجربههای دوران کودکی خود قرار دارند. پس میتوان به جرات گفت که احساسات دوران کودکی نقش بسزایی در دوران بعدی زندگی یعنی بزرگسالی دارد.
-
سازمان ملل؛ کاهش کمکهای بینالمللی ممکن است روند کاهش مرگومیر مادران باردار را معکوس کند
سازمان ملل متحد هشدار داده است که کاهش بودجه کمکهای انسانی و توسعهای میتواند موجب بازگشت به وضعیت پیشین در کاهش مرگومیر مادران باردار شود. گزارشها نشان میدهند که پیشرفتهای اخیر در این حوزه کُند شده و بسیاری از کشورها با بحرانهای انسانی، در معرض آسیبهای بیشتری قرار دارند.
-
جلوگیری از آسیبهای پوستی با ضدآفتاب؛از کودکی شروع کنید
متخصصان پوست هشدار میدهند که بیش از ۸۰ درصد آسیبهای پوستی در بزرگسالی ناشی از قرارگیری مکرر در برابر نور خورشید در دوران کودکی است. استفاده منظم از کرمهای ضدآفتاب، بهویژه برای کودکان، نهتنها از سرطان پوست پیشگیری میکند، بلکه از پیری زودرس و دیگر مشکلات پوستی نیز جلوگیری مینماید.
-
راهکاری برای ارزان شدن خدمات سلامت
نظام سلامت کشور در سالهای اخیر با چالشهای متعددی روبهرو بوده که از مهمترین آنها میتوان به آشفتگی در حوزه مدیریت هزینههای حوزه سلامت اشاره کرد. کاهش سهم سلامت در تولید ناخالص ملی وفشارهای اقتصادی ناشی از تورم در سال های اخیر باعث شده تا حدود۶۰ درصد هزینههای درمانی ازجیب مردم تأمین شود.
-
راهکارهای سلامتی در بهار
تجربه نشان داده که گرم و سرد شدن هوای بهاری و نوع لباس پوشیدن و تعریق کودکان، در بروز و شدت بیماری میتواند تأثیرگذار باشد.
-
آنچه درباره ویروس دست،پا و دهان باید بدانید
بیماری دست، پا و دهن، یک بیماری ویروسی است که بهدلیل ویروسهایی از خانواده انتروویروسها و کودکسالی ویروس بهوجود میآید و منتقل میشود؛ انتقالی که بیشتر از طریق ترشحات گوارشی و تنفسی و دست زدن به ضایعات ایجاد شده، شکل میگیرد.»
-
سایه بلند بحران پیری جمعیت بر کشور
ما تا سال ۱۴۸۰به هیچ وجه جمعیتمان به عدد ۳۵ و ۴۰ میلیون که برخی مطرح کردهاند، نخواهد رسید. فکر میکنم که مشاوران مسئولان یک تکلیف بسیار مهمی دارند، اگر این دادهها درست عنوان نشود، آمار غلطی منتشر میشود و این داده نادرست هم منجر به تصمیمگیری و سیاستگذاری غلط خواهد شد.
-
نسخهای تازه برای غذای سالمندان؛ وزارت بهداشت برنامه ملی جدیدی را آغاز کرد
وزارت بهداشت با هدف بهبود وضعیت تغذیه سالمندان در مراکز نگهداری، برنامهای ملی را از سال ۱۴۰۳ آغاز کرده است که شامل تدوین استانداردهای ویژه برای تغذیه سالمندان، آموزش پرستاران و کارشناسان تغذیه، و ارائه مکملهای غذایی متناسب با نیازهای خاص آنان است. این برنامه از سال ۱۴۰۴ به صورت سراسری در تمام کشور اجرا خواهد شد.
-
توصیههای طب ایرانی در زمانبندی مصرف غذا
زمان مصرف وعدههای غذایی اهمیت ویژهای در سلامت افراد دارد.
-
خاک هرمز را در شیشه کردند
براساس گزارشهای مردمی، حجم زیادی از خاک از مسیرهای فرعی و درون کولهپشتیها از جزیره هرمز خارج شده و نظارت مؤثری از سوی مسئولان گردشگری و محیطزیست جزیره اعمال نشده است.
-
رئیس بیمارستان شهید رجایی:
کرونا و استرس شدید عوامل مؤثر در ایست قلبی
رئیس مرکز قلب و عروق شهید رجایی از تأثیرات بلندمدت کرونا بر سلامت قلبی و عروقی صحبت کرد و هشدار داد که استرس شدید میتواند عامل مرگ ناگهانی و ایست قلبی باشد. وی همچنین به رد شایعات درباره ارتباط واکسن کرونا با ایست قلبی پرداخت و تأکید کرد که مشکلات کرونا در جریان خونی و سلامت عمومی درازمدت ممکن است به مشکلات قلبی منجر شود.
-
۲۰ خوراکی برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن
ریزش مو یکی از مشکلات رایج است که به دلایل مختلفی از جمله کمبود مواد مغذی ایجاد میشود. بسیاری از خوراکیها میتوانند به تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن کمک کنند.
-
وزیر بهداشت: تامین منابع پایدار، نیاز حیاتی برای سلامت کشور
وزیر بهداشت با تأکید بر اهمیت برنامهریزی راهبردی در نظام سلامت، توسعه پزشک خانواده، پیشگیری از بیماریها و تامین منابع پایدار را از اولویتهای اصلی کشور دانست و بر لزوم توجه به حقوق و پرداختیهای کادر درمانی تأکید کرد.
-
ترکیبی که سرعت پیری را کند میکند
تحقیقات جدید نشان میدهد که چگونه ترکیب ساده ویتامینD، اسیدهای چرب امگا 3 و فعالیت بدنی منظم ممکن است به کاهش سرعت پیرشدن بدن کمک کند.
-
هوای تهران همچنان در شرایط قابل قبول؛ شاخص آلایندهها در حد مجاز
براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای پایتخت در ۱۸ فروردینماه در وضعیت قابل قبول قرار دارد و میزان آلایندهها در حد استاندارد است.
-
پرستاران در سال ۱۴۰۴؛ تغییرات مثبت در حقوق و شرایط شغلی
سال گذشته برای پرستاران با چالشهای معیشتی و اعتراضات همراه بود، اما سال جدید نوید بهبودهایی در شرایط شغلی و حقوقی این قشر دارد. معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش تعرفهها، بهبود شرایط اضافه کاری و تأمین بودجه بیشتر برای پرستاران خبر داد.
-
چرا ضدآفتاب از نان شب هم برای کودکان ضروری تر است؟
دکتر محمدرضا سبحان، متخصص پوست ضمن اشاره به نکتههای بالا، با تأکید بر اینکه استفاده از ضدآفتاب برای کودکان هم ضرورت دارد، میگوید: نور مستقیم خورشید عامل اصلی بسیاری از سرطانهای شایع پوستی است و اشعه ماوراء بنفش (UV) موجود در نور خورشید، نقش مهمی در ایجاد و گسترش سرطانهای پوست دارد.