-
آخرین وضعیت بروز سرخجه در کشور/ افزایش موارد بیماری طی ۸ سال گذشته
سرخجه از بیماریهای ویروسی است که گرچه قدرت سرایتپذیری آن کمتر از سایر بیماریهای دوران کودکی بخصوص سرخک است، اما هر چند سال یکبار همهگیریهای بزرگ بیماری بخصوص در مراکز تجمعی مشاهده میشود.
-
تولید منحصربه فردترین داروی درمان «سالَک» توسط محققان ایرانی
کرم «لیش.جی.وان» دستاورد دانشمندان ایرانی است و هیچ نمونهای در کشورهای دیگر ندارد. این دارو علاوه بر اثر انگل کشی، خاصیت تقویت کنندگی سیستم ایمنی و ترمیم اسکار به جا مانده از بیماری را هم دارد.
-
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد؛
با گرم شدن هوا مراقب وبا باشید/ راههای انتقال بیماری وبا
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه گرم شدن هوا شرایط را برای رشد میکروب وبا فراهم میکند، گفت: در صورت ابتلا به وبا سریعا به پزشک مراجعه کنید.
-
چگونه«وبا» نگیریم؟
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه گرم شدن هوا شرایط را برای رشد میکروب «وبا» فراهم میکند، گفت: در صورت ابتلا به این بیماری سریعا به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که تاخیر در روند درمان خطر جانی به دنبال دارد.
-
پشه هایی که ناقل بیماری سالک در اصفهان هستند
مسئول گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: در مناطق سالک خیز استان اصفهان پشه خاکیهای تحت عنوان "فلبوتوموس پاپاتاسی" ناقل سالک هستند.
-
سابقه ۱۰۰ ساله انستیتوپاستور ایران در کنترل بیماریهای عفونی؛
اصفهان؛ کانون مهم «سالک» در کشور
عضو هیات علمی بخش انگل شناسی انستیتوپاستور با اشاره به اقدامات این انستیتو برای کاهش مواجهه با انگل"لیشمانیا" (عامل بیماری سالک)، گفت: باکتریهای روده پشه خاکی میتوانند به عنوان تعدیل کننده پاسخهای ایمنی میزبان در مواجهه با انگل لیشمانیا عمل کنند.
-
(تصاویر) جولان «سالَک» در شیراز
خانههایی که در بافت تاریخی شیراز خراب و به حال خود رها شدهاند، کانون گسترش پشههای خاکی سالک در این منطقه از شهر به ویژه محله «سنگ سیاه» شیراز شده است.
-
مرگ مرد بابلی بر اثر حمله شغال
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از مرگ مرد میانسال بابلی به دلیل ویروس هاری ناشی از حمله شغال خبر داد و گفت: وی برای دریافت واکسن هاری به مرکز بهداشت بابل مراجعه ننمود.
-
همزمان با فصل گرما هشدار داده شد
شناسایی ۱۰ مبتلا به تب کریمه کنگو؛ امسال/تاکید بر خودداری از ذبح سنتی دام در عید قربان
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت:۱۰ مورد مبتلا به CCHF از ابتدای سال تاکنون در کشور شناسایی شدند که چهار مورد در استان یزد، دو مورد استان خوزستان، یک مورد اردبیل، یک مورد فارس، یک مورد گیلان و یک مورد هم در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
-
زگیل تناسلی تهدید جدی سلامت جامعه جوان/ احتمال سونامی سرطان در نواحی خصوصی بدن
آلودگی با نوعی ویروس موسوم به پاپیلومای انسانی که از طریق روابط جنسی انتقال میابد، میتواند عامل مهمی در بروز سرطان دستگاه تناسلی در سنین جوانی محسوب شود و بدین ترتیب سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان تخمدان و... شیوع بیشتری پیدا می کند.
-
آخرین وضعیت شیوع جذام در ایران / شناسایی ۷ مبتلای جدید در ۱۴۰۱
تا پایان سال ۱۴۰۱ جمع تزایدی موارد ثبت شده جذام در کشور به ۱۱ هزار و ۹۰۶ مورد رسید که از آن میان ۸۹۸۶ مورد بهبود یافته و ۲۵۰۳ مورد فوت شدهاند.
-
روند کاهشی بروز سالک در کشور طی ۱۴۰۱ / مهمترین کانونهای شناخته شده بیماری
بیماری سالک به دلیل شیوع فراوان و پراکندگی آن در نقاط مختلف کشور دارای اهمیت زیادی است که خوشبختانه میزان بروز آن در سال ۱۴۰۱ به کمتر ۱۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
-
بیماری ایکس، مرگبار و فراگیر
سازمان بهداشت جهانی فهرست کوتاهی از «بیماریهای اولویتدار» را که میتوانند باعث همهگیری مرگبار بعدی شوند، فراهم کرده است. بسیاری از این بیماریها برای ما شناخته شدهاند مثل ابولا، سارس و زیکا که پیشتر اتفاق افتادهاند. اما تازهترین بیماری نامی وحشتناک دارد: «بیماری ایکس».
-
یک بیماری قابل انتقال از ورزشکاران به دیگران در تابستان
یک عارضه پا در تابستان که تعریق زیاد است می تواند از ورزشکاران به دیگران سرایت کند.
-
افزایش ۱۰ برابری ابتلا به مالاریا در بلوچستان
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: ترددهای غیرمجاز عامل اصلی افزایش شمار مبتلایان به مالاریا در جنوب سیستان و بلوچستان است بطوریکه هماینک شاهد افزایش بیشاز ۱۰ برابری ابتلا به این بیماری هستیم.
-
یافته محققان آلمانی؛
ویروس آبله میمونی روی سطوح تکثیر می شود
اکثر موارد آبله میمونی از تماس پوستی به پوست سرایت میکند، اما طبق یک مطالعه جدید، ممکن است با لمس سطح آلوده در خانه یا اتاق بیمارستان هم ویروس منتقل شود.
-
مردم با شروع فصل گرما مراقب شیوع تب کریمه کنگو باشند
مدیر مرکز بحران شهرستان کاشان گفت:خطر بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) همزمان با آغاز فصل گرما و شروع زاد و ولد و فعالیت کنهها در کاشان بیشتر میشود.
-
وبا، بیماری روزهای گرم سال
وبا یک بیماری گوارشی است که بر اثر نوشیدن آب غیر بهداشتی، خوردن میوه و سبزیجات آلوده و تماس با فرد مبتلا میتواند بروز پیدا کند و سلامت فرد را به شکل جدی بهخطر بیندازد، در این مطلب با علایم و راههای پیشگیری از آن آشنا میشویم.
-
هشدار! احتمال ابتلا به زگیل تناسلی با قلیان کشیدن
واکسن ایرانی زگیل تناسلی کارایی لازم را ندارد
متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره آمار 11 درصدی ابتلای ایرانیان به HPV ، گفت:« متاسفانه هنوز واکسن HPV وارد برنامه واکسیناسیون کشوری نشده است.این واکسیناسیون باید از طریق سیستم های بهداشتی سراسر کشور و عمدتا از طریق مدارس و خانه های بهداشت انجام شود که متاسفانه در کشورمان برنامه واکسیناسیون ملی در برابر این ویروس را نداریم و چندین بار دولت برای این کار تصمیم گرفته است اما هنوز سیستم مدیریت بهداشتی در کشور نتوانسته است آن را اجرایی کند. درباره غربالگری نوع دوم نیز متاسفانه بااینکه دستورالعمل برنامه غربالگری با انجام تست ویروس HPV چندین بار نوشته شده است ولی هنوز اجرایی نشده است.»
-
سازمان ملل: وبا جان بیش از یک میلیارد نفر را تهدید میکند
سازمان ملل متحد (UN) اعلام کرد که جان بیش از یک میلیارد نفر در ۴۳ کشور جهان به دلیل گسترش وبا در خطر است.
-
هشدار سازمان دامپزشکی؛ افزایش شمار مبتلایان تب کریمه کنگو
سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو در کشور اعلام کرد: مردم توصیههای بهداشتی در رابطه با تب کریمه کنگو را رعایت کنند، تا امروز ابتلای ۵ نفر به تب کریمه کنگو گزارش شده است.
-
معاون بهداشت علوم پزشکی اهواز عنوان کرد
شناسایی ۴ بیمار مبتلا به "مالاریا" در خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از شناسایی موارد بیماری مالاریای وارد شده به استان خبر داد.
-
مرگبارترین جانور جهان برای انسانها
از میان همه جانوران روی زمین، یک حشره عامل بیشترین تعداد مرگومیر سالانه در انسانها است.
-
وضعیت اضطراری جهانی در مورد آبله میمون پایان یافت
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت طی یک نشست خبری اعلام کرد که وضعیت اضطراری جهانی در مورد ویروس آبله میمون پایان یافته است.
-
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
فعلا طغیانی از «وبا» نداریم / از روان آبها استفاده نکنید
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه فعلا طغیانی از بیماری وبا در کشور گزارش نشده است، راههای پیشگیری از این بیمار را تشریح کرد.
-
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
۲۰۰ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شد/ انجام واکسیناسیون به موقع کودکان
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دی ماه سال گذشته تاکنون حدود ۲۰۰ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده و بسیاری از آنها در گروه سنی زیر ۱۰ سال قرار دارند.
-
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت توضیح داد
علائم تب کریمه کنگو/ نحوه پیشگیری از این بیماری
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح علائم ابتلا به تب کریمه کنگو، گفت: تب کریمه کنگو از بیماریهایی است که هر سال تعدادی از موارد آن مشاهده میشود و بنابراین باید موازین بهداشتی را جهت پیشگیری از این بیماری رعایت کرد.
-
آغاز مقابله روزانه با "وبا" از خردادماه / سرم و آنتیبیوتیک دپو شده است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، ضمن اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در آستانه فصل گرم سال در جهت مقابله با موارد احتمالی وبا در کشور، گفت: این بیماری اساسا با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم جمع آوری فاضلاب نامناسب ارتباط دارد.
-
علائم اولیه بیماری تب کریمه کنگو مانند کروناست/ ۱۰ مبتلا در سال گذشته جان باختند
رئیس گروه بیماریهای بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۰ مورد به دلیل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سال گذشته جان خود را از دست دادهاند، گفت: علائم اولیه این بیماری مانند بیماری کرونا است و شامل تب، سردرد و بدن درد است.
-
از سوی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
مرگ یک نفر به علت ابتلا به تب کریمه کنگو تکذیب شد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون موردی از ابتلا انسان به تب کریمه کنگو در این استان مشاهده و گزارش نشده و خبر مبنی بر مرگ یک نفر به دلیل ابتلا به این بیماری در مازندران کذب است.