-
روتاویروس طغیان نکرده؛ نگران نباشید
انگار ویروسها قصد ندارند دست از خبرسازی بردارند. سه سال است که کرونا خبرساز است و گاهی در صدر و گاهی در لابهلای خبرها همچنان خودنمایی میکند، این روزها هم که ویروس کرونا در کشورمان روندی نزولی را در پیش گرفته «روتاویروس» خبرساز شده و بیش از همهجا در فضای مجازی غلغله بهپا کرده است.
-
ویروس ناشناخته کودکان
روایتی از ویروسی که در یک ماه گذشته گریبان نوزادان و خردسالان را گرفته اسهال و استفراغ و کمآبی شدید از نشانههایش است.
-
سازمان بهداشت جهانی تایید کرد؛
سرخک و سرخجه در ایران ریشهکن شد
سازمان جهانی بهداشت به دنبال ارسال گزارش پیشرفت سالانه توسط کمیته ملی تایید حذف سرخجه و سرخک در ایران به کمیته مستقل منطقه ای این سازمان و در پی بررسی جزئیات و داده ها ی مربوط به سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، ریشهکنی سرخجه و سرخک در ایران را تایید کرد.
-
آبله مرغان تا چند روز واگیر دار است؟
آبله مرغان (که از نظر پزشکی با نام واریسلا شناخته می شود) توسط ویروسی به نام ویروس واریسلا-زوستر ایجاد می شود که به سرعت و به راحتی از فردی که آلوده است پخش می شود.
-
چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم؟
آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟
آبله مرغان (که از نظر پزشکی با نام واریسلا شناخته می شود) توسط ویروسی به نام ویروس واریسلا-زوستر ایجاد می شود و به سرعت و به راحتی از فردی که آلوده است پخش می شود.
-
شیوع ویروس "ماربورگ" / هشدار کشورهای عربی درباره سفر به تانزانیا و گینه استوایی
وزارت بهداشت گینه استوایی اعلام کرد که تعداد قربانیان ویروس ماربورگ که از دو ماه پیش در این کشور آفریقایی و تانزانیا شیوع پیدا کرده است، به ۱۰ مورد تایید شده رسیده است.
-
افزایش موارد سرخک در کشور در سال جاری
رییس آزمایشگاه ملی آنفلوآنزا و سرخک با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ موارد سرخک در کشور افزایشی بوده است، گفت: با اینکه در ایران سرخک را حذف کردهایم، اما ژنوتایپهای جدید آن از برخی کشورهایی همسایه مانند افغانستان و پاکستان وارد کشور ما میشوند.
-
شایعترین علائم ماربورگ
دوره نهفتگی بیماری ویروسی ماربورگ - مدت زمانی که طول میکشد تا علائم ظاهر شوند ـ از دو تا ۲۱ روز متغیر است.
-
آیا «ماربورگ» به اندازه کووید مسری است؟
متخصصان تاکنون موفق نشدهاند میزان دقیق مسری بودن ویروس «ماربورگ» را که اخیرا در برخی نقاط آفریقا شناسایی شده، تعیین کنند.
-
بیماری «ماربورگ» واکسن دارد؟
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگویند: در حال حاضر هیچ واکسن تاییدشدهای برای درمان عفونت ناشی از ویروس "ماربورگ" که عامل نوعی تب خونریزیدهنده است، وجود ندارد.
-
چرایی افزایش بروز مالاریا در کشور طی ۶ ماه نخست امسال
مالاریا یک بیماری حاد و مزمن است که به دنبال گزش پشه آنوفل ماده و انجام خونخواری از فرد بیمار، انگل مالاریا در بدن پشه تکثیر پیدا میکند و به دنبال گزش فرد سالم، تعدادی انگل مالاریا همراه با بزاق پشه وارد جریان خون میشود. پس از آن چرخه شیزوگونی خونی آغاز میشود و به حدی میرسد که لرز، تب و سایر نشانههای بالینی را ایجاد میکند.
-
ویروسی که ترسناک نیست اما تزریق واکسن آن ضرورت دارد
HPV (Human Papillomavirus) شایع ترین ویروسی است که از راه تماس جنسی منتقل می شود. این ویروس ضایعات مختلف به روی پوست و ناحیه مخاط ایجاد می کند و معمولا به شکل زگیل خودش را نشان می دهد؛ اغلب این ضایعات مخاط دهان، حلق، حنجره و ناحیه ژنیتال و مقعد را درگیر می کنند.
-
دستاورد جدید محققان؛
احتمال درمان بیماران HIV با سلول های بنیادی تا ۱۰ سال آینده
مردی برای درمان سرطان خود تحت پیوند سلولهای بنیادی قرار گرفت، شواهد قوی نشان می دهد که این روش HIV او را نیز درمان کرده است.
-
افزایش بروز "حصبه" در شش ماه نخست امسال / علائم بیماری چیست؟
میزان شیوع موارد مشکوک، محتمل و قطعی تیفوئید طی شش ماه اول امسال حدود ۳۷ درصد نسبت به میانگین تعداد موارد گزارش شده طی مدت زمان مشابه در هفت سال گذشته (۶ ماه ابتدای سالهای ۱۳۹۴ لغایت ۱۴۰۰ ) افزایش یافته است.
-
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
۷۲۷ بیمار مبتلا به هپاتیت در کشور شناسایی شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ در مجموع ۷۲۷ مورد بیمار مبتلا به هپاتیت A و E شناسایی و گزارش شده که نسبت به ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد افزایش داشته است.
-
تبخال از طریق استفاده از حوله های شخصی دیگران منتقل می شود؟
یک متخصص داخلی گفت: افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند در زمان های خاص ممکن است مبتلا به ویروس تبخال شوند.
-
آبله مرغان از چه طریقی منتقل میشود؟
آبله مرغان یک عفونت ویروسی است که باعث تب و بثورات خارش دار در سراسر بدن می شود.
-
جزئیات اقدامات "خانه حشرات" انستیتو پاستور ایران
افزایش بی سابقه موارد مالاریا در ایران از سال ۱۴۰۰
حدود ۲۲ سال قبل گروه تحقیقات مالاریا و ناقلین انستیتو پاستور ایران پایه گذاری شد؛ از آنجایی که یکی از رسالتهای مهم انستیتو پاستور ایران کنترل و پایش بیماریهای عفونی از طریق پیشگیری و درمان است، اهداف تشکیل این بخش مبارزه با بیماری مالاریا، با تکیه بر تحقیق و توسعه کاربردی و همگام با استراتژیهای توصیه شده سازمان جهانی بهداشت، قرار گرفت؛ به شکلی که این بخش همواره برای کنترل و حذف مالاریا فعال بوده است...
-
چرایی پابرجایی بقایای آسایشگاه و محله جذامیان
شناسایی ۷ بیمار مبتلا به جذام/ بهبودی بیماران جذامی بعد از یکسال درمان
رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با بیان اینکه ۹۵ درصد آحاد بشر و به تبع آن ایرانیها نسبت به بیماری جذام مصونیت ذاتی دارند و هرگز به این بیماری مبتلا نمیشوند، گفت: در سال گذشته تنها ۷ نفر مبتلا به جذام در کشور شناسایی شده اند.
-
زنگ هشدار برای پشه آئدس
با توجه به هشدار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره شیوع پشه آئدس به بررسی بیماری منتقل شونده از این پشه( تب دنگی) پرداختیم عبدالجبار ذاکری، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره شیوع پشه آئدس هشدار داده و گفته است: «موظف هستیم موضوع آئدس را به عنوان یک زنگ خطر برای استان و کشور اطلاع رسانی کنیم چرا که در صورت کم توجهی سایر دستگاههای متولی و بروز بیماریهای منتقله از پشه مهاجم آئدس از جمله تب دنگی موج عظیمی از همه گیری در کشور ایجاد میشود.»
-
پشه آئدس زنگ خطری برای کشور است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: پشه آئدس را به عنوان یک زنگ خطر برای استان و کشور اطلاع رسانی کنیم.
-
عمده مبتلایان در سنین ۲۰ تا ۲۶ سال
شناسایی ۳۶۷ مبتلا به وبا؛ امسال
در سال جاری به دنبال وقوع طغیان بیماری وبا در برخی کشورهای همجوار، ۳۶۷ مورد ابتلا به این بیماری در کشور ما نیز گزارش شده است که عمده مبتلایان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۶ سال و عموما مذکر بودهاند.
-
جزئیاتی درباره شیوع بیماری "دست و پا و دهان" / کودکان اصلیترین میزبان ویروس
یک فوق تخصص عفونی کودکان ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص بیماری «دست و پا و دهان»، گفت: با توجه به اینکه انتقال بیماری از طریق قطرات تنفسی و ترشحات گوارشی است، خانواده باید به بچههایی که آموزشپذیر هستند، آموزش دهد که در مهد کودک از وسایل شخصی خود استفاده کنند و اگر خانوادهای هم متوجه ابتلای فرزند خود به این بیماری شدند، کودک را به مهدکودک و مدرسه نفرستند.
-
«آبله میمونی » یا بیماری « دست و پا و دهان » ؟
بیماری دست و پا و دهان یک بیماری ویروسی است که در کودکان زیر 10 سال شیوع دارد و از طریق مخاط دهان،ترشحات تنفسی و مدفوع انتقال می یابد و بسیاری علایمش را با آبله میمونی اشتباه می گیرند.
-
یک بیماری جدید به اسم «دست،پا و دهان» شیوع پیدا کرده؟/ توضیحات یک متخصص
بیماری «دست، پا، دهان» بیشتر کودکان را درگیر میکند، عامل ویروسی دارد و از ویروسهای در گردش محسوب میشود، این ویروس با ایجاد مشکلات پوستی همراه با تب و بیاشتهایی و خستگی است که بیشتر در کودکان دیده میشود اما ممکن است بزرگسالان هم درگیر شوند.
-
روش های پیشگیری و درمان هاری
هاری یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که باعث التهاب پیشرونده و کشنده مغز و نخاع می شود
-
یک مقام وزارت بهداشت اعلام کرد:
ایران در آستانه گواهی حذف بیماری مالاریا
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای منتقله به وسیله ناقلین گفت: ایران در چهار سال گذشته مورد مثبت مبتلا به بیماری مالاریا نداشته است از این رو در آستانه گواهی حذف بیماری مالاریا قرار دارد.
-
ویروس ابولا در بدن چکار میکند؟
شیوع بیسابقه بیماری ابولا در غرب آفریقا مربوط به سویه ویروسی میشود که قدرت فوقالعادهای در غلبه بر میزبان دارد.
-
چرا مدام تبخال میزنم؟
دو نوع تبخال وجود دارد. HSV-1 روی دهان و صورت شما تأثیر می گذارد. HSV-2 بر ناحیه تناسلی شما تأثیر می گذارد. هنگامی که فردی به تبخال مبتلا می شود، یک بیماری مادام العمر است.
-
هشداری درباره ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کرمانشاه با اشاره به کشندگی بالای آنفلوآنزای پرندگان، هشدار داد: مردم هرگونه مرگ و میر دسته جمعی پرندگان را سریعا به مراکز و پایگاههای بهداشت گزارش کرده و به لاشه پرندگان مرده نزدیک نشوند.