طرح انتقال آب
-
تکرار تجربه دریاچه ارومیه؛ مردم تنکابن واقعا نمی ترسند؟
انتقال آب رودهای "دوهزار" و "سههزار" خیانت به محیط زیست، مردم و دریاچه خزر
سلامت نیوز : با شدت گرفتن زمزمه های انتقال آب رودخانه های "دوهزار" و "سه هزار" در استان مازندران به مقصد استان های قزوین، البرز و تهران، دکتر خدیجه گلین مقدم مدیر "کمپین مردمی نه به انتقال آب خزر" با نگارش یادداشتی آن را خیانتی بزرگ به مردم تنکابن، دریاچه خزر، محیط زیست و استان های مقصد خواند.
-
در تداوم ابرپروژه «غدیر» برای آبرسانی پایدار به شمالشرق خوزستان انجام میشود
اجرای طرح فدک برای تأمین آب شرب پایدار 720هزار خوزستانی
پس از بهرهبرداری از ابرپروژه آبرسانی غدیر که آب شرب پایدار را برای 18 شهرستان غرب و جنوب خوزستان تأمین میکند، در فاصلهای کوتاه عملیات اجرایی طرح «فدک» به منظور آبرسانی به شمالشرق خوزستان نیز کلید خورد تا دسترسی به آب سالم برای ۷۲۰ هزار نفر در این منطقه فراهم شود.
-
راهکارهایی برای مدیریت منابع آب در کشور
مسئولین، کاسب بحران آب نباشند
بارش سنگین برف در مناطقی از کشور برخی جادهها را مسدود کرده، در برخی مناطق بارش برف به حدی بوده است که باعث اختلال در تردد خودروها شده و یا برخی پروازها به این دلیل ابطال یا با تأخیر انجامشده است، اما این بارشها نویدبخش پایان خشکسالی نیست و بحران کمبود آب همچنان پابرجاست.
-
عملیات آبرسانی به 1751 روستا در کم بارشترین استان کشور در حال اجراست
اجرای بزرگترین طرح آبرسانی روستایی در سیستان و بلوچستان
4 سالی است که سیستان و بلوچستان کم بارشترین استان کشور است و هر روز تن هامون خشکتر از قبل میشود. در این شرایط اهالی نیمروز که گرد و غبار، نفسشان را بریده، چشم به آسمان دوخته و منتظر باران هستند و مسئولان ملی در تلاشند تا با تأمین حقابه هیرمند که تاکنون پرداخت نشده این تنش آبی را رفع کنند.
-
راهاندازی بزرگترین آب شیرینکن خاورمیانه
اجرایی شدن طرح تأمین اضطراری آب شرب سیستان تا دو ماه آینده
بزرگترین آب شیرینکن خاورمیانه در خشکی با ظرفیت تصفیه حدود ۱۰۰ هزار متر مکعب در روز در قالب طرح اضطراری تأمین آب آشامیدنی منطقه سیستان بزودی نصب خواهد شد.
-
دولت میگوید جای نگرانی نیست
چالش تازه محیط زیست ایران، خطوط انتقال آب از دریا
تن نحیف محیط زیست ایران اینروزها نگران تازیانهای تازه است هرچند که مسوولان مرتبط میگویند نه تنها خبری از تازیانه نیست که تمام مجوزهای زیستمحیطی صادر شده و در این زمینه دغدغه مهندسان و شرکتهای فعال، چیزی کم از فعالان حوزه محیط زیست ندارد؛ سخن از پروژههای چالشبرانگیز انتقال آب دریا به مناطق مرکزی و کویری ایران است که همین الان و دستکم پنج خط آن فعال است و هر کدام درصدی از پیشرفت دارند و در دو مورد بخشی از پروژهها تا مرحله انتقال آب هم رسیده است.
-
نگاه تشنه آب در فلات ایران
پروژههای انتقال آب، اکوسیستم دریا را تغییر میدهد؟
طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب کشور که سال 95 مراحل اولیه خود را آغاز کرد، قرار بود علاوه بر تامین آب گلگهر در سیرجان، مس در سرچشمه رفسنجان و چادرملو یزد، به کمبود آب شرب استان هم کمک کند.
-
چرا مشکل اصفهان با انتقال آب، بیشتر خواهد شد؟
همزمان با سفر رئیسجمهور به استان اصفهان، مرحله دوم پروژه انتقال آب دریای عمان به این استان شروع شد، درحالیکه مسئولان معتقدند با این پروژه مشکلات آب اصهان برطرف خواهد شد اما برخی از کارشناسان معتقدند با اجرای این طرح مشکلات اصفهان بیشتر خواهد شد.
-
انتقال آبدریا به اصفهان تا پایان سال
چند ابرپروژه انتقال آب دریا برای تامین آب موردنیاز کشور در حال اجراست که بهگفته سخنگوی بخش طرحهای ملی آب، حدود یکمیلیارد مترمکعب از نیاز آبی کشور را تامین خواهد کرد.
-
نسخهای که برای نجات بزرگترین دریاچهٔ داخلی ایران نوشته شده است
انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه تخیل یا واقعیت؟
خشکی بیسابقهٔ دریاچه ارومیه با ثبت کمترین تراز سطح آب این دریاچه در طی پنجاه سال گذشته در کنار پسروی و کاهش تراز سطح آب دریای خزر از جمله مباحث داغ محیط زیستی شهریور امسال بود.
-
با بسیج نیروهای شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی محقق شد؛
تکمیل آخرین مرحله از خط انتقال آبرسانی به شمال شرق تبریز
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: نیروهای آب و فاضلاب شهرستان تبریز به همراه تجهیزات و امکانات مربوطه در آخرین مسیر از خط انتقال آبرسانی به شمال شرق تبریز در حال فعالیت شبانه روزی و تمام وقت هستند.
-
تاپایان سال آینده آب دریای عمان به زاهدان می رسد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم کلنگ زنی خط لوله گذاری، انتقال آب دریای عمان از سمت زاهدان گفت : تلاشها براین است تا آب دریای عمان تا پایان سال آینده به زاهدان برسد .
-
موافقت رهبر انقلاب با اختصاص اعتبار برای تکمیل طرحهای آبهای مرزی
طرحهای نیمهتمام کشور در حوزه آبهای مرزی با اعتبار صندوق توسعه ملی تکمیل میشوند.
-
اقدام دوباره برای تکمیل تونل انتقال آب «هلیلرود» به شمال کرمان، بار دیگر نارضایتی مردم محلی را در پی داشت
خشک شدن جازموریان با انتقال آب هلیل رود
در سالهای گذشته آنقدر مقابل تونل انتقال آب «هلیلرود» بهسمت کرمان تجمع کردهاند که حالا نمیدانند این چندمین بار است که میایستند و میگویند «آب هلیلرود نباید با لوله به شمال استان برود».
-
چراغ سبز دولت به 411 پروژه ای که مجوز محیط زیستی ندارند
سالیان سال است که قبیلههای کوچک و اقوام کوچرو به اجتماعهای گستردهای تبدیل شدهاند و ده، روستا و شهرها را تشیکل دادهاند.
-
داستان آب سیستان؛ عهدشکنی خارجی، کمکاری داخلی
محمد درویش، فعال و پژوهشگر محیطزیست می گوید: از نظر پدافند غیرعامل اصولا درست نیست برای تامین آب شرب یک شهر مهم و پرجمعیت مثل زابل که در مرز قرار گرفته وابسته به آب کشور همسایه باشیم، یعنی خدای ناکرده وارد جنگ شویم آن کشور میتواند اهرم فشاری روی سر ما قرار دهد و امتیاز بگیرد. ما نباید وابسته به آن آب باشیم و باید به فکر منابع آب جایگزین هم باشیم. در مورد اینکه طرح انتقال آب دریای عمان به زابل گران درمیآید؛ واقعیت این است که تامین آب شرب برعهده حکومتهاست و وقتی میتواند برای کارخانه فولاد در اصفهان و یزد آب مورد نیاز را انتقال دهد، این کار را هم میتواند انجام دهد.
-
شلیک مستقیم به آبخوان مشهد
انتقال آب از دشت فوق بحرانی غرب مشهد !
گفتیم «مشهد آب ندارد» اما گویی گوش شنوایی نیست. حدود 4 میلیون جمعیت ساکن این کلانشهر سالانه 280 میلیون متر مکعب آب شرب لازم دارند. نیمی از این آب از سد دوستی تأمین میشد و الان سد دوستی آب ندارد، منابع زیرزمینی به حدی افت کرده و تغذیه نشده اند که سالانه یک متر افت دارند و فرونشست زمین حالا مانند ناقوس مرگ صدایش درآمده است.
-
سکوت مسوولان اجرایی گلستان در برابر اختصاص ردیف بودجه غیرقانونی "طرح بدون ارزیابی انتقال آب رامیان"
انتقال آب رامیان به آزادشهر دشت رامیان را خشک خواهد کرد/ قطع 200 هزار اصله درخت هیرکانی درصورت ساخت سد رامیان
سلامت نیوز : طرح انتقال آب رامیان به آزادشهر با ظرفیت سالانه حدود 20 میلیون مترمکعب معادل 620 لیتر در ثانیه و معادل نیاز آب شرب 200هزار نفر در سال، یعنی چند برابر جمعیت منطقه، نه تنها برای مردم آزادشهر آب نمی شود؛ بلکه باعث خشک شدن "دشت رامیان" خواهد شد. دشتی که در گزارش های سازمان آب منطقه ای دچار بحران جدی بوده، بیلان منفی داشته و "دشت ممنوعه" به حساب می آید. با این انتقال آب، جریان رودخانه اصلی تغذیه کننده آبخوان دشت، مختل شده و تغذیه طبیعی دشت های منطقه تا آزادشهر کاهش مییابد. علاوه بر اینها، این طرح گزارش "مطالعات ارزیابی محیط زیستی ندارد و با این حال به آن ردیف بودجه اختصاص داده شده است. طراحان، در مقابل اعتراض رامیانی ها گفته شده که برای تامین آب آنها سدی زده خواهد شد. اما برای ساخت این سد 200 هزار اصله درخت جنگل هیرکانی چند میلیون ساله قطع می شود که این خود عامل کم بارشی و خشکسالی بیشتر خواهد شد؛ ضمن اینکه در سال های اخیر و در اثر کم بارشی بیشتر ظرفیت سدهای گلستان خالی است و ساخت یک سد دیگر با اینهمه هزینه و تخریب جنگل و خاک، توجیه منطقی و علمی ندارد. به گفته کارشناسان، این گونه طرح ها باعث ایجاد تنش بین شهرهای همجوار شده و "جنگ آب" را در مرزهای داخلی دامن می زند. این ها همه در حالی است که راه های بسیار کم هزینه تر و علمی تری برای حل مشکل بحران آب "آزادشهر" در شرق استان گلستان وجود دارد.
-
بحران آب و جمعیت در شهرهای مرکزی کشور
صنایع آببر را میتوان به سواحل جنوبی منتقل کرد؟
احتمالا خیلی از ما هر روز با کم و زیادشدن فشار آب در خانههایمان روبهرو میشویم، بهخصوص اگر در مرکز کشور زندگی کنیم. در عین حال هر روز شاهد مهاجرت مردم از مناطق محروم کشور به سمت شهرهای بزرگ و صنعتی هستیم که البته بیشتر هم در مرکز کشور واقع هستند. بحران آب در فلات ایران، عنوانی که مدتهاست آن را زیاد میشنویم.
-
بررسی طرح انتقال آب دریای عمان و خلیجفارس به اصفهان در گفتوگو با موافقان و مخالفان
زایندهرود احیا میشود؟
با شروع عملیات انتقال آب دریای عمان به اصفهان، نوید احیای زایندهرود و جاری شدن آب در این رودخانه بار دیگر به اصفهانیها داده شده است. همین چند روز پیش بود که علی قاسمزاده، شهردار اصفهان در نشست خبری پایان سال خود در جمع خبرنگاران از احیای زایندهرود تا پایان سال 1402 بهواسطه این طرح انتقال آب خبر داد و گفت، پیشبینی این است که خطلوله انتقال آب دریا تا پایان ۱۴۰۲ به سیرجان (کرمان) برسد و از آنجا آب را به اصفهان منتقل و در ادامه پروژه را به دریای عمان وصل کنند و آب استیجاری سیرجان جایگزین شود: «امید است این پروژهها با اتکا به منابع داخلی به نتیجه برسند و این نویدی است که پس از سالها اختلاف، همگنی و همدلی برای آن شاهدیم.»
-
طرح های غیرکارشناسی و بی مطالعه همچنان ادامه دارد
کارشناسان می گویند انتقال آب برای احیا دریاچه ارومیه بی نتیجه است
« می گویند این دریاچه آب ندارد، آب ببندید. اما من می گویم فایده ندارد؛ سوراخ است، می رود و همه سفره های زیر زمینی را هم شور می کند. همه دریاچه های دنیا و ایران را می شود احیا کرد، دریاچه ارومیه را نمی شود. دریاچه تشک و نیریز اگر خشک شده، ایراد ندارد، آب ببند، احیا می شود. اما این دریاچه را نمی شود. نباید آب به دریاچه ارومیه بدهید. اگر آب ببندید، همه جا را خشک می کند.» این ها بخش هایی از سخنان دکتر پرویز کردوانی کویرشناس ایرانی است که پیشترها درباره احیای دریاچه ارومیه گفته بود. با اینهمه اما در چند روز اخیر پروژه انتقال آب از سد کانی سیب افتتاح شده است.
-
بهره برداری رسمی از سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با حضور رییس جمهور
سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با حضور رئیس جمهور به صورت رسمی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
-
برخی کارشناسان، انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران را غلط و پرهزینه میدانند
اما و اگرهای پروژه انتقال آب
عملیات اجرایی خط دوم طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی علیرغم انتقاد جدی کارشناسان و فعالان محیط زیست، در جریان سفر رئیس جمهور به استان یزد آغاز شد.
-
انتقال آب دریای عمان به سه استان
علی سلاجقه روز یکشنبه در نخستین روز از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست که در محل دائمی نمایشگاههای تهران در حال برگزاری است به خبرنگاران، گفت: به انتقال آب درون حوضهای اعتقاد نداریم، زیرا ظرفیتهای بالایی در زمینه انتقال آب دریایی کشور وجود دارد و باید از آن استفاده کنیم.
-
پروژه نان وآب دار انتقال آب
شیرین کردن آب خلیج فارس و انتقال آن به فلات مرکزی به همان اندازه بیتدبیری است که کسی سرطان دارد و مطمئن است به زودی خواهد مرد و به جای درمانهای مرتبط و شیمی درمانی برود جراحی زیبایی انجام دهد.
-
معاون سازمان محیط زیست:
اصرار مافیا بر اجرای طرح های انتقال آب
معاون دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست با اشاره به تغییر اقلیم در مناطق زاگرس نسبت به انتقال آب در این شرایط هشدار داد.
-
بودجه قرمز در منطقه سبز
با وجود آنکه طبق قانون، اجرای پروژههای عمرانی بدون مجوز زیست محیطی ممنوع است اما براساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، 411 پروژه فاقد مجوز محیط زیستی در بودجه سال 1401 ردیف بودجه گرفته اند. بیش از 95 درصد این پروژهها مربوط به دو وزارتخانه نیرو و راه و شهرسازی است.
-
تهدید یک ابرپروژه
نابودی ۱۰۰هکتار از جنگلهای هیرکانی با انتقال آب خزر به سمنان
چند سال اخیر بهعلت خشکسالیهای پیاپی و کاهش منابع آبی، بازار انتقال آب بینحوضهای داغ شده است؛ انتقال آب خزر به سمنان یا انتقال آب دریای عمان به سیستانوبلوچستان و خبرهایی از این دست، برای مدتی تیتر خبرگزاریها و روزنامهها میشود و مانند هر خبر داغ دیگری بهمرور به فراموشی سپرده میشد.
-
انتقال آب خزر برای مهار ریزگرد گمیشان
بهمنظور احیای اولیه تالاب گمیشان، 405میلیارد تومان در 5سال از سوی دولت درنظر گرفته شده است که بخشی از آن به مرحله تخصیص رسیده است. گمیشان از آن دست تالابهای ساحلی است که با پسروی دریایخزر خشک و بسترش به کانون گردوغبار تبدیل شده است.
-
خطرات انتقال آب دریای شمال به کویر!
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایمنا،علی بابایی کارنامی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سرازیر شدن آب بارندگی به دریا و رودخانهها، اظهار کرد: دولتها باید بپذیرند که انتقال آب استانهای شمالی به شهرهای کویری حلال تشنگی ایران نخواهد بود و تنها ضربه زدن به اکوسیستم طبیعی این استانها است.