بحران آب
-
استاندار همدان از پایان دو ماهه جیرهبندی آب خبر داد
آب سد تالوار در خانه همدانی ها
سرانجام آب سد تالوار به همدان رسید تا وعده دولت به مردم همدان تحقق یابد. مردم دیار الوند، دو ماه با جیرهبندی آب شرب، توزیع آب از طریق تانکر یا بستهبندی ساختند و صبوری پیشه کردند تا وعده و قول مسئولان دولت سیزدهم برای پایان این معضل در ظرف دو ماه محقق شود.
-
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش « تشدید بحران آب زیرزمینی و لزوم مدیریت مصارف» تاکید کرد
شکست حکمرانی آب
در حالی که مسئولان و متولیان آب در کشور شرایط بحرانی آب را به تغییر اقلیم نسبت میدهند و آن را نشات گرفته از کمبود بارش و … عنوان میکنند، پژوهشی که به تازگی توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی منتشر شده شرایط بحرانی کسری حجم آبخوانهای کشور را متاثر از اضافه برداشت آب میداند که علل آن به حکمرانی نامطلوب در بخش آب و بهرهبرداری ناصحیح از منابع مربوط میشود.
-
هشداری که در هیاهوی اعتراضها گم شده
کمآبی ترسناک
پاییز خشک دیگری از راه رسیده است با این تفاوت که پاییز و زمستان امسال همه پیشبینیها نشاندهنده خشکسالی وسیعتر از سال قبل است. هرچند که آمار دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور نشان میدهد، با سپری شدن۱۶ روز از سال آبی (۱۴۰۲-۱۴۰۱)، میزان کل حجم آب در مخازن سدهای کشور حدود ۵۷/۱۸ میلیارد مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته تغییر نکرده اما مقامات وزارت نیرو هشدار میدهند که اگر همین روند مصرف ادامه یابد، ناچار جیرهبندی آب در دستور کار قرار خواهد گرفت.
-
نتایج پژوهش تازه منتشر شده «فقر انرژی و آب در ایران» نشان میدهد:
جنوبشرق ایران در فقر انرژی و آب
مفهوم «فقر انرژی» در دنیای امروز یکی از شاخصههای مهم تعیین وضعیت رفاه اجتماعی در جوامع است. موضوعی که در بسیاری از کشورها به صورت سالانه مورد مطالعه قرار گرفته و در برنامهریزیها مدنظر قرار میگیرد.
-
احتمال کمبود محصولات اساسی کشاورزی در سال آینده
وزیر کشاورزی به وعده تغییر الگوی کشت عمل نکرد
«تا وقتی برخی مدیران میانی وزارت کشاورزی و البته بعضی مدیران میانی وزارت نیرو که در طول سالهای گذشته نقش مهمی در تصمیم گیریها برای مدیریت منابع و مصارف آبی داشتهاند تغییر نکنند، نمیتوان به رفع معضل کم آبی در ایران و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی امیدوار بود.مهمترین سند ناکارآمدی این مدیران نیز خشک شدن تالابها، رودخانهها، فرونشست زمین در دشتها و افزایش کانونهای داخلی گرد و غبار به دلیل سوء مدیریت منابع و مصارف آبی در دهههای گذشته است.»اینها بخشی از صحبتهای عبدا... درزی، کارشناس مدیریت منابع آبی، دانشیار گروه مهندسی آب و مدیر پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است.
-
بحران در اثر عملکردهای طبیعی و انسانی به وجود میآید
محمدرضا محمودیان بیدگلی. کارشناس ارشد محیط زیست و منابع آب: آب یک کالای اقتصادی- اجتماعی منحصر بهفردی است که با توجه به سطح فناوری موجود، در شرایط فعلی هیچ کالای دیگری نمیتواند جایگزین آن شود.
-
بحران آب کشور با حضور کارشناسان و کنشگران حوزه آب و محیط زیست بررسی شد
ایران مقام چهارم کمآبی در جهان
بحران آب جدی است؛ این جمله مدتهاست ذکر روزانه کارشناسان و دلسوزان است. برخی از پژوهشگران، خشکسالی و تغییرات اقلیمی را علت شرایط فعلی میدانند و گروهی دخل و تصرف بیرویه در منابع آبی را عامل این بحران جبرانناپذیر و عدهای مدیریت نادرست مصرف آب در کنار مدیریت ناکارآمد مسئولان، اما همه متفقالقول بر این باورند که با این روند آینده روشنی پیشرو نخواهد بود و ایران به سرزمینی بیابانی و خالی از سکنه تبدیل خواهد شد.
-
توصیه به افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی در "سند توسعه آب استان"
مدیریت ناکارآمد آب، دلیل ورشکستگی آبی مازندران
سلامت نیوز: مازندران اینروزها حال خوشی ندارد و چند سالی است بسیاری از نقاط این دومین استان سرسبز ایران، به گونه ای دچار خشکی وکم آبی شده که آب را با تانکر در آن مناطق توزیع می کنند. با این همه یک دهه است که مدیریت بخش آب استان تغییر نکرده و در اوج ورشکستگی آبی، دم از پیروزی می زند. "کیقباد رستمی ریگچشمه" کارشناس مسائل آب در یادداشتی برای "سلامت نیوز" در اینباره نوشته است.
-
از کرخه تا راین
زنگ هشدار بحران امنیتی آب در کشور به صدا در آمده است
همه جا خشک است. زمین ترک برداشته. بیآبی بیداد میکند. مردم با ظرفهای پلاستیک و لبهای خشک در جستوجوی آب هستند. مردم هرچه شیرها را میچرخانند چیزی از آن بیرون نمیآید؛ دریغ از یک قطره آب. باران و سیل هم که بیاید اوضاع بهتر که نمیشود هیچ، اندک آبی هم که در ساعات مشخصی از روز بود، به قدری گلآلود میشود که قابل استفاده نیست.
-
خسارتهای سیل به شبکه آب شرب رفع شد
19 شهر استان کرمان گرفتار تنش آبی
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان گفت: یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت استان با تنش آبی روبهرو هستند که با اجرای پروژههای تأمین آب، بیش از ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت استان از تنش آبی خارج میشوند.
-
راه تهران از «کیپتاون» جداست
نام شهرهای تنش آبی را اعلام نمیکنیم
همه ساله عموما پیش از ورود به تابستان صرفا تعداد شهرهای در معرض تنش آبی اعلام میشود ولی نام این شهرها اعلام نمیشود. قاسمزاده گفت: ما اعلام نمیکنیم چون تنش اجتماعی موجب تنش آبی هم میشود. اما وزارت نیرو در قالب کارگروههای سازگاری با کمآبی از سطح شهرستان تا استان و کشور برنامههایی با حضور همه ذینفعان و دستاندرکاران آب تدوین کرده است که هر یک از آن دستگاهها باید آن را اجرا کنند.
-
مشکل آلودگی هم به کمآبی اضافه میشود؟
آرسنیک ؛ قوز بالای قوز تشنگی همدان
در حالیکه مردم همدان این روزها گرفتار کم آبی و قطعی آب بودند حالا شائبه سمی بودن آب سد تالوار نیز به دغدغههای آنان اضافه شده است. پس از قطعی آب درهمدان و تصمیم دولت برای راهاندازی خط لوله اضطراری از سد تالوار به همدان، حالا خبرهایی از آلوده بودن این آب به سم آرسنیک گزارش شده و در دستور کار دادستان همدان قرار گرفت. این در شرایطی است که قطعی آب در بسیاری از مناطق همدان همچنان ادامه دارد و گزارش ها نشان میدهد برخی مناطق همدان در ۲۴ساعت تنها دو ساعت از نعمت آب بهرهمند هستند و آن هم باید نیمهشب بیدار باشتد تا بتوانند مقدار ناچیز آبی بیندوزند.
-
گلوی ارومیه؛ مرکز استان پرآب ایران هم از بیتدبیریها خشک شد
قحطی آب در روستاهای ارومیه / فرسودگی خطوط انتقال آب و ترکیدگی لولهها، به شهر ارومیه هم رسید
هزاران نفر از ساکنان روستاهای منطقه دچار قحطی آب شدهاند آنهم در جوار سه رود همیشه پرآب از دریاچه که دیگر چیزی نمانده. کنار ساحلش که بایستی، از دریاچه هیچ اثری پیدا نیست. باید پل وسط بستر نمک را بروی تا برسی به باقیماندهاش؛ حوضچه مانندی که آنهم عمقش بیشتر از 7 یا 8 متر نیست. یک پیاله آب از همان باقی مانده اگر برداری، فکر میکنی یک لیوان چای تا گردن پر شده از شکر است بس که حجم نمکش بالاست و بس که کدر شده از شوری.»
-
مهاجرت شالی از شمال به ارسباران
بیآبی در پایتخت برنج ایران
990روستای شمال کشور هماکنون با تنش آبی مواجه هستند. آمارهای منتشره از بارشها در سال آبی جاری که تقریبا پایان یافته، نشان میدهد وسعت کانونهای جمعیتی درگیر با تنش آبی به وضوح نسبت به سال گذشته، افزایش یافته تا نخستین نشانههای تنش آبی در منطقه شمال کشور خودنمایی کند.
-
هشدار درباره بیآبی در کشور
اعتراضات «آب» در شهرهای همدان، شهرکردو ارومیه
اعتراضات مردم شهرکرد بابت دو هفته رنج بیآبی پایان نگرفته که مردم همدان هم از نیمه هفته گذشته بابت قطع 8 روزه آب شرب و خانگی، به خیابانها آمدند و با اعتراض نسبت به تعلل دولت در رفع مشکلات انتقال آب، در خیابانهای شهر تجمع کردند. خیابانهای شهر همدان، از روز سهشنبه، صحنه اعتراضات مردم مستاصل از بیآبی در این سومین ماه تابستان بود و معترضان، شعارهایی در انتقاد از عملکرد مدیران سر میدادند. طبق اخبار و تصاویری که در رسانههای تصویری خارج از کشور پخش و شنیده شد، اعتراضات مردمی در شامگاه چهارشنبه به اوج رسید که این اعتراضات با برخورد نیروی انتظامی مواجه شد.
-
هشدار سخنگوی صنعت آب درباره کاهش 18 درصدی بارش دریافتی کشور
هشدار نخبگان: از خط قرمز «بحران آب» عبور کردهایم
شرکتکنندگان در وبیناری که خرداد امسال در مرکز صلح و محیط زیست و با عنوان «گفتوگوی بین نسلی در موضوع آب» برگزار شد با صدور بیانیهای نسبت به بحران آب و تبعات آن در کشور هشدار دادند.
-
معاون سازمان محیط زیست:
اصرار مافیا بر اجرای طرح های انتقال آب
معاون دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست با اشاره به تغییر اقلیم در مناطق زاگرس نسبت به انتقال آب در این شرایط هشدار داد.
-
دومینوی بیآبی و سوء مدیریت
کوهرنگ میرابی است که در یک سال گذشته هم خشک شده و هم گلآلود! دلایل پیشفرض برای گلآلودگی کوهرنگ زیادند؛ کمی خشکسالی و تغییر اقلیم، مقدار زیادی سوءمدیریت منابع آبی و تاثیر حفر تونل انتقال آب و تاثیر زلزله اندیکا و بارشهای مونسون و... همه دستبهدست هم دادند تا چشمهای که سالانه تا 11 میلیارد مترمکعب آب داشته است و سرچشمه تامین آب استانهای همجوار بوده، گلآلود و گاه بیآب بماند. کارشناسان، دلایل مختلف و گاه متضادی را برای گلآلود شدن این چشمه مطرح میکنند.
-
آخرین وضعیت تامین آب شرب پایتخت باستانی ایران
همدان بیآبتر میشود
چهار روز از جیرهبندی آب در همدان میگذرد و حالا شهروندان این شهر میگویند در بسیاری از محلهها به ویژه محلههایی که در حاشیه شهر قرار دارند این روزها آب به طور کامل قطع است. چالشی که گرچه با پیگیری خط اضطراری انتقال آب از سد تالوار به همدان در حال پیگیری است اما وزارت نیرو راهحل کوتاه مدت آن را در حفر چاه میداند. از سوی دیگر به نظر میرسد بحران پیش آمده با خروج تصفیهخانههایی که از سد اکباتان آب میگیرند در حال افزایش است.
-
تصاویر/ وضعیت بحرانی سد اکباتان همدان
سد اکباتان مهمترین منبع آب شرب مردم شهر همدان محسوب میشود.
-
حل بحران آب در پایتخت آب ایران
شمار روزهایی که مردم شهرستانهای کوهرنگ، شهرکرد و بسیاری از شهرها و روستاهای اطراف آن آب آشامیدنی ندارند 2رقمی شد. کل آب شرب مورد نیاز مردم استان چهارمحالوبختیاری 100میلیون مترمکعب در سال است و این استان 10میلیارد مترمکعب آب در سال تولید میکند.
-
ابرپروژه غدیر، تنش آبی در 23 شهر و دهها روستا را تا 20 سال برطرف میکند
خداحافظی با آب بیکیفیت در خوزستان
خوزستان با وجود داشتن 5 حوضه آبریز و رودخانههای مهمی چون کرخه، دز، کارون، مارون، جراحی و زهره سالهاست از یک عقب ماندگی تاریخی در بخش آب شرب رنج میبرد و تأمین آب شرب پایدار و باکیفیت از آرزوهای دیرینه مردم این دیار به شمار میرود.
-
از غفلتهای مدیران تا تنشآبی
بارش بارانهای موسمی علاوه بر سیل و ویرانی به آب شرب برخی از شهرها و روستاهای ایران نیز خسارت وارد کرده است. براساس گزارشها از ۱۷ مرداد سیلاب در چهارمحالوبختیاری به بخشهای مختلف زیرساختی استان خسارتهای عمدهای وارد کرد که بخشی از این خسارتها به زیرساختهای آب شرب از جمله گلآلود شدن سرچشمه آب کوهرنگ و لولههای انتقال آب وارد شده است.
-
شهرکرد آب ندارد
«کاشانی»، «تصلا» و … روزهاست بیآب ماندهاند. فرقی ندارد ساکن طبقه همکف باشند یا دوم و سوم، قطرهای آب به لولههای آب شهری نیست. روزهای عطش گره میخورند به شب اما خبری از آب نیست.
-
اعتراض به قطعی ۱۰ روزه آب در چهارمحال و بختیاری
«آب... آب...»؛ این صدای فریاد مردمی است که روز گذشته در اعتراض به قطعی ۱۰ روزه آب، مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کرده بودند. آنها با در دستداشتن دست نوشتهها و سردادن شعارهایی نظیر «زاده سرچشمهایم تشنهایم تشنهایم» خواستار برطرف شدن مشکل آب شرب شهرشان شدند.
-
«بار تشنگی» انتقال آب، سدسازیهای بیرویه و تغییر اقلیم روی دوش زنان و کودکان روستایی است
«کولبری آب» بین دو ابرسد کارون3 و 4
تغییرات اقلیمی یکی از بحرانهای رایج در قرن بیست و یکم بوده و تمامی مردم سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد اما جمعیتهای آسیبپذیرتر نظیر زنان و دختران قربانی شماره یک تغییرات اقلیمی و خشکسالی در جهان بهشمار میروند.
-
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بر لزوم اصلاح حکمرانی محیطزیست تاکید کرد
ایران در مسیر بحران محیط زیستی
گزارش مرکز پژوهشها نشان میدهد بسیاری از پدیدههای مخرب محیط زیست در نحوه حاکمیت قانون، مشارکت مردم و رفتار اقتصادی دولت ریشه دارد.
-
بحران آب و به تبع آن اقتصاد وخیم کشاورزی، خروج سرمایه از این بخش را سرعت داده است
موج مهاجرت کشاورزان ایرانی
«زمینهایمان شوره بسته است. آب نیست... نه خودمان میتوانیم کشاورزی کنیم نه زمینهایمان مشتری دارد که بفروشیم و برویم در شهر کارگری کنیم». این توضیح زامل کشاورزی از روستای شاکریه خوزستان است.نورالدین کشاورز ۵۰ ساله دهستان لوتک زابل هم میگوید که سردر خانههایشان پرچم زدهاند و خانه و مزرعه و گاوداری را برای فروش آگهی کردهاند اما دریغ از یک مشتری.
-
جفای کشاورزان به منبع برکت و روزی خود در لرستان و ایلام
برداشت بیرویه آب، جان «سیمره» را گرفت
رودخانه سیمره که از دیرباز خروشش خواب را از چشمان مناطق مسیرش ربوده بود امسال به خاموشی گرایید و بحران خشکسالی یقهاش را گرفت ؛ رودی که هم اکنون بسترش در پایین دست روستای چم شیرعرب رودبار از توابع شهرستان سیروان استان ایلام کاملاً خشک شده است و آبزیانش نفسهای آخر را میکشند.
-
در جستوجوی آب
کوچ دستهجمعی و مهاجرت بهدلیل شرایط اقلیمی
از اوایل سال۹۰ زمزمه کوچ دستهجمعی و مهاجرت بهعلت شرایط اقلیمی در ایران به گوش رسید؛ مشابه آنچه در آسیای شرقی رخ داده بود. سال۹۴، رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه و وزیر اسبق کشاورزی اعلام کرده بود که ایران با بهرهبرداری از ۹۷درصد آبهای سطحی خود عملا تمام رودخانههای خود را خشک کرده و دیگر آبی در طبیعت باقی نمانده است.