روزه
-
متخصص تغذیه عنوان کرد؛
تغذیه روزه اولی ها و نوجوانان در افطار و سحر چگونه باشد
دانشیار دانشکده علوم تغذیه، در ارتباط با روزه داری افراد نوجوان و روزه اولی ها، توصیه هایی ارائه داد.
-
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو:
روزهداران خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنند
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو گفت: افراد دارای بیماری زمینهای و کسانی که دارو مصرف میکنند قبل از اقدام به روزه گرفتن حتماً باید با پزشک معالج خود در خصوص نحوه مصرف دارو مشورت کنند تا بر اساس شرایط منحصر به فرد هر بیمار توصیههای لازم ارائه شود.
-
افطار و سحر چی بخوریم و چی نخوریم؟
ماه رمضان فرار رسید و مومنان روزه دار بر سر خوان بزرگ الهی مینشینند؛ اما رعایت نکات تغذیهای میتواند روزه داری در این ماه را سهل تر کند.
-
در آستانه فرا رسیدن ماه رمضان مطرح شد؛
روزه داری برای کدام بیماران خطر ندارد/ مهمترین سوال پزشکی
بررسی ها و مطالعات پزشکی نشان داده است که روزه داری برای تمامی بیماران ضرر ندارد و هستند برخی از بیماران که حتی روزه گرفتن برای سلامت آنها مفید است.
-
راهکاری برای سلامت مغز
روزه، تغییرات قابلتوجهی در سراسر بدن ایجاد میکند و سلامت مغز را به همراه دارد.
-
با روزهداری التهاب بدن را کم کنید
روزه به بدن کمک میکند تا با التهاب و بیماریهای مزمن مبارزه کند.
-
توصیههایی برای برگشت به روند معمول تغذیه بعد از روزهداری
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به چگونگی برگشت به روند معمول تغذیه بعد از روزهداری، گفت: نداشتن تعادل و تنوع برنامه غذایی با رژیم پرچرب موجب ذخیره دوباره چربیها و منجر به افزایش چربی و فشار خون، اضافه وزن، سکته مغزی و قلبی و سایر بیماریها میشود.
-
چرا در ایام روزه داری باید کیوی بخوریم؟
مصرف روزانه کیوی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند و بروز یبوست ناشی از روزهداری را بهبود میبخشد. یبوست یکی از مشکلات گوارشی آزاردهنده است که عوامل مختلفی از جمله مصرف داروها، تغذیه نامناسب، عدمفعالیت بدنی کافی، استرس، سفر و... در ایجاد آن نقش دارند.
-
روزهداران در ماه رمضان اصلا غذاهای پرچرب و شور نباید بخورند!
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینای همدان گفت: در روزهای ماه رمضان کرونایی نباید در وعدههای غذایی گوشت، دوغ شیرین، چای پررنگ و غذاهای پرچرب استفاده کرد.
-
متخصص کلیه عنوان کرد؛
کدام دسته از روزه داران نباید ورزش کنند
ورزش، آب بدن را کم می کند. برای همین خیلی مفید نیست. افرادی که روزه دار هستند و سنگ کلیه فعال هم می سازند، نباید ورزش کنند.
-
علت سردرد هنگام روزه داری چیست؟
کارشناس مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان راههای پیشگیری از بروز سردرد در ایام روزهداری را تشریح کرد و گفت: روزهداران آب و مایعات کافی بنوشند.
-
اینفوگرافیک / نبایدهای غذایی برای روزهداران
مصرف برخی مواد غذایی در ماه مبارک رمضان و به خصوص برای افراد روزهدار میتواند آسیبهایی را به بدن روزهداران وارد کند. زیادهروی در مصرف مواد قندی و آشهای غلیظ و پر چرب، غذاهای پر چرب و پر نمک و نوشیدنیهای شیرین و غذاهای سرخ شده و پر روغن در صورتی که در وعدههای مختلف غذایی ماه رمضان مصرف شوند، میتواند آسیبهایی را به روزهداران وارد کند.
-
راه های عملی کاهش وزن در ماه رمضان
اگر قصد کاهش وزن دارید به هیچ وجه وعده سحر خود را حذف نکنید. چون این کار باعث میشود دریافت پروتئین در طول روز کاهش پیدا کرده و در نتیجه به مرور عضلات شروع به سوختن کرده و برای تامین سوخت مورد نیاز بدن مورد استفاده قرار میگیرند.
-
اینفوگرافیک / فواید روزهداری از دیدگاه طب سنتی و پزشکی
در طب سنتی، پزشکان معتقدند روزه میتواند به پاکسازی بدن، پیشگیری از تمام بیماریها به خصوص سرطان، پیشگیری از سکته، کاهش وزن و تقویت حافظه کمک کند.
-
۵ نکته برای آب کردن چربی های شکم در ماه رمضان
غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لوبیا بدون اینکه کالری بالایی داشته باشند، سیرکننده هستند. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی، بدون اینکه بر سطح انرژی شما تأثیر بگذارد، میتواند به کاهش وزن کمک کند، کافی است چند نکته را رعایت کنید.
-
آشنایی با ۵ نوشیدنی مناسب برای روزه داران در ماه مبارک رمضان
با خوردن این ۵ نوشیدنی در ماه رمضان تشنه نمیشوید.
-
بدترین غذاها برای باز کردن افطار
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف مواد قندی و غذاهای شیرین و شور در وعده افطار موجب میشود گیرندههای چشایی آب زیادی جمع و فرد احساس تشنگی بیشتری کند.
-
چگونه بر مشکلات رایج گوارشی در روزهداری غلبه کنیم؟
بر اساس آنچه متخصصان تغذیه اعلام میکنند روزهداری در برخی شرایط میتواند برای فرد ایجاد مشکل کند. تغذیه غلط، عدم تحرک کافی، عادات غذایی نامناسب و... همگی از این موارد است.
-
چگونه در طول روزهداری کمتر احساس تشنگی کنیم؟
هرچند که با تغییر زمانی آغاز ماه مبارک رمضان در سال شمسی، امسال نسبت به سالیان قبل ماه رمضان چندان گرم و سختی را تجربه نمیکنیم، اما همچنان هم تشنگی، میتواند یکی از مشکلات قابل توجه روزهداران باشد که با به کارگیری یک سری از راهکارهای ساده میتوان از تشنگی در طول روزهداری جلوگیری کرد.
-
چند نکته درباره حفظ تعادل آب و املاح بدن در ماه رمضان
در ایام روزهداری تاکید میشود که در فاصله افطار تا سحر، جهت پیشگیری از کم آبی بدن و حفظ عملکرد کلیهها بویژه در بیماران کلیوی، لازم است مایعات کافی بهخصوص آب مصرف شود؛ بنابراین مهم است که بدانیم چگونه میتوان از به هم خوردن تعادل آب و املاح بدن در ماه رمضان جلوگیری کرد؟
-
برای سحری و افطاری چی بخوریم؟
علاوه بر میوه، باید نان سبوس دار و پاستا، بلغور گندم غنی از کربوهیدرات و فیبر مصرف کنید که برای سیستم گوارشی شما مفید است. میوه های خشک مانند خرما، گردو و بادام نیز مکمل های غذایی عالی هستند. آنها می توانند باعث شوند که شما برای ساعات طولانی در طول روز احساس سیری کنید.
-
مصرف نوشابه برای روزه داران در ماه رمضان ممنوع!
یک کارشناس تغذیه مصرف بیش از حد چای، قهوه و نوشابه در ماه مبارک رمضان را موجب افزایش تشنگی روزهداران در طول روز عنوان کرد.
-
کدام مشکلات جسمی با روزه گرفتن برطرف می شود؟
فواید روزه داری از منظرهای مختلف میتواند متفاوت باشد. مثلا از نظر طب سنتی و علمی فواید یکسان و گاه متفاوتی دارد. روزه گرفتن فایدههای بسیار زیادی برای بدن دارد که در برنا به برخی از آنها اشاره می کنیم.
-
بدون سحری روزه بگیرید، بیمار می شوید!
از آنجایی که رعایت اصول صحیح تغذیه ای تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها به خصوص بیماری کووید ۱۹ دارد، تغذیه صحیح، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کووید۱۹ در روزهداری را کاهش میدهد.
-
سازمان غذا و دارو:
بیماران برای روزه گرفتن با پزشک مشورت کنند/ قطع خودسرانه دارو ممنوع
سازمان غذا و دارو اعلام کرد: بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای گوارشی اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماریهای اعصاب و روان، قلبی- عروقی و تنفسی، پیش از اقدام به روزهداری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزهداری مشورت کنند.
-
سلامت در روزه داری؛
مصرف خوراکی های شیرین در وعده افطاری را کاهش دهید
بنابر توصیه کارشناسان تغذیه، روزه داران بهتر است مصرف مواد قندی و شیرین در وعده افطار را کاهش دهند.
-
اینفوگرافیک / توصیههای تغذیهای در دوران روزهداری
انتخاب انواع غذاها از گروههای مختلف و جایگزینی آنها در هر گروه، برای برطرف کردن نیازهای تغذیهای مانند آب، املاح، ویتامینها و پروتئینها نیاز بدن افراد روزهدار در سه وعدۀ غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری است.
-
اینفوگرافیک / ممنوعیتهای روزهداران از نگاه طب سنتی
طب سنتی ممنوعیتهایی را برای روزهداران مطرح کرده است. سحری نخوردن، زیادهروی در خوردن، خوردن غذاهای چرب، شیرین و تند از جمله ممنوعیتهایی است که در این اینفوگرافیک به آنها اشاره شده است.
-
مضررات نوشیدن آب یخ در وعده افطار
بسیاری از افراد عادت دارند که برای رفع تشنگی در وعده افطاری بلافاصله یکیدو لیوان آب یا نوشیدنی کاملا یخ بنوشند. بهتر است بدانید که نوشیدن آب یخ در وعده افطار میتواند با وارد کردن شوک حرارتی به سیستم گوارش باعث ایجاد مشکلاتی مانند گرفتگیهای عضلانی در ناحیه شکم، ایجاد حس دلدرد یا حتی ایجاد ریفلاکس شود.
-
اهمیت وعده سحری در ماه رمضان / توصیههایی برای نوجوانان روزهدار
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت خوردن وعده سحری، گفت: پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت خاصی برخوردار است که میتواند موجب اصلاح عادات غذایی نادرست شود.